Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 17:10

1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ «ΚΟΡΑΛΛΙ»

Written by
3528
1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ «ΚΟΡΑΛΛΙ»

Οι εκδόσεις ΚΟΡΑΛΛΙ ανακοινώνουν την έναρξη του πρώτου (1ου) πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος «ΚΟΡΑΛΛΙ».

Οι όροι του πρώτου πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος «ΚΟΡΑΛΛΙ» είναι οι ακόλουθοι:

1.     Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο.

2.     Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός από την 30η Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και την 30η Δεκεμβρίου 2018.

3.     Οι διαγωνιζόμενοι συγγραφείς μπορούν να στείλουν ένα διήγημα τους από 600 μέχρι 1.000 λέξεις.

4.     Γίνονται δεκτά διηγήματα στην ελληνική γλώσσα.

5.     Δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητας ή τόπου διαμονής του συγγραφέα.

6.     Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η αγορά ενός βιβλίου των εκδόσεων ΚΟΡΑΛΛΙ μέσα από την ιστοσελίδα http://korali.com.gr/ ή από το βιβλιοπωλείο (λεπτομέρειες πιο κάτω).

7.     Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να έχουν βραβευθεί σε άλλον λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχουν εκδοθεί ή να έχουν δημοσιευθεί σε βιβλίο ή έντυπο.

8.     Γίνονται δεκτές περισσότερες συμμετοχές με απαραίτητη φυσικά σε κάθε περίπτωση την αγορά ενός βιβλίου των εκδόσεων ΚΟΡΑΛΛΙ, μέσα από την ιστοσελίδα http://korali.com.gr/ , για κάθε συμμετοχή του ίδιου συγγραφέα. Σε περίπτωση, ωστόσο, περισσότερων διακρίσεων θα δημοσιευθεί μόνο το διήγημα του συγγραφέα με την καλύτερη βαθμολογία.

9.     Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να δηλώσετε ένα ονοματεπώνυμο και έναν τίτλο για το διήγημα.

10.  Θεωρούμε ως ηλεκτρονική σας διεύθυνση εκείνη μέσω της οποίας στέλνετε τη συμμετοχή σας.

11.   Τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή που θα σταλεί στη διεύθυνση koralli.diagwnismos@gmail.com Στο mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή word.doc ή docx αλλά όχι σε pdf.

12.  Οι συμμετοχές με ψευδώνυμο δεν γίνονται δεκτές. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι συγγραφείς που θα έχουν επιλεγεί για την έκδοση θα πρέπει να στείλουν  διεύθυνση, τηλέφωνο και ένα σύντομο βιογραφικό τους. Η αποστολή των πραγματικών στοιχείων είναι απαραίτητη και έχει τη θέση αποδοχής των όρων της έκδοσης και χωρίς αυτήν δεν θα γίνει δεκτή η συμμετοχή στο βιβλίο.

13.   Δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό τα μέλη της κριτικής επιτροπής του παρόντος διαγωνισμού.

14.   Όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν υπάρχει. Για όσους δεν έχουν, κατά την ημεροχρονολογία ενάρξεως του διαγωνισμού, συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας, απαιτείται πλέον των υπό 9. και 11. παρόντος οριζομένων υπεύθυνη δήλωση γονέα, κηδεμόνα ή έχοντος την επιμέλειά τους προσώπου με την οποία να δηλώνει ότι εγκρίνει και αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους του διαγωνισμού καθώς και τη συμμετοχή του διαγωνιζομένου.

15.   Κάθε αγορά κατά τα ανωτέρω αντιστοιχεί στο δικαίωμα για συμμετοχή ενός διηγήματος. Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής με περισσότερα διηγήματα (με αγορά ενός βιβλίου για κάθε ένα) αλλά στην έκδοση θα συμπεριληφθεί ένα μόνο διήγημα από κάθε συγγραφέα.

16.   Για την έγκυρη  συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η αγορά ενός βιβλίου από το βιβλιοπωλείο μας ΚΟΡΑΛΛΙ αξίας 10 ευρώ, μέσα από την ιστοσελίδα www.korali.com.gr Μπορείτε να αγοράσετε όποιο βιβλίο θέλετε ακολουθώντας τις πολύ απλές οδηγίες που υπάρχουν για αγορές στην ιστοσελίδα ή με ένα απλό τηλεφώνημα στο 210.52.000.77 στο βιβλιοπωλείο.

17.   Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανωτέρω αγορά του βιβλίου.

18.  Η αγορά του βιβλίου και η αποστολή του κειμένου πρέπει να γίνουν μεταξύ  30ης Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και 30ης Δεκεμβρίου 2018 .

19.   Για κάθε έγκυρη συμμετοχή ο συγγραφέας θα λάβει επιβεβαιωτικό μήνυμα (mail) μέσα σε πέντε ημέρες από την ολοκλήρωσή της.

20.   Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός του μηνός Μαρτίου 2019.

21.   Από τα διηγήματα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό όσα διακριθούν (με ανώτερο αριθμό τα 50 διηγήματα) θα κυκλοφορήσουν σε συλλογή διηγημάτων από τις εκδόσεις ΚΟΡΑΛΛΙ  που θα κυκλοφορήσει εντός του έτους 2019.

22.  Όλοι οι συγγραφείς που τα διηγήματά τους θα συμπεριληφθούν στην άνω έκδοση θα παραλάβουν από το βιβλιοπωλείο δωρεάν ένα βιβλίο της συλλογής.

23.   Για όλους τους συγγραφείς που κατά τα προεκτεθέντα θα διακριθούν θα υπάρχει πιστοποιητικό διάκρισης που θα απονεμηθεί σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα μαζί με την παρουσίαση της ανωτέρω συλλογής με τα διακριθέντα διηγήματα από τις εκδόσεις ΚΟΡΑΛΛΙ σε χώρο και χρόνο που θα γίνει γνωστός με νεότερη ανακοίνωση.

24.   Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται και την αποδοχή των κανόνων του.

25.   Με τη συμμετοχή τους οι συγγραφείς εκχωρούν στις εκδόσεις ΚΟΡΑΛΛΙ το δικαίωμα να αναρτήσουν (οι εκδόσεις ΚΟΡΑΛΛΙ)  στα social media, στην ιστοσελίδα τους ή όπου αλλού κρίνουν σκόπιμο και σε οποιονδήποτε χρόνο τα διηγήματά τους, είτε επιλεγούν είτε όχι.

26.   Τα πνευματικά δικαιώματα των διηγημάτων παραμένουν στους συγγραφείς και εκχωρούνται στις εκδόσεις ΚΟΡΑΛΛΙ για τη συγκεκριμένη ως άνω έκδοση και μόνο για διάστημα δεκαοκτώ μηνών από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Κάθε συγγραφέας είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει, εκδώσει κλπ το διηγημά του όπου εκείνος θέλει μετά τον μήνα Οκτώβριο 2020.

27.   Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τους

                        I.         Παναγιώτης Βούρος, δικηγόρος - συγγραφέας

                      II.         Γεράσιμος Δενδρινός, πεζογράφος

                    III.         Φωτεινή Βασιλοπούλου, φιλόλογος - συγγραφέας

28.  Κάθε διήγημα παίρνει έναν κωδικό αριθμό από τις εκδόσεις ΚΟΡΑΛΛΙ και το σύνολο των διηγημάτων χωρίς άλλα διακριτικά στοιχεία στέλνεται έπειτα σε κάθε μέλος της άνω κριτικής επιτροπής. Τα διηγήματα που θα διακριθούν  (με ανώτερο αριθμό τα 50 διηγήματα) θα συμπεριληφθούν στην άνω έκδοση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό επικοινωνήστε με τις εκδόσεις ΚΟΡΑΛΛΙ :

Τηλ.: 210.85.47.723

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

            Καλή επιτυχία σε όλους,

                                                                                  Εκδόσεις «ΚΟΡΑΛΛΙ»

 

Read 3528 times

Latest from apostaktirio team