Print this page
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:13

Η νέα παράσταση του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ με τίτλο «ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ» ξεκινάει στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Written by
755
Η νέα παράσταση του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ με τίτλο «ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ» ξεκινάει στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Η νέα παράσταση του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ με τίτλο «ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ» ξεκινάει στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ 

Κοσμογονία: Κοσμος+γέγονα. Δηλαδή πως γεννήθηκε ο κόσμος.

Αυτό είναι το θέμα και ο τίτλος μιας πρωτότυπης παράστασης που μας φέρνει κοντά στο σημείο μηδέν της δημιουργίας του κόσμου σύμφωνα με τις μυθολογίες των λαών της Ευρώπης.

Η ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ είναι η νέα παράσταση του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ όπου πάνω στη σκηνή θα παιχτούν οι πιο σημαντικοί μύθοι των λαών, γεμάτοι θεατρικότητα, ποίηση μουσική και χορό. Ο μύθος του Προμηθέα του Κρόνου και του Δία έρχονται σε επαφή και συνομιλούν με τους μύθους των Κελτών, των Βίκινγκς των Σκανδιναβικών λαών, της Ευρυνόμης των Ρωμαίων και των Ανατολικών λαών.

Η ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ θα είναι ένα συγχρονο εντυπωσιακό θέαμα με 9 ηθοποιούς πάνω στη σκηνή που συνδέει ένα μακρινό μυθικο παρελθόν με το μέλλον του κόσμου που πολλές φορές, διαγράφεται ζοφερό.

Πρεμιέρα: Πέμπτη 12 Μαρτίου
Πέμπτη 12/3 – Κυριακή 15/3 στις 21.00
Και θα συνεχίσει τον Απρίλιο για άλλες 10 παραστάσεις

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, κατόπιν κράτησης στα τηλ. 2108656004, 2108679535
 
Ταυτότητα της παράστασης:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Σκηνικό-Κοστούμια:  ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Μουσική: ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ
Χορογραφία: ΕΛΕΝΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ
Φωτισμοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ με την συνεργασία του σκηνοθέτη
 
Παίζουν οι ηθοποιοί
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΘΑΝΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΑ ΚΟΥΓΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ
ΤΖΟΥΛΙ ΤΣΟΛΚΑ
ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Και η Σοπράνο ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΡΓΥΡΗ
 

*Η παράσταση εντάσσεται σε ένα project του προγράμματος Cultural Heritage, που κατατέθηκε από το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ και εγκρίθηκε από το CREATIVE EUROPE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Τίτλος του: The Legend of the Great Birth, στο οποίο το θέατρο Αερόπλοιο και ο σκηνοθέτης & καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Καμτσής ανέλαβαν το ρόλο του συντονιστή ενώ συνεργάτες-εταίροι στην υλοποίηση του προγράμματος θα είναι καλλιτεχνικοί οργανισμοί από όλη την Ευρώπη: Action Synergy (Ελλάδα), AIDA FONDAZZIONE (Ιταλία), STELLA POLARIS (Νορβηγία), Smashing Time (Ιρλανδία), Teatr KRYZK (Πολωνία), Fusion of Art (Ρουμανία).

H διάρκεια του προγράμματος είναι 2 χρόνια, όπου όλοι οι καλλιτεχνικοί οργανισμοί ερεύνησαν τα κοινά μυθολογικά στοιχεία και συγκεκριμένα, τον μύθο της κοσμογονίας της χώρας τους.  Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αποτέλεσαν το δραματουργικό υλικό μια παράστασης που βασίζεται στο ΙΔΙΟ κείμενο, αλλά θα παιχτεί σε 6 διαφορετικές χώρες, 6 διαφορετικές γλώσσες και με 6 διαφορετικούς σκηνοθετικούς τρόπους

 

Read 755 times

Latest from Super User