Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 08:35

Δίγλωσσες Ποιητικές Συλλογές: Μία ενδιαφέρουσα καινοτομία από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο!

Written by
429
Δίγλωσσες Ποιητικές Συλλογές: Μία ενδιαφέρουσα καινοτομία από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο!

Οι Εκδόσεις Αποστακτήριο, πριν ακόμα συμπληρώσουν τέσσερα χρόνια λειτουργίας, είχαν τη χαρά να αναλάβουν την έκδοση εξαιρετικών ποιητικών συλλογών, πολύ αξιόλογων λογοτεχνών που διαμένουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Ανθρώπων που έχουν διαγράψει μια σημαντική πορεία στον χώρο αλλά και νεότερων δημιουργών που τα τελευταία χρόνια έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με τα έργα τους. Περνώντας πια σε μια νέα εποχή, και ευθυγραμμιζόμενοι με τις ανάγκες του σήμερα, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε νέες καινοτομίες, οι οποίες θα δώσουν νέα πνοή στην ποίηση και θα τη μετατρέψουν σε ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια Ελλήνων αλλά και ξένων αναγνωστών. Εγκαινιάζουμε λοιπόν τις Δίγλωσσες Ποιητικές Συλλογές. Μια προσπάθεια που απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες από την πλευρά των μεταφραστών, αλλά που νιώθουμε έτοιμοι να την υλοποιήσουμε με συνέπεια και με επαγγελματισμό. Σε αυτήν την πρωτοβουλία μάς ώθησε το γεγονός ότι στις Εκθέσεις και στα Φεστιβάλ βιβλίων, που συμμετέχουμε κάθε χρόνο, ερχόμαστε σε επαφή με έναν σημαντικό αριθμό ξένων επισκεπτών αλλά και Ελλήνων του εξωτερικού, οι οποίοι  αναζητούν έργα που να είναι γραμμένα και στην αγγλική γλώσσα. Ζήτηση υπάρχει επίσης και για άλλες ξένες γλώσσες, τις οποίες θα εξετάσουμε εν καιρώ, με βάση την πορεία του παραπάνω εγχειρήματος.

Βασικές προδιαγραφές έκδοσης:

Ο μέγιστος αριθμός ποιημάτων θα πρέπει να είναι 20-25, τα οποία δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 28 στίχους. Αυτή η οδηγία δίνεται ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να βλέπει ταυτόχρονα τα ποιήματα και στις δύο γλώσσες. Αριστερά θα υπάρχουν στην πρωτότυπη ελληνική τους μορφή και δεξιά η απόδοσή τους στα αγγλικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και για να ακούσετε τις προτάσεις μας.

Μail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tηλέφωνο: 2314049216

www.apostaktirio-books.gr

Με εκτίμηση, 

Ελένη Παπακώστα,
Φιλόλογος – Υπεύθυνη Εκδόσεων Αποστακτήριο 

Read 429 times

Latest from apostaktirio team