Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 08:42

Πέτρος Πέτρου - Λία η Σμυρνιά. Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Written by
542
Πέτρος Πέτρου - Λία η Σμυρνιά. Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Ο Πέτρος Πέτρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη . Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ καθώς και του Τμήματος Φαρμακευτικής . Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική , έχοντας ως μουσικά ακούσματα κλασσική μουσική και όπερα . Το 2008 ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο ωδείο Καλαμαριάς ”Μελωδία” κάτω υπό τη διδασκαλία του καθηγητή μουσικής κ Ιωάννη Τσαλίκη.

Λίγα χρόνια αργότερα μπαίνει στο χώρο της σύνθεσης γράφοντας μια όμορφη μπαλάντα με τίτλο ” Ξυπόλυτες Ελπίδες" σε στίχους ενός εξαιρετικού στιχουργού του Αναστασίου Ακρίτα . Το Δεκέμβριο του 2021 ξεκινά μια σειρά συνεργασιών με καταξιωμένους μουσικούς του χώρου . Στενός του συνεργάτης είναι ο Διαμαντής Καραγιαννακίδης καθώς και ο δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Δημήτρης Λάππας. Συνεργάζεται επίσης με δύο εξαιρετικούς στιχουργούς τον Πέτρο Βασιλειάδη που είναι και ο παραγωγός του καθώς και τη  βραβευμένη στιχουργό και συγγραφέα Μιράντα Χρυσομάλλη . Το Μάρτιο του 2022 γράφει 2 κινηματογραφικές μουσικές με τίτλο ” Waves of Rain ” και το ”  Λία η Σμυρνιά ” καθώς και μια όπερα σε στίχους της Christie Bell με τίτλο ” Le Eaux Fleuurissent ”

Μέσα από την νέα του δισκογραφική στέγη Real Music και τον παραγωγό του Πέτρο Βασιλειάδη σχεδιάζει και μας υπόσχεται πολλά και όμορφα μουσικά ταξίδια για το μέλλον .

Read 542 times

Latest from Super User