Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 09:08

Φεστιβάλ "παρά θίν αλός" 2024 - ''Να σ' αγναντεύω θάλασσα'' - Πλαζ Αρετσούς, Καλαμαριά

Written by
28
Φεστιβάλ "παρά θίν αλός" 2024 - ''Να σ' αγναντεύω θάλασσα'' - Πλαζ Αρετσούς, Καλαμαριά

Φεστιβάλ "παρά θίν αλός" 2024

Να σ' αγναντεύω θάλασσα

" Η ποίηση στο ελληνικό τραγούδι "

(μέρος 1ο: ποίηση και στιχουργία στην μεταπολεμική Ελλάδα)

Κώστας Πρατσινακης, Γεωργία Νταγακη

Σταύρος Σιόλας, Σταματία Μολλούδη

Dilek Koc, Αλέξανδρος Τζοβανι

Νίκος Χιώτογλου & η ορχήστρα "ρυθμός"

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

οι πόρτες ανοίγουν 20:00

Ακτή Αρετσού - Καλαμαριά

(*) Η εκδήλωσης μεταφέρθηκε από τις 11/9 στις 27/9 λόγω πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων. Οι θεατές που είχαν αγοράσει εισιτήρια για τις 11/9, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν στη νέα ημερομηνία, χωρίς να χρειάζεται να τα αντικαταστήσουν. Όσοι εκ των θεατών έχουν αγοράσει ηλεκτρονικά εισιτήρια και δεν μπορούν να προσέλθουν στη νέα ημερομηνία, θα λάβουν μέσω email οδηγίες από την TicketServices.gr σχετικά με την διαδικασία ακύρωσης εισιτηρίων και επιστροφής του αντιτίμου.

Ποια η διαφορά του ποιητή από τον στιχουργό?

Ο ποιητής φτιάχνει τον λόγο του και μετά μελοποιείται αν κάποιος συνθέτης βρει στους στίχους την έμπνευση του . Ο στιχουργός φτιάχνει τον στίχο στο έργο του με σκοπό να γίνει τραγούδι. Όταν όμως η ποιότητα και η ευαισθησία της γραφής και στις δύο περιπτώσεις "περισσεύει" και ντύνεται με μουσική που αναδεικνύει τον στίχο, τότε χτυπάει κατευθείαν στην καρδία και την ψύχη του ακροατή μένει για πάντα μέσα του.

Mε στόχο λοιπόν, να ξανοιχτούμε στους πολλαπλούς ορίζοντες των στίχων των μεγάλων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών που γίνονται σύνορο και ακτή για την ανθρώπινη ψυχή, θα συναντηθούμε στις 27 Σεπτεμβρίου 2024 σε μια συναυλία, αφιερωμένη στην μελοποιημένη ποίηση από "μεγάλους" Έλληνες συνθέτες.

Θα ακούσουμε την ποίησή να τραγουδιέται.

Η Ορχήστρα «Ρυθμός» μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους τραγουδιστές θα ερμηνεύσουν τους στίχους των κορυφαίων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών όπως τους έκαναν τραγούδια οι μεγάλοι Έλληνες συνθέτες.

Όλοι οι συντελεστές υποσχόμαστε μια γιορτινή, καλοκαιρινή συναυλία με τον λόγο του ποιητή να είναι στα χείλη ερμηνευτών και ακροατών κάθε ηλικίας συντροφεύοντας τους παλαιότερους και ενθαρρύνοντας τους νεότερους.

Επειδή το "πεδίο της δόξας είναι λαμπρό" και το υλικό ατελείωτο, η συγκεκριμένη παράσταση εστιάζει στα τραγούδια αυτά που φτιάχτηκαν πάνω σε στίχους είχαν γραφτεί κατά την μεταπολεμική περίοδο στην Ελλάδα. Όλα τους έχουν να μας πουν και μία διαφορετική ιστορία και να μας προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι.

*spoiler: στο δεύτερό μέρος της παράστασης που ελπίζουμε να παρουσιαστεί τον χειμώνα, θα εστιάσουμε στην εποχή του μεσοπολέμου. 

Μαέστρος, ενορχήστρωση, πιάνο: Νίκος Χιώτογλου

- Συμμετέχει η ορχήστρα  "ρυθμός" -

Ερμηνεύουν: Κώστας Πρατσινάκης, Γεωργία Νταγάκη, Σταύρος Σιόλας, Σταματία Μολλούδη, Dilek Koc, Αλέξανδρος Τζοβάνι

concept: Δομόσογλου Σάββας

Read 28 times

Latest from apostaktirio team