Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 08:27

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το PIRAEUS PORT FILM FESTIVAL ’24 [PPFF], που πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη χρονιά στον Πειραιά.

Written by
230
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το PIRAEUS PORT FILM FESTIVAL ’24 [PPFF], που πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη χρονιά στον Πειραιά.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΝΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ 2025

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το PIRAEUS PORT FILM FESTIVAL ’24 [PPFF], που

πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη χρονιά στον Πειραιά.

Στην Τελετή Έναρξης, παραβρέθηκαν καταξιωμένοι καλλιτέχνες της 7ης Τέχνης, με εξέχουσα παρουσία αυτή του Σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη, τον οποίο το Φεστιβάλ βράβευσε για το συνολικό κινηματογραφικό έργο του και την προσφορά του στον Ελληνικό κινηματογράφο και τον Πολιτισμό. Το βραβείο παρέδωσαν στον κ. Βούλγαρη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού Πειραιά Ιωάννης Χατζηαλέξης και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Χρήστος Δήμας. Για το όραμα και τους στόχους του PPFF μίλησε ο κ. Χατζηαλέξης και  η Οργανωτική Επιτροπή ενώ με ομιλίες καλωσόρισαν το Φεστιβάλ η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών μέσω του Γενικού Γραμματέα Σκηνοθέτη Τ. Λυκουρέση, η Ένωση Σεναριογράφων μέσω του κ. Βολιώτη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας κ. Καλαντίδης κ.ά. Την παρουσίαση της Τελετής Έναρξης πραγματοποίησε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Χούντας με τη συμμετοχή της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ, Λίνας Φούντογλου. Ο κόσμος φάνηκε να αγκαλιάζει όλες τις ημέρες τη διοργάνωση, και όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία. Φέτος προβλήθηκαν δώδεκα μεγάλου μήκους ταινίες και εικοσιεφτά μικρού με θεματική τη θάλασσα, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα CinEd για μαθητές σχολείων σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και την κα. Μέρμηγκα, στρογγυλό τραπέζι για την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Κινηματογράφο με εξειδικευμένους ομιλητές κ.ά. Όλες οι προβολές και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ διεξήχθησαν δωρεάν. Το ραντεβού για το PPFF ανανεώθηκε για του χρόνου, με στόχους για εμπλοκή περισσότερων κινηματογραφικών αιθουσών, διεξαγωγή περισσότερων εκδηλώσεων και διεθνές τίτλο.

 

 

Read 230 times

Latest from Super User