Print this page
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 08:19

Οι διακριθέντες του 27ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Written by
1123
Οι διακριθέντες του 27ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 και ώρα 8.30 το βράδυ, στο Θέατρο Λόφου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής  βραβείων και επαίνων στους νικητές του 27ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2022» του Δήμου Κιλκίς .

Οι συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης ήταν μια μεγάλη έκπληξη καθώς ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο φθάνοντας στις 172,  προερχόμενες όχι μόνο από όλη την Ελλάδα και Κύπρο αλλά από την Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία και Αμερική.

Ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός συμμετοχών καταδεικνύει ότι στην Ελλάδα, την χώρα που αξιώθηκε  υπέροχους ποιητές από καταβολής της έως σήμερα, υπάρχει αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον της ανθρωπότητας.

 Τα αποτελέσματα του 27ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού έχουν ως εξής:

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο βραβείο στη Ζωή Χατζηγεωργίου για την ποιητική συλλογή με τίτλο «Επαπειλούμενες ισορροπίες»  ( ψευδώνυμο Λουκία)  από την Καβάλα

2ο βραβείο στο Δημήτρη Καπετανάκη για την ποιητική συλλογή με τίτλο «Ανάμεσα στο θαύμα και το τραύμα» (ψευδώνυμο Mea culpa) από τη Βέροια

3ο βραβείο ισοψήφισαν και το μοιράζονται

Η Αγγελική Θάνου για την ποιητική συλλογή «Βολβοί ανάσας» (ψευδώνυμο Αλκμήνη) από το Βόλο και

Η Τζένη Φουντέα-Σκλαβούνου για την ποιητική συλλογή «Ευδαίμων Αραβία» (ψευδώνυμο Ορλάντο) από το Χαλάνδρι Αττικής

ΕΠΑΙΝΟΙ

-Ευαγγελία Γραμμένου για την ποιητική συλλογή «Μαχαίρι στο μελάνι»  (ψευδώνυμο Liagram)  από τα Τρίκαλα  και

-Ορέστης Φώτης Μικελάκης για την ποιητική συλλογή «Καθημερινά»   (ψευδώνυμο Ιδομενέας Κρητικός) από το Χαλάνδρι Αττικής, μαθητής Β΄Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού

 Το φετινό,  τιμητικό αφιέρωμα, στο πλαίσιο του 27ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», αφορά  στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο και φέρει τον τίτλο

«Να με θυμόσαστε….Την ομορφιά ποτές μου δεν την πρόδωσα»

Αναφορά στο έργο του Γιάννη Ρίτσου θα κάνει η Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, Ιωάννα Ναούμ ενώ μέλη της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ, θα αποδώσουν ποιήματα του τιμώμενου ποιητή!

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία μελοποιημένων ποιημάτων του Γιάννη Ρίτσου από αγαπημένους καλλιτέχνες και φίλους της Τέχνης. Ο Βασίλης Πρατσινάκης, ο Γιάννης Φιλιππουπολίτης και ο Παύλος Παφρανίδης, ο καθένας ξεχωριστός στον τομέα του, θα μας ταξιδέψουν από το Καπνισμένο τσουκάλι στον Επιτάφιο και τη Ρωμιοσύνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ σας προσκαλεί όλους σε αυτή τη γιορτή της ποίησης στην πόλη μας, μια γιορτή που  διοργανώνει με αγάπη και  συνέπεια τα τελευταία 27 χρόνια.

 Ελάτε για να γνωρίσετε τους ποιητές του σήμερα, ελάτε να κουβεντιάσουμε για όλα αυτά που υπερβαίνουν το φθαρτό γιατί ας μην ξεχνάμε ότι όπου φθάνουν οι άνθρωποι ασθμαίνοντας βρίσκουν τους ποιητές που έχουν φθάσει πετώντας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Read 1123 times

Latest from Super User