Print this page
Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 09:26

19ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (ΕΛΒΕ)

Written by
957
19ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (ΕΛΒΕ)

Η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος προκηρύσσει τον 19ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πεζογραφίας και ποιήματος.

Ο Διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Δημοσιογράφου – Αθλητικογράφου και ποιητή της πόλης μας Γιάννη Λογοθέτη, ο οποίος υπήρξε μέλος της Ένωσης, ένας ευπατρίδης της Αθλητικής Δημοσιογραφίας και ένας σεμνός και θαυμάσιος άνθρωπος.

Το θέμα του Διαγωνισμού για το Διήγημα είναι: «Ελλάδα, η μητέρα του αθλητισμού». Οι Λογοτέχνες μπορούν να πάρουν μέρος στον Διαγωνισμό με ένα διήγημα 1000 – 2000 λέξεων, στο οποίο θα αναφέρονται για τον αθλητισμό της Ελλάδας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, στην διάδοση του αθλητισμού από την Ελλάδα στην Οικουμένη, σε αθλητικά γεγονότα, αθλητικές ιστορίες, αθλητές που τίμησαν την χώρα μας, την βία στα γήπεδα, την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και οι επιπτώσεις από αυτήν, την αθλητική δημοσιογραφία και ό,τι άλλο έχει σχέση με τον αθλητισμό γενικά. 

Το θέμα του διαγωνισμού για την ποίηση είναι «ελεύθερο». Οι λογοτέχνες μπορούν να πάρουν μέρος με ένα ποίημα έμμετρο μέχρι 32 στίχους, ή ελεύθερο μέχρι 300 λέξεις.

Τα έργα όσων λογοτεχνών το επιθυμούν, μετά την αξιολόγησή τους, θα συγκεντρωθούν και θα εκδοθούν σε καλαίσθητο βιβλίο από την ΕΛΒΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα θα παραμένουν πάντα στους δημιουργούς.

Στον διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος όλοι όσοι γράφουν στην Ελληνική γλώσσα, είτε διαμένουν στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, εκτός από τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΒΕ και οι συγγενείς τους μέχρι Β΄ βαθμό. Τα έργα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα, όχι σε κάποια τοπική διάλεκτο, με σωστή ορθογραφία και στίξη, που θα λαμβάνονται υπ' όψη κατά την βαθμολογία.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να λάβει μέρος με ένα έργο ανά κατηγορία, με ξεχωριστό φάκελο, όπως αναφέρεται παρακάτω, σχετικά με τα στοιχεία του.

Τα έργα θα αποστέλλονται εντός φακέλου σε 5 αντίγραφα. Θα είναι γραμμένα ηλεκτρονικά, με στοιχεία Times new Roman, μεγέθους γραμμάτων 12, ενώ επάνω δεξιά στην πρώτη σελίδα θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του λογοτέχνη, το οποίο θα πρέπει να είναι μονολεκτικό, Ελληνικό και με κεφαλαία γράμματα. Εντός του φακέλου θα υπάρχει μικρότερος σφραγισμένος φάκελος, ο οποίος θα περιέχει τα στοιχεία του διαγωνιζομένου, ήτοι: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο σταθερό – κινητό, email, τίτλος έργου και ψευδώνυμο. Όλα τα στοιχεία του μικρού φακέλου θα είναι επίσης δακτυλογραφημένα.   Εφ' όσον λάβουν μέρος και νέοι κάτω των 18 ετών, να γράψουν και την ηλικία τους, ώστε να αξιολογηθούν ανάλογα.

Στον κλειστό μικρό φάκελο θα αναγράφεται απ' έξω μόνο το ψευδώνυμο, ενώ στον μεγάλο στην θέση του αποστολέα θα αναγράφεται το ψευδώνυμο και στην θέση του παραλήπτη η διεύθυνση της Ένωσης, ήτοι: ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ  Τσιμισκή 128, ΤΚ 54621 Θεσσαλονίκη.

Ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 30 Σεπτεμβρίου 2023.

                                                          Για το ΔΣ της ΕΛΒΕ

Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γενική Γραμματέας

Ελευθέριος Μουφτόγλου                                                          Όλγα Λιάρατζη

 

 

 

Read 957 times

Latest from Super User