Print this page
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 08:22

1ος Ετήσιος Ποιητικός Διαγωνισμός «Ανδρέας Εμπειρίκος»

Written by
3424
1ος Ετήσιος Ποιητικός Διαγωνισμός «Ανδρέας Εμπειρίκος»

 

1ος Ετήσιος Ποιητικός Διαγωνισμός «Ανδρέας Εμπειρίκος» 

Όροι συμμετοχής: 

η Υπερρεαλιστική Ομάδα Θεσσαλονίκης προκηρύσσει 

Ετήσιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Ανδρέας Εμπειρίκος» 

με θέμα «Περί έρωτος» 

Όροι συμμετοχής: 

 Δικαίωμα συμμετοχής έχει οποιοσδήποτε, άνευ διακρίσεων

Το ποίημα θα πρέπει να εκτείνεται μεταξύ 4 στίχων (ελάχιστο) έως 8 στίχων (μέγιστο)

Η σύνθεση του ποιήματος θα πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά στα τεχνικά, μορφολογικά και υφολογικά χαρακτηριστικά του υπερρεαλισμού. Για το λόγο αυτό θα κοινοποιηθούν δύο link στα οποία περιέχονται ποιήματα εκ μέρους μελών της Υπερρεαλιστικής Ομάδας Θεσσαλονίκης. Παρακαλούμε, όπως χρησιμοποιήσετε τα εν λόγω ποιήματα ως οδηγούς στις δικές σας συνθέσεις

Βασικό τρίπτυχο το οποίο αναγνωρίζει η Υπερρεαλιστική Ομάδα Θεσσαλονίκης ως απαραίτητο μοχλό για την σύνθεση αντίστοιχων ποιημάτων είναι το εξής:
α. κατάργηση ροής της συνείδησης
β. οι λέξεις υποτάσσονται στις εικόνες που υπηρετούν
γ. δίνεται έμφαση στο νόημα της εκάστοτε εικόνας

Αποφύγετε αναφορές με μεταφυσικά, υπερφυσικά και λοιπά όντα  καθώς και αναφορές σε πολιτικά ή θρησκευτικά πρόσωπα και καταστάσεις.

Αποστέλλετε τα ποιήματα σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την αναγραφή στο θέμα «Περί έρωτος»

Η υπογραφή των ποιημάτων να συνοδεύεται από το πραγματικό ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και όχι από ψευδώνυμο (εκτός κι αν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος)

Τα ποιήματα να συντάσσονται σε word ως εξής: γραμματοσειρά Garamond 12, αριστερή στοίχιση, χωρίς διάστιχο

Με τη συμμετοχή αποδέχεται ο εκάστοτε ποιητής/τρια την ενσωμάτωση και δημοσίευση του ποιήματος του στο Ανθολόγιο ΙΙ της Υπερρεαλιστικής Ομάδας Θεσσαλονίκης το οποίο και θα εκδοθεί αρχές Δεκέμβρη. Εάν ΔΕΝ επιθυμείτε την δημοσίευση του στο Ανθολόγιο ΙΙ παρακαλούμε όπως ρητώς το αναφέρετε στο μήνυμα αποστολής του ποιήματος.

Αποστολή ποιημάτων 1η έως 30η Σεπτεμβρίου

Τα ποιήματα θα δημοσιευτούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και το blog της ΥΟΘ το διάστημα 1η έως 25η Οκτωβρίου

Στις 30 Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των νικητών

Στον 1ο νικητή θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα. Στον δεύτερο και τρίτο θα απονεμηθούν έπαινοι. Και στους τρεις θα προσφερθούν το νέο Ανθολόγιο ΙΙ της ΥΟΘ. Η απονομή θα λάβει χώρα επίσημα στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου Ανθολογίου ΙΙ, αρχές Δεκεμβρίου

Τα 11 μέλη της ΥΟΘ θα εκλέξουν τους νικητές μετά από ψηφοφορία. Κάθε μέλος διαθέτει 3 ψήφους, σύνολο 33 ψήφους. Θα εξεταστούν τα τεχνικά, υφολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε ποιήματος

Για τη σύνθεση των ποιημάτων σας δύνανται τα μέλη της ΥΟΘ να παρέχουν τη συνεισφορά τους στην τεχνική των. Στόχος, στην έκδοση του Ανθολογίου ΙΙ τα ποιήματα των συμμετεχόντων του διαγωνισμού να χαρακτηρίζονται από ομοιομορφία στα τρία συνθετικά που αναφέρθηκαν νωρίτερα 

Ποιήματα δείγμα:

https://surrealistsalonik.wordpress.com/2019/05/18/%ce%ac%cf%80%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%b1/

https://surrealistsalonik.wordpress.com/2019/04/03/%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%bd%cf%8c/

ΥΓ. Συμμετέχετε χωρίς φόβο αλλά με πάθος στην δημιουργικότητα της ανθρώπινης έκφρασης. Αφεθείτε ελεύθεροι στον κόσμο της φαντασίας, της επιθυμίας, του ονείρου και της πραγματικότητας νέου τύπου.

Να θυμάστε πως δεν υπάρχει καλή και κακή ποίηση. Αναγνωρίζουμε μόνο την αναγκαιότητα έκφρασης και η ποίηση είναι αποφασιστικό πνευματικό όπλο στην κατεύθυνση αυτή. 

Με εκτίμηση, 

Υπερρεαλιστική Ομάδα Θεσσαλονίκης

 

Read 3424 times

Latest from apostaktirio team