Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 10:47

Δεν υπάρχει τίποτα πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον | Ομαδική Εικαστική Έκθεση

Written by
346
Δεν υπάρχει τίποτα πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον | Ομαδική Εικαστική Έκθεση

Το project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ συνεχίζεται με την τέταρτη ομαδική εικαστική έκθεση στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ (Vincent Willem van Gogh), «Δεν υπάρχει τίποτα πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον».

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου και ώρα 5 - 9μ.μ.

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου, ο οποίος σημειώνει σχετικά με την έκθεση:

Όπως αναφέρει ο Γερμανός ψυχολόγος, ψυχαναλυτής, κοινωνιολόγος, ανθρωπιστής και φιλόσοφος Erich Fromm,

«Το πρώτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η αγάπη είναι τέχνη, όπως ακριβώς και η ζωή είναι τέχνη. Αν θέλουμε να μάθουμε να αγαπάμε, πρέπει να προχωρήσουμε με τον ίδιο τρόπο αν θέλουμε να μάθουμε οποιαδήποτε άλλη τέχνη, όπως η μουσική, η ζωγραφική, η ξυλουργική ή η τέχνη της ιατρικής ή της μηχανικής».

Η αγάπη και η τέχνη της αγάπης είναι η στάση μας απέναντι στη ζωή και την ίδια την κοινωνία. Απαιτεί δημιουργία κι υπευθυνότητα. Απαιτεί να αγαπάμε τους εαυτούς μας, τους άλλους και τα έργα μας. Είναι τελικά η συνειδητοποίηση της δημιουργικότητας με παράλληλη αποφυγή της παθητικότητας. Γιατί αυτό καλούμαστε σε αυτήν την έκθεση να παρακολουθήσουμε. Την Τέχνη, την Αγάπη, τη Δημιουργία ενάντια στην αδράνεια και την παθητικότητα, γιατί τελικά η Τέχνη και η Αγάπη σε μια σχέση αμφίδρομη δημιουργούν την ενέργεια που προσφέρει το Φως στην ψυχή μας.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Agnes Zirini - Ana Maria Grozdea - Ch2_artist - Jocasta M. - Jolanta Rutkowska - Kamil Rutkowski - Natalia Davydova - Αθανασέλλης Χρήστος - Γεωργακοπούλου Πόλυ - Γιαννούδης Ανίκητος - Ελευθεριάδης Θεόδωρος - Θηβαίου Κατερίνα - Κεμίδης Θεόδωρος - Λιάσκου Ευαγγελία - Λιγνού Ιωάννα - Μεντζελοπούλου Βιβή - Μίχος Αθανάσιος - Μπαρούφη Αθηνά - Νάκη Σοφία - Ξυθάλη Όλγα - Ξυνέλη Χρυσούλα - Ομηρίδη Άννα - Παπαγεωργίου Μαριέττα - Πουλάκη Σταυρούλα -  Ρωμύλιος Σωκράτης - Σαρρή Βίκυ - Σερέτη Αλεξάνδρα - Φιφλή Ελένη

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Concept - Οργάνωση - Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου

Εγκαίνια: Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου | 5 – 9μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 4 - 23 Δεκεμβρίου 2023

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εκδήλωση στο facebook

ΕΛΛΗΝΟ - ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, Πλ. Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, Κολωνάκι, Αθήνα, (Είσοδος δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς)

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τετάρτης): 5 - 9 μ.μ.

Σάββατο: 12 - 4 μ.μ.

Τετάρτη και Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Read 346 times

Latest from apostaktirio team