Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 06:01

Αφεντούλα Ραζέλη / Αρετή Κοκκίνου – «Τίποτα» από το νέο βιβλίο - cd / «Το σ' αγαπώ του κόσμου - 16 νέοι στιχουργοί παρουσιάζουν»

Written by
99
Αφεντούλα Ραζέλη / Αρετή Κοκκίνου – «Τίποτα» από το νέο βιβλίο - cd / «Το σ' αγαπώ του κόσμου - 16 νέοι στιχουργοί παρουσιάζουν»

Αφεντούλα Ραζέλη / Αρετή Κοκκίνου – «Τίποτα» από το νέο βιβλίο - cd

«Το σ' αγαπώ του κόσμου - 16 νέοι στιχουργοί παρουσιάζουν»

«Όταν ο σπουδαίος Κώστας Φασουλάς με κάλεσε να συμμετέχω ως συνεργαζόμενη συνθέτης στο χειμερινό σεμινάριο στιχουργικής του το 2019 στο Μικρό Πολυτεχνείο ένιωσα μεγάλη χαρά και τιμή. Στην πορεία, απόλαυσα το ταξίδι της γέννησης και της επεξεργασίας του λόγου μέσα από το φίλτρο της τεχνικής αλλά και του συναισθήματος. Η εκφορά του στίχου, που συχνά αποτελεί και δημόσια συναισθηματική έκθεση του γράφοντα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Η καθοδήγηση του Κώστα Φασουλά υπέροχη, η όλη εμπειρία ώρες ώρες μυσταγωγική. Στο σεμινάριο εκείνης της σεζόν συμμετείχαν δεκαέξι ταλαντούχοι άνθρωποι που γνώριζα σιγά σιγά μέσα και από τους στίχους τους. Κάποιοι είχαν ήδη βγει στη δισκογραφία ή είχαν κυκλοφορήσει ποιητικές συλλογές, άλλοι ήταν τότε στα πρώτα τους βήματα. Μεσολάβησε η πανδημία και η απομόνωση, με αποτέλεσμα η δουλειά αυτή να αρχίσει να υλοποιείται στο στούντιο το καλοκαίρι του 2021. Το πέρασμα αυτού του χρονικού διαστήματος δεν έσβησε την όμορφη γεύση της εμπειρίας του σεμιναρίου. Κάθε ένας από αυτούς τους στίχους, κομμάτι των δημιουργών τους, με άγγιξε με ιδιαίτερο τρόπο και δημιούργησε μέσα μου ξεχωριστές εικόνες. Είμαι σίγουρη ότι αυτοί οι στιχουργοί έχουν πολλά ακόμα όμορφα πράγματα να μας δώσουν στο μέλλον. Τους ευχαριστώ γι' αυτό που μοιραστήκαμε και βέβαια ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Κώστα Φασουλά που ήταν ο εμπνευστής της συνάντησης αυτής.»

Αρετή Κοκκίνου

***

Αφεντούλα Ραζέλη - Τίποτα - (Α. Κοκκίνου - Ν. Ρουσοπούλου -Παππά) - Official Μusic Video

Μουσική: Αρετή Κοκκίνου

Στίχοι: Νίκη Ρουσοπούλου-Παππά

Ερμηνεία: Αφεντούλα Ραζέλη

Από το βιβλίο - cd «Το σ' αγαπώ του κόσμου - 16 νέοι στιχουργοί παρουσιάζουν»

Video: Δημήτρης Συλβέστρος

Μετρονόμος 2023

Κυκλοφορεί σε βιβλίο – cd από τις εκδόσεις «ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ»

Στο cd συμπεριλαμβάνεται και τα τραγούδι

«Τίποτα»

Μουσική: Αρετή Κοκκίνου

Στίχοι: Νίκη Ρουσοπούλου - Παππά

Ερμηνεία: Αφεντούλα Ραζέλη

Official links

https://www.facebook.com/Kokkinou.Areti.gr/

http://www.aretikokkinou.gr/

https://twitter.com/ArethKokkinou

 

Read 99 times

Latest from apostaktirio team