Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 08:18

Radio Art, Το κορυφαίο Ελληνικό ψηφιακό ραδιόφωνο.

Written by
835
Radio Art, Το κορυφαίο Ελληνικό ψηφιακό ραδιόφωνο.

Radio Art, Το κορυφαίο Ελληνικό ψηφιακό ραδιόφωνο.

Το Radio Art είναι γνωστό εδώ και χρόνια στους λάτρεις τού ραδιοφώνου και της ποιοτικής μουσικής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς οι ακροατές του απλώνονται σε παραπάνω από 100 χώρες.  

Πού οφείλεται όμως η μεγάλη επιτυχία του Radio Art;

«Πρωτίστως στην πολύ αυστηρή επιλογή μουσικής», απαντά ο Λάμπρος Μητρόπουλος, εμπνευστής και ιδρυτής τού Radio Art.

«Η μουσική που παίζουμε στο Radio Art δεν είναι αποτέλεσμα αλγορίθμων, εμπορικών εντολών, τήρησης των τάσεων της μόδας και των περιστάσεων. Είναι μουσική επιλεγμένη μία προς μία, με  κριτήρια την ποιότητα τη διαχρονικότητα και τη ποιητική διάσταση. Δίνουμε  ιδιαίτερη έμφαση στη μουσική   που βασίζεται σε ακουστικά όργανα και φυσικούς ήχους, γιατί έχει αποδειχθεί ότι  ανακουφίζει  από το άγχος και έχει την δύναμη να οδηγεί τον ακροατή σε θεραπευτικά μουσικά ταξίδια γαλήνης και απόλαυσης.»

Η ποικιλία μουσικής στο Radio Art είναι τεράστια. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά κανάλια και δημιουργούς από όλες τις γωνιές τού πλανήτη. Όμως εκεί που πραγματικά πρωτοτυπεί το Radio Art είναι η δημιουργία καναλιών για την κάθε στιγμή τής καθημερινής σας ζωής. Θα βρείτε πολλά κανάλια για χαλάρωση, για την ώρα τής εργασίας σας, για την καταπολέμηση τής αυπνίας, κανάλι με μουσική για γιόγκα και Pilates, ως και μουσική για μαμάδες! Οι ακροατές μπορούν επίσης με μία πολύ χαμηλή συνδρομή να προσθέσουν στα  μουσικά κανάλια φυσικούς ήχους και να δημιουργήσουν και να αποθηκεύσουν playlists καναλιών, στις οποίες μπορούν να επιστρέψουν όποια στιγμή το επιθυμούν.

Πριν μερικούς μήνες οι Times τού Λονδίνου επέλεξαν το Radio Art  μεταξύ των δέκα καλύτερων ψηφιακών ραδιοφώνων του κόσμου. Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση, ιδιαίτερα εάν σκεφτεί κανείς την πληθώρα των ραδιοφώνων που εκπέμπουν στον  χαώδη κόσμο τού διαδικτύου.

Είναι φανερό ότι η σημαντική διάκριση από τους Times τού Λονδίνου δεν ήρθε τυχαία για το Radio Art, καθώς οι συνδρομητές του μπορούν να απολαύσουν μία ακόμη καινοτομία, μοναδική στον κόσμο.

«Εργαστήκαμε πολύ σκληρά και για μεγάλο διάστημα», μάς λέει ο Αλέξανδρος Σεϊταρίδης, βασικό στέλεχος τού Radio Art και συνεργάτης τού Λάμπρου Μητρόπουλου, «προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την χαλαρωτική δύναμη τής μουσικής τού Radio Art. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα οι ακροατές μας έχουν την μοναδική δυνατότητα να συνδυάσουν την μουσική τής επιλογής τους με φυσικούς ήχους και έτσι να διαμορφώσουν μία ακρόαση εμπλουτισμένη με τις ομορφότερες φωνές τής φύσης.»

Η ιδέα τής μίξης φυσικών ήχων και ακουστικής μουσικής  είναι πράγματι εξαιρετική και η διαδικασία για να την απολαύσετε απλή. Απλώς επιλέγετε το κανάλι τής μουσικής που θέλετε και προσθέτετε τον ήχο τής φύσης που προτιμάτε. Θέλετε να ακούστε jazz ή κέλτικη μουσική δίπλα στην θάλασσα; Κανένα πρόβλημα, απλώς προσθέστε τον αντίστοιχο φυσικό ήχο και πατήστε play, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Προς το παρόν υπάρχουν 50 διαφορετικοί ήχοι τής φύσης και ο συνδυασμός τους με την μουσική κάθε είδους πραγματικά θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Πρόσφατα το Radio Art ενεργοποίησε δυο κανάλια ποίησης που έχουν ενταχθεί στην κατηγορία Poetry. Το πρώτο κανάλι αφορά ελληνική ποίηση σπουδαίων Ελλήνων ποιητών, και το δεύτερο αφορά αγγλόφωνη ποίηση από σημαντικούς διεθνείς ποιητές.  Και στα δυο κανάλια ακούγονται υπέροχες μουσικές  που  οδηγούν τον ακροατή σε ένα όμορφο ταξίδι σκέψης και απόλαυσης.  

Η ιστοσελίδα τού Radio Art αλλά και οι εφαρμογές του για κινητά είναι εντελώς minimal, έτσι ώστε η περιήγησή σας να είναι πανεύκολη και ταυτόχρονα τίποτα να μην αποσπά την προσοχή σας από το μουσικό περιεχόμενο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι επιλέξετε το κανάλι που θέλετε και προαιρετικά να προσθέσετε όποιον ήχο τής φύσης σας ηρεμεί περισσότερο.

Μπορείτε να δείτε στην πράξη την λειτουργία τού Radio Art  στην διεύθυνση www.radioart.com

 

 

 

 

Read 835 times

Latest from apostaktirio team