Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 16:50

Νέα Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής στις Εκδόσεις Αποστακτήριο 2024-2025 (Διήγημα και Ποίηση)

Written by
158
Νέα Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής στις Εκδόσεις Αποστακτήριο 2024-2025 (Διήγημα και Ποίηση)

Ανακοίνωση: Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής με Θέμα το Διήγημα

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ σάς προσκαλούν να ξεκινήσετε ένα περιπετειώδες ταξίδι στον μαγικό κόσμο των διηγημάτων! Αν οι λέξεις για εσάς είναι χρώματα και οι ιστορίες ζωγραφιές, τότε αυτό το σεμινάριο είναι το κατάλληλο για να δώσετε ζωή στις ιδέες σας.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου:

Διάρκεια: 10 συναντήσεις - 10 βραδιές γεμάτες φαντασία και δημιουργία!

Ημέρες Διεξαγωγής: Κάθε 15 μέρες, ημέρα Παρασκευή - όταν η εβδομάδα κλείνει και οι ιστορίες αρχίζουν να ζωντανεύουν.

Ώρες: 18:00 - 21:00 - η μαγική ώρα που οι λέξεις παίρνουν μορφή και οι ήρωες ξυπνούν.

Χώρος: Εκδόσεις "Αποστακτήριο" - ένας χώρος όπου οι ιδέες ανθίζουν και οι ιστορίες βρίσκουν το σπίτι τους (Νικολάου Πλαστήρα 17, Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης, τηλ. 2314049216). Υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων εξ αποστάσεως.

Κόστος Συμμετοχής:

Το συνολικό κόστος για αυτό το δημιουργικό ταξίδι είναι 200 ευρώ.

Τι Θα Αποκομίσετε:

Ανακαλύψτε πώς να πλάθετε κόσμους με λέξεις, να δημιουργείτε χαρακτήρες που ζουν μέσα από τις σελίδες και να υφαίνετε πλοκές που κρατούν τον αναγνώστη σε αγωνία.

Στο τέλος του σεμιναρίου, θα παραλάβετε τη δική σας βεβαίωση παρακολούθησης διάρκειας 40 ωρών - η απόδειξη ότι είστε ένας αληθινός συγγραφέας!

Υπεύθυνη Δράσης:

Ελένη Γρομπανοπούλου - η καθοδηγήτριά σας σε αυτό το λογοτεχνικό μονοπάτι.

Σημείωση: Η ομάδα θα σχηματιστεί μόνο αν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10 φανατικοί των ιστοριών. Ελάτε να ενώσουμε τις φαντασίες μας και να γράψουμε ιστορίες που θα μείνουν! 

Μη χάσετε την ευκαιρία να εξελίξετε τις δεξιότητές σας στη δημιουργική γραφή και να εμπλουτίσετε τις λογοτεχνικές σας ικανότητες. Δηλώστε συμμετοχή άμεσα και κάντε το πρώτο βήμα προς τη συγγραφή των δικών σας διηγημάτων!

Για πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας "Αριστοτέλης". ΤΗΛ: 6972265668 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

_________________________________________________________________________________________________

Ανακοίνωση: Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής με Θέμα την Ποίηση

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας "Αριστοτέλης" και οι εκδόσεις Αποστακτήριο, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των λέξεων και των στίχων! Αν η ποίηση είναι για εσάς ένας μυστικός κώδικας έκφρασης ή αν θέλετε να ανακαλύψετε τη μουσική που κρύβεται στις λέξεις, τότε αυτό το σεμινάριο είναι για εσάς.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου:

Διάρκεια: 10 συναντήσεις - 10 βραδιές γεμάτες έμπνευση και δημιουργικότητα!

Ημέρες Διεξαγωγής: Κάθε 15 μέρες, ημέρα Παρασκευή - η ιδανική στιγμή για να ξεφύγετε από τη ρουτίνα και να αφεθείτε στη γοητεία των στίχων.

Ώρες: 18:00 - 21:00 - η ώρα που οι λέξεις παίρνουν ζωή και η φαντασία ξετυλίγεται.

Χώρος: Εκδόσεις "Αποστακτήριο" - ένας ζεστός χώρος, γεμάτος αρώματα βιβλίων και έμπνευση (Νικολάου Πλαστήρα 17, Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης, τηλ. 2314049216). Υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων εξ αποστάσεως.

Κόστος Συμμετοχής:

Το συνολικό κόστος για αυτό το δημιουργικό ταξίδι είναι 200 ευρώ.

Τι Θα Αποκομίσετε:

Μάθετε να παίζετε με τις λέξεις, να δημιουργείτε εικόνες και να συνθέτετε στίχους που αγγίζουν την ψυχή.

Στο τέλος του σεμιναρίου, θα παραλάβετε τη δική σας βεβαίωση παρακολούθησης διάρκειας 40 ωρών - η απόδειξη ότι είστε ένας αληθινός τεχνίτης των στίχων!

Υπεύθυνη Δράσης:

Ελένη Γρομπανοπούλου - η καθοδηγήτριά σας σε αυτό το ποιητικό ταξίδι.

Σημείωση: Το σεμινάριο θα ξεκινήσει μόνο αν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10 λάτρεις της ποίησης. Ελάτε να δημιουργήσουμε μια ομάδα όπου η φαντασία θα γίνει η γέφυρα που θα ενώσει τις λέξεις με τα συναισθήματα!

Ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε μαζί σας στον κόσμο των στίχων. Δηλώστε συμμετοχή και αφήστε τις λέξεις να σας μαγέψουν!

Για πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας "Αριστοτέλης". ΤΗΛ: 6972265668 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

*Όλα τα Σεμινάρια θα οδηγήσουν στην έκδοση καλαίσθητων Συλλογικών Έργων από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΝΗΣ Β. ΓΡΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 

Η Γρομπανοπούλου Ελένη είναι υποψήφια Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του τμήματος Κοινωνιολογίας.

Είναι πτυχιούχος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π., τμήμα Ελληνικός Πολιτισμός, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων με ειδίκευση στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και στη Δημιουργική Γραφή.

Είναι επιστημονικά υπεύθυνη της εκπαιδευτικής δράσης, από το 2017 μέχρι και σήμερα, που οργανώνει και πραγματοποιεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας  στις φυλακές Διαβατών στο 3ο ΣΔΕ. Από τον Απρίλιο 2021 διδάσκει Δημιουργική Γραφή και στο ΔΙΕΚ Κασσάνδρας (αγροτικές φυλακές). 

Διδάσκει Δημιουργική Γραφή σε εργαστήρια ενηλίκων και συντονίζει παράλληλα ομάδες δημιουργικής γραφής σε άτομα με εξαρτήσεις ως εργαλείο αυτό-βελτίωσης.  Συνεργάστηκε ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων με την ΜΚΟ Πράξις σε εργαστήρι δημιουργικής γραφής για τους άστεγους ωφελούμενους. 

Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας Αριστοτέλης (ΣΕΚΜΑ) και συντονίζει τα Λαϊκά Πανεπιστήμια Παιονίας και Σερρών καθώς και τις εκπαιδευτικές δράσεις που οργανώνονται. 

Έχει ιδρύσει και επιμελείται από το 2013 τη Λέσχη Ανάγνωσης  «Υπατία» στην Αξιούπολη του Δήμου Παιονίας και τη Λέσχη Ανάγνωσης «Παράθυρο στη γνώση» στην πόλη των Σερρών. 

Είναι ενεργό μέλος της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ), εκπαιδεύτρια ΛΑΕΚ σε προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ, κριτής σε ποιητικούς και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, συμμετέχει με άρθρα της στο περιοδικό culture book καθώς και στο επιστημονικό περιοδικό Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στη Ρουμανία, συμμετέχει σε εκδόσεις συλλογικών βιβλίων, παραμυθιών και διηγημάτων.  

 

 

Read 158 times

Latest from apostaktirio team