«Φτιάχνουμε Χαρακτήρες!» - Εργαστήρι comics με τον Τόμεκ Γιοβάνη

«Φτιάχνουμε Χαρακτήρες!» - Εργαστήρι comics με τον Τόμεκ Γιοβάνη
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει εργαστήρι comics με τον εικονογράφο και δημιουργό comics Τόμεκ Γιοβάνη. To εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί online την Παρασκευή 18 Φεβρουάριου, στις 18:00.
Θέλετε να σχεδιάσετε έναν χαρακτήρα, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε και πώς να το κάνετε; Έχετε ήδη δημιουργήσει έναν χαρακτήρα και θέλετε να τον ξανασχεδιάσετε, αλλά σας βγαίνει λίγο διαφορετικός κάθε φορά και δεν μοιάζει απόλυτα με το πρωτότυπο; Δημιουργήσατε πολλούς ωραίους χαρακτήρες και θέλετε να τους τοποθετήσετε έξυπνα και όμορφα σ’ ένα καρέ;
Ο Τόμεκ Γιοβάνης παρουσιάζει την διαδικασία δημιουργίας χαρακτήρων για comics από την ιδέα, στο χτίσιμο μέχρι την τελική μορφή. Με παραδείγματα βασισμένα στους χαρακτήρες από τα comic strip «Αστυνόμος Νιανιά» (Ταλκ Free Press), «Οι Αναγνώστες» (Εκδόσεις Πατάκη) και από την σειρά comics «Κουλούρι» (Jemma Press). Αναλύουμε βήμα-βήμα τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να μετατρέψουμε μια ιδέα που έχουμε στο μυαλό μας σε χαρακτήρα, πώς του δίνουμε μορφή και πώς τον ζωντανεύουμε. Βλέπουμε πώς να συνδυάζουμε πολλούς χαρακτήρες μαζί, ώστε να μην μοιάζει ο ένας με τον άλλο και ο κάθε ένας να έχει τη δική του, ξεχωριστή, μορφή και προσωπικότητα και πώς τοποθετούνται μαζί στα καρέ του comic.
Ο Τόμεκ Γιοβάνης είναι εικονογράφος και δημιουργός comics. Γεννήθηκε στην Πολωνία και είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, με ειδικότητα το animation. Δημιουργός του comics άλμπουμ «Ωχ Θεέ Μου!!!», της σειράς comics «Κουλούρι» (Jemma Press) και του fanzine «HeHe!». Εικονογράφησε τα βραβευμένα με ΕΒΓΕ μυθιστορήματα «…και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα» της Μυρτώς Γεωργίου-Νίλσεν και το «Ο Γάμος του Κοντοπίθαρου» της Σοφίας Νέμα (Εκδόσεις Πατάκη). Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα έργα του έχουν βραβευθεί στα ΕΒΓΕ, στα Comicdom Awards και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας The Very Closed Circle, συνεργάζεται τακτικά με πολιτιστικούς φορείς και ομάδες παραδίδοντας μαθήματα comics και οργανώνοντας workshops για παιδιά και νέους.
Latest from apostaktirio team
- Έναρξη συμμετοχών για το B.C.C.Fest 25-Balkan Classic Contemporary Festival, Αθήνα 3/5, Θεσσαλονίκη 31/5 & 1/6 2025
- Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη - “Άγγελοι και Δαίμονες”, 27 – 29 Απριλίου 2025
- Πρόσκληση για Έκθεση Εικαστικών Τεχνών "Συνάντηση στην Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Ναύπακτο (21/4/2025)
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ
- Η παράσταση «Μαζί» στο θέατρο Altera Pars
- Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς για συμμετοχή στην ομαδική, διεθνή έκθεση εικαστικών με τίτλο: "Ορατό και Αόρατο" - "Visible and Invisible" 31 Μαΐου – 14 Ιουνίου 2025, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
- Κυκλοφορία Νέου Μουσικού Άλμπουμ της Πηγής Λυκούδη με τίτλο: «Μελοποιημένος Σωκρατικός Λόγος» - Ερμηνεία: Μιχαήλ Στέφος
- «Δικηγορία, η μικρή μας πόλη» της δικηγόρου-συγγραφέα Στεφανίας Σουλή παρουσιάζεται στην Αθήνα (3.4.2025)
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Θεσσαλονίκη (5/4/2025, στη Θεσσαλονίκη)
- Παρουσίαση βιβλίου: «ANTE PORTAS» - Συλλογικός τόμος (ΘΕΡΜΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 26/3/2025)
- Διήμερο παρουσιάσεων του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ο αετός με τα πολύχρωμα φτερά» της Αντωνίας Μπατσαλή σε εικονογράφηση της Λαρισαίας εικαστικού Στέλλας Κακκάβα (Λάρισα 26-27/3)
- Παρουσίαση του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ρήγας ο Βελεστινλής» της συγγραφέα Αγγελικής Θάνου - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22/3/2025 – Βόλος)
- ''ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ'' - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22.3.2025 - Εύοσμος Θεσσαλονίκης)
- Βίκυ Κυριακίδου "Μαγικό μου Φυλαχτό"
- Ο μονόλογος για την Παλαιστίνη «Πάντοτε ζήλευα τα αποδημητικά πουλιά» επιστρέφει στο H.ug
- ABSƎΝΤ: ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ - Το ψυχολογικό δράμα του Γιώργου Αγγελίδη
- Eva Sakellari - Need Him (MCD Remix)
- Φεστιβάλ Ανκόρ - Ένας νέος θεσμός γεννιέται στο «Από Μηχανής» Θέατρο
- Μαρίκα Κλαμπατσέα- «Από του Φεγγαριού το Φως» | 4 & 5 Απριλίου στο Ιδιόμελο