Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 17:40

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ: ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ"

Written by
541
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ: ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ"

Από 16 Σεπτεμβρίου και για 2 εβδομάδες
στην ταράτσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης"
 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ «Ταράτσα στα Δυτικά» ανοίγει πανιά για ένα ξεχωριστό φθινοπωρινό ταξίδι, επιφυλάσσοντας για το κοινό της πόλης μοναδικές βραδιές πολιτισμού κάτω από αστέρια, με μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικά δρώμενα, βιβλιοπαρουσιάσεις και εκθέσεις φωτογραφίας, που διοργανώνει με ελεύθερη είσοδο ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.
Από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και για δύο εβδομάδες, η "καρδιά" του Πολιτισμού χτυπά στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και στην ταράτσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου - Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" (Οδός Μοναστηρίου- Παρατσίκογλου 1, Ελευθέριο Κορδελιό), φιλοξενώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που αναμένεται να χρωματίσουν με τη δύναμη της καλλιτεχνικής δημιουργίας τις νύχτες του Σεπτέμβρη.

"Το 2ο Φεστιβάλ «Ταράτσα στα Δυτικά», η ξεχωριστή αυτή γιορτή του πολιτισμού του δήμου μας, ξεκινά και υπόσχεται να μας χαρίσει μοναδικές βραδιές πολιτισμού, με πρωταγωνιστές τις ζωντανές καλλιτεχνικές δυνάμεις της πόλης μας" τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να δώσουν το "παρών" στη φετινή διοργάνωση, την οποία επιμελήθηκε το Τμήμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου. 
ε αισθητικές, ποιοτικές καλλιτεχνικές προτάσεις και δρώμενα πολιτισμού που αναδεικνύουν και φωτίζουν τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία, ανοίγει η αυλαία του νέου αλλά ιδιαίτερα αγαπημένου θεσμού του δήμου μας, του  Φεστιβάλ «Ταράτσα στα Δυτικά», που για δεύτερη χρονιά αναμένεται να κάνει πιο όμορφα τα  φθινοπωρινά μας βράδια" επισήμανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Αντί εισιτηρίου όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν παιχνίδια, υλικά χειροτεχνίας και είδη δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά .

Πληροφορίες: Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, τηλέφωνο: 2310771033 ( ώρες επικοινωνίας: 9.00πμ - 14.00μμ). 

Συνοπτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

2ου Φεστιβάλ "Ταράτσα στα δυτικά" 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/9/2022 (ώρα έναρξης 20.30)

Θεατρική Παράσταση "Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή Πάλι Καλά..." του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Ρίτσας Γεωργιάδου, από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 (ώρα έναρξης 20.00)

Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος  με τίτλο: ‘Full moon concert', υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια του αρχιμουσικού και μαέστρου Μιχάλη Α. Χατζηαναστασίου. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 (ώρα έναρξης 20.30)

Εγκαίνια φωτογραφικής ΕΚΘΕΣΗΣ "Από τις Πατρίδες τής καθ' ημάς Ανατολής στο Χαρμάνκιοϊ" - 1ος όροφος Πολυλειτουργικού Κέντρου - Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης».

Γενική επιμέλεια - Γενικός συντονισμός: Κυριάκος Στ. Χατζηκυριακίδης, επίκ. Καθηγητής Έδρας Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 (ώρα έναρξης 20.00)

Θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους: «Τρεις...κι ο Αίσωπος!» από την Εταιρεία Θεάτρου «Μικρός Βορράς». 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 (ώρα έναρξης 20.00)

 Μουσική Λαϊκή βραδιά με το Φώτη Θεοδωρίδη και την ορχήστρα του με τίτλο "Εφ' όλης της ύλης". 

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 (ώρα έναρξης 20.00)

Μουσική παράσταση με 2 Φιλαρμονικές και 3 Χορωδίες σε μία πανδαισία φωνών και μουσικών οργάνων με τίτλο "Οδός ονείρων στα δυτικά". Συμμετέχουν: η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων "Φιλομήλα" με μαέστρο την κ. Άννα Μαρία Κότσιφα, η Φιλαρμονική & Χορωδία Μακρυγιάλου Δήμου Πύδνας Κολινδρού με μαέστρο τον κ. Ιωάννης Κούκα,  η Φιλαρμονική Δήμου Τυρνάβου & Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Τυρνάβου με μαέστρο κ. Θέμη Σαμαντζή. 

ΤΡΙΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 (ώρα έναρξης 20.00)

Διαδραστικό σεμινάριο για το ζεμπέκικο: "H ένταξή του στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Unesco".

Επιμέλεια Σεμιναρίου Κατερίνα Καρατζά, Χορευτής, Χοροδιδάσκαλος, Χορογράφος. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 (ώρα έναρξης 20.00)

Παρουσίαση του βιβλίου «Παραμύθια από την Πόλη - Αφηγήσεις του πατέρα μου», της συγγραφέως Ελισάβετ Σατσόγλου και τις Εκδόσεις Αποστακτήριο. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στη ταράτσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου - Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" (Οδός Μοναστηρίου- Παρατσίκογλου 1, Ελευθέριο Κορδελιό). Το κτίριο διαθέτει δικό του πάρκινγκ και όλοι οι χώροι του είναι προσβάσιμοι για άτομα με αναπηρία.

 

Read 541 times

Latest from Super User