Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023 07:15

Ένα εργαστήρι χορού για όλους από την αριστούχο της Κρατικής Ακαδημίας Χορού της Μόσχας, Εύα Σταυρογιάννη

Written by
317
Ένα εργαστήρι χορού για όλους από την αριστούχο της Κρατικής Ακαδημίας Χορού της Μόσχας, Εύα Σταυρογιάννη

Αν σας αρέσει ο χορός, ξέρετε ήδη τι μαγική επίδραση έχει στο σώμα και την ψυχή σας.

Αν πάλι δεν έχετε δοκιμάσει, είτε γιατί ντρέπεστε, είτε γιατί θεωρείτε ότι δεν έχετε ρυθμό υπάρχουν χίλιοι δύο λόγοι (κάποιους ίσως δεν τους έχετε καν φανταστεί) για να δώσετε μια ευκαιρία. Σίγουρα, η λέξη-κλειδί είναι: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

Στο INDAK art lab στο Παγκράτι έχουν σχεδιάσει ένα εργαστήρι που απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ. Γιατί ο χορός είναι για ΟΛΟΥΣ. Ανεξάρτητα από την ηλικία, τις τεχνικές ή τον ρυθμό. Δεν χρειάζεται να γίνεις Fred Astair και να «πετάς» στην πίστα για να τον απολαύσεις.

Υπεύθυνη για τα μαθήματα είναι μια νέα γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στον χορό και ξέρει πώς να σας ξεκλειδώσει: Η Εύα Σταυρογιάννη, αριστούχος της Κρατικής Σχολής Χορού της Μόσχας, με συνεργασίες σε Ρωσία και Αμερική.

ΖΗΣΕ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ

INDAK art lab, Υμηττού 154, Παγκράτι

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ: https://t.ly/mrW76

10 λόγοι για να ξεκινήσεις

▪ Χόρεψε δίνοντας ζωή στο σώμα σου

▪ Ενδυνάμωσε το κέντρο σου

▪ Δώσε πνοή στο μυϊκό σου σύστημα

▪ Βρες τη δύναμη σου

▪ Εκφράσου με το σώμα σου

▪ Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου

▪ Χρωμάτισε τη φαντασία σου

Δημιούργησε και αφηγήσου μια ιστορία μέσα από κινησιολογικούς αυτοσχεδιασμούς

▪ Απελευθερώσου από τα κοινωνικά ταμπού, ελευθερώνοντας τη σωματική σου διάσταση

▪ Γειώσου για να απογειωθείς

Ο χορός είναι κίνηση και η κίνηση είναι πράξεις, επικοινωνία, ρυθμός, συντονισμός, επιβίωση, δημιουργικότητα, δηλαδή ζωή.

Χορεύουμε για να πούμε όσα δεν λέγονται με λόγια.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εργαστήρι χορού για όλους

Εισηγήτρια: Εύα Σταυρογιάννη

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Πότε: Από Δευτέρα 8/1 και κάθε Δευτέρα, 19:30-21:00

Πού: ΙNDAK art lab, Υμηττού 154, Παγκράτι

Κόστος: 30 €/4 μαθήματα, 10 €/ drop in

Διάρκεια προγράμματος: 8/1/24-22/6/24

Δηλώσεις συμμετοχής: https://t.ly/mrW76

Πληροφορίες στο: www.indak.gr ή τηλεφωνικά στα 2107565472 & 2117402195

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Εύα Σταυρογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Είναι χορεύτρια/χορογράφος και καθηγήτρια αυτοσχεδιασμού και κίνησης. Στα 13 της έγινε δεκτή από την Κρατική Ακαδημία Χορού της Μόσχας, από όπου και αποφοίτησε με άριστα.

Συνέχισε τις σπουδές της στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στην Ανώτερα επαγγελματική σχολή χορού «Ραλλού Μάνου». Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και είναι κάτοχος του διπλώματος "MASTER OF FINE ARTS".

Μέντορας της στα πρώτα της χρόνια στον κλασσικό χορό ήταν η Maya Mikhailovna Plisetskaya, έκτοτε συνεργάστηκε με χορογράφους όπως Vladimir Viktorovich Vasiliev, Ethan Stiefel, Yury Nikolayevich Grigorovich κ.ά. Έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια κλασσικού χορού με τους Vladimir Malakhov, Mikhail NikolayevichBaryshnikov, Sun Hee Kim και Aurora Boch και σύγχρονου χορού στην Martha Graham Dance Company, Lloyd Newson (dv8), Bernard Gaddis (Alvin Ailey) και Σοφία Πάσχου, ενώ έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε διεθνή διαγωνισμούς χορού (IBC VARNA, IBC BERLIN IDC ATHENS κ.ά).

Έχει συνεργαστεί με το θέατρο Bolshoi καθώς και με τις ομάδες Whim W'Him, YYDC και Complexions Contemporary Ballet στην Αμερική και με την ομάδα Humanhood Dance CO στην Ισπανία. Χορογράφησε το πρώτο της έργο στην Αθήνα με τίτλο «Platform b, ένας αγώνας σιωπής». Είναι συν-ιδρύτρια του κέντρου παραστατικών τεχνών INDAK art lab.

 

 

Read 317 times

Latest from apostaktirio team