Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023 08:07

«Παγανοί και Καρκάντζαλοι!» Πρωτοχρονιάτικα παραμύθια με τη Σάσα Βούλγαρη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Written by
270
«Παγανοί και Καρκάντζαλοι!» Πρωτοχρονιάτικα παραμύθια με τη Σάσα Βούλγαρη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Στις 2 Ιανουαρίου 2024, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο καλωσορίζει τη νέα χρονιά με κάποια από τα πιο όμορφα ελληνικά λαϊκά παραμύθια, με έμπνευση και από τη Λαογραφική Συλλογή του. 

Παγανά, Τσιλικρωτά, Παρωρίτες, Παγανοί, Καταχανάδες, Πλανήταροι, Βατρακούκοι, Κωλοβελόνηδες, Λυκοκάντζαροι, Καρκατζέλια, Σκανκαρτζούλια… κι άλλα τόσα ονόματα για τα πιο αστεία, κατεργάρικα και ολίγον… τρομακτικά πλάσματα του Δωδεκαήμερου!

Η Πλούμπω στον Μύλο, ένα υπέροχο παραμύθι με αρχαιοελληνικές ρίζες, που η αφηγήτρια αγαπά ιδιαίτερα γιατί της το αφηγείτο η μητέρα της, ο Μύλος των Παγανών, ένα συγκλονιστικό παραμύθι από την Ίμβρο και άλλες σκανταλιάρικες ιστορίες των μοχθηρών ανακατωσούρηδων ξετυλίγονται μέσα σε έναν από τους πιο ιστορικούς χώρους της νεότερης Ελλάδας. Ειδικά για τη βραδιά, θα βγουν από τις προθήκες του Μουσείου παραδοσιακές φορεσιές απαράμιλλης τέχνης και αντικείμενα, που θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα.

Η γνωστή αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη, οι αφηγήσεις της οποίας για τους καλικάντζαρους είναι από τις πιο αγαπητές και έχουν μαγέψει ενήλικες και παιδιά όλων των ηλικιών, ξετυλίγει με ευφράδεια τα παραμύθια πλαισιώνοντας την αφήγησή της με τραγούδια, μελίσματα, λαρυγγισμούς και εντυπωσιακές αλλαγές στη φωνή της, καθώς και με τα παράξενα μουσικά της όργανα απ’ όλο τον κόσμο.

Σχεδιασμός-αφήγηση: Σάσα Βούλγαρη 

Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 18:30

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ηλικίες: Από 6 ετών 

Εισιτήριο: €10 (ενήλικες), €5 (παιδιά έως 12 ετών)

Προαγορά εισιτηρίων στην υποδοχή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου

Πληροφορίες και κρατήσεις: Τρίτη-Παρασκευή, 10:00-16:00

210-3237315 (εσωτ. 116, 104 και 222). 

 

 

Read 270 times

Latest from apostaktirio team