Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 07:58

Συναυλία της Πηγής Λυκούδη για καλό σκοπό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 17/2

Written by
321
Συναυλία της Πηγής Λυκούδη για καλό σκοπό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 17/2

Στις 17 Φεβρουαρίου 2024 σε ένα από τα ωραιότερα θέατρα της Ελλάδας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αντίγραφο του θεάτρου Μπολσόι και την εσωτερική διαρρύθμιση του στο πρότυπο το «Theatre d’ Odeon» των Παρισίων, ένα θέατρο με θαυμάσια ακουστική, θα ακουστούν δύο από τα συμφωνικά έργα της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη.

Το διπλά βραβευμένο στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ έργο «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού https://www.youtube.com/watch?v=6NwVva0YbBU&ab_channel=PigiLikoudi και το Ορατόριο ΠΡΟΣΕΥΧΗ ένα έργο που εμπεριέχει τη μέθεξη του ελληνικού με το ευρωπαϊκό και του μονοφωνικού με το συμφωνικό. https://www.youtube.com/watch?v=ura1hLhYlR0&ab_channel=PigiLikoudi

Η συμφωνική αυτή φιλανθρωπική συναυλία διοργανώνεται από το Σύλλογο Αποφοίτων των σχολείων «Η Ελληνική Παιδεία» μέλος του οποίου είναι η συνθέτρια η οποία με χαρά αποδέχθηκε την πρόταση συμμετοχής της, αφενός για να εορτασθούν είκοσι (20) χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και αφετέρου για να συνδράμει τον φιλανθρωπικό στόχο της.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον ιστορικό αυτό χώρο σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη της κ. Σεραφείμ. 

Τα έσοδα θα διατεθούν τόσο στο τμήμα του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως που έχει την φροντίδα των αστέγων του Πειραιά όσο και στο παράρτημα της Αδελφότητας της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής που δραστηριοποιείται στο Κογκό.

Προσκλήσεις έχουν αποσταλεί στην Πολιτειακή, Πολιτική και Εκκλησιαστική ηγεσία της χώρας μας.

Συμπράττει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ υπό την Μουσική Διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη.

Ενορχήστρωση: Χρήστος Τρεσίντσης και Γιάννης Γκίκας αντίστοιχα

Ερμηνεύουν ο βαρύτονος Σπύρος Κλείσσας, η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη, απαγγέλει ο ηθοποιός Νίκος Γαλανός.

Συμμετέχει επίσης Βυζαντινός χορός με Χοράρχη τον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Χάρη Νταραβάνογλου.

https://www.youtube.com/watch?v=hdAwh8RZTZw&t=1s&ab_channel=PigiLikoudi

Εισιτήρια προ πωλούνται:

https://www.more.com/music/filanthropiki-symfoniki-synaulia-opsometha-fos/

online: more.com by viva Τηλ. 211 770 00 00  &

στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ τηλ. 210 41 43 310

 

 

Read 321 times

Latest from apostaktirio team