Αποτελέσματα του διεθνούς λογοτεχνικού διαγωνισμού 'Sea of Words'

Ο διεθνής λογοτεχνικός διαγωνισμός "Sea of Words" διοργανώνεται κάθε χρόνο από το IEMed (European Institute of the Mediterranean) με στόχο τη συγγραφή διηγημάτων που υποστηρίζουν τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων. Με αφορμή τον ορισμό του 2015 ως "Έτος Αειφόρου Ανάπτυξης", ο φετινός διαγωνισμός είχε στόχο τη συγγραφή διηγημάτων που θα βοηθούσαν στην ευαισθητοποίηση των αναγνωστών στην ανάγκη αειφόρου ανάπτυξης στην οποία η λογική του μέγιστου κέρδους αντικαθίσταται από τον δίκαιο καταμερισμό πλούτου και τον σεβασμό του περιβάλλοντος. Αυτή τη χρονιά υπήρξαν 4 ελληνικές διακρίσεις: οι Γιώργος Αμπατζίδης, Ηλίας Κολοκούρης, Χριστόφορος Παυλάκης και Μαρία Τραμουντάνη ήταν στη μικρή λίστα των 17 νικήτων του διαγωνισμού του 2015 με τον Γιώργο Αμπατζίδη να κερδίζει το πρώτο βραβείο με το διήγημα "Ο Γλάρος".
http://www.iemed.org/dossiers-en/dossiers-iemed/cultures-mediterranies/a-sea-of-words-2015/winners
Latest from Super User
- Η Blank Wall Gallery στη Βιέννη
- Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 8μμ στο Αρχαίο Θέατρο της Μαντινείας!
- Οι Εκδόσεις Αποστακτήριο προκηρύσσουν τον 4ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα: "Γυναικοκτονία", σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης»
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – ΜΕΣΑΟΡΙΑΣ – ΜΟΡΦΟΥ
- Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: «MyCenae». Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών
- Η Λαϊκή Ορχήστρα "Απόστολος Καλδάρας" παρουσιάζει: "Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…" στο Θέατρο Βράχων
- Ο Tiny Jackal, ο Θωμάς Κωνσταντίνου και οι ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ / THYGATERES
- «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη – ΚΘΒΕ
- Joseph Saar Apostolakis – “Αχαρτογράφητα Νερά”: Εκεί που η απώλεια γίνεται φως και ελπίδα
- Μάνος Χατζημαλωνάς Stand Up Therapy Tour 2026
- 9ο Chania International Photo Festival
- Ελένη Φιλίνη «Ανατροπή»
- 1ο Stand Up Comedy Festival
- Jazz Week on the roof | 5-11 Ιουλίου 2026
- ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ | ΙΟΥΛΙΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ
- ΜΕΙΔΙΑΜΑ ΠΟΡΦΥΡΑΣ
- Μινυρίσματα
- «ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟ» KΡΙΝΙΩ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ
- Μισή ώρα ήταν αρκετή
- Ομαδική έκθεση φωτογραφίας | Graffiti in the City | Blank Wall Gallery