Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 08:54

«Φτιάχνουμε Χαρακτήρες!» - Εργαστήρι comics με τον Τόμεκ Γιοβάνη

Written by
417
«Φτιάχνουμε Χαρακτήρες!» - Εργαστήρι comics με τον Τόμεκ Γιοβάνη

«Φτιάχνουμε Χαρακτήρες!» - Εργαστήρι comics με τον Τόμεκ Γιοβάνη

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει εργαστήρι comics με τον εικονογράφο και δημιουργό comics Τόμεκ Γιοβάνη. To εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί online την Παρασκευή 18 Φεβρουάριου, στις 18:00.

Θέλετε να σχεδιάσετε έναν χαρακτήρα, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε και πώς να το κάνετε; Έχετε ήδη δημιουργήσει έναν χαρακτήρα και θέλετε να τον ξανασχεδιάσετε, αλλά σας βγαίνει λίγο διαφορετικός κάθε φορά και δεν μοιάζει απόλυτα με το πρωτότυπο; Δημιουργήσατε πολλούς ωραίους χαρακτήρες και θέλετε να τους τοποθετήσετε έξυπνα και όμορφα σ’ ένα καρέ;

Ο Τόμεκ Γιοβάνης παρουσιάζει την διαδικασία δημιουργίας χαρακτήρων για comics από την ιδέα, στο χτίσιμο μέχρι την τελική μορφή. Με παραδείγματα βασισμένα στους χαρακτήρες από τα comic strip «Αστυνόμος Νιανιά» (Ταλκ Free Press), «Οι Αναγνώστες» (Εκδόσεις Πατάκη) και από την σειρά comics «Κουλούρι» (Jemma Press). Αναλύουμε βήμα-βήμα τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να μετατρέψουμε μια ιδέα που έχουμε στο μυαλό μας σε χαρακτήρα, πώς του δίνουμε μορφή και πώς τον ζωντανεύουμε. Βλέπουμε πώς να συνδυάζουμε πολλούς χαρακτήρες μαζί, ώστε να μην μοιάζει ο ένας με τον άλλο και ο κάθε ένας να έχει τη δική του, ξεχωριστή, μορφή και προσωπικότητα και πώς τοποθετούνται μαζί στα καρέ του comic.

Ο Τόμεκ Γιοβάνης είναι εικονογράφος και δημιουργός comics. Γεννήθηκε στην Πολωνία και είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, με ειδικότητα το animation. Δημιουργός του comics άλμπουμ «Ωχ Θεέ Μου!!!», της σειράς comics «Κουλούρι» (Jemma Press) και του fanzine «HeHe!». Εικονογράφησε τα βραβευμένα με ΕΒΓΕ μυθιστορήματα «…και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα» της Μυρτώς Γεωργίου-Νίλσεν και το «Ο Γάμος του Κοντοπίθαρου» της Σοφίας Νέμα (Εκδόσεις Πατάκη). Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα έργα του έχουν βραβευθεί στα ΕΒΓΕ, στα Comicdom Awards και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας The Very Closed Circle, συνεργάζεται τακτικά με πολιτιστικούς φορείς και ομάδες παραδίδοντας μαθήματα comics και οργανώνοντας workshops για παιδιά και νέους.

 

 

Read 417 times

Latest from apostaktirio team