Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 22:02

Το Αποστακτήριο στην παράσταση «Η κληρονομιά» του Θεατρικού Εργαστηρίου Γιαννιτσών

Written by
2349

 

Μια υπέροχη παράσταση παρακολουθήσαμε από το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών στην αίθουσα που διατηρεί, στην Οδό Μαδύτου 10 στα Γιαννιτσά. Την θεατρική παράσταση «Η κληρονομιά», που έχει ως βασικό της θέμα την πίστη του ανθρώπου στην ελπίδα και στο όνειρο. Έξυπνη και δεμένη σκηνοθεσία, καταπληκτικές ερμηνείες. Η σκηνή είναι έτσι διαμορφωμένη που οι θεατές νιώθουν να είναι και οι ίδιοι πρωταγωνιστές του έργου. Αμεσότητα, συγκίνηση και στιγμές χιούμορ, από μια κοινωνία που δεν ζήσαμε, αλλά που πολλά χαρακτηριστικά της παραμένουν επίκαιρα. Καθώς αυτό που δεν αλλάζει ποτέ, παρά τις όποιες συνθήκες διαβίωσης, είναι ο ίδιος ο χαρακτήρας του ανθρώπου. Αν δεν έχετε προλάβει να την δείτε, μέσα στα τόσα Σαββατοκύριακα που παίζεται η παράσταση, έχετε μια ακόμα ευκαιρία το επόμενο Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαρτίου. Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21:00.

Λίγα Λόγια για το έργο…

Τόπος των ηρώων του έργου είναι μια πραγματικότητα σκληρή, την οποία καλούνται να βιώσουν και να αντιμετωπίσουν. Αδύναμοι, όμως, καθώς είναι, αρνούνται να την αντικρύσουν κατάματα. Επιλέγουν να δραπετεύουν από αυτήν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, άλλοτε κωμικό κι άλλοτε τραγικό, άλλοτε μέσω της ελπίδας και άλλοτε μέσω του ονείρου. Αναλώνονται, έτσι, σ’ ένα διαρκές κυνήγι μιας καλύτερης ζωής. Ένα κυνήγι το οποίο τους παραλύει και τους ενεργοποιεί συνάμα.


Συντελεστές της παράστασης:

Διασκευή: Θ.Ε.Γ., Σκηνοθεσία: Βασίλης Δεμιρτζόγλου

Σκηνικά- κοστούμια: Τιτώ Παπαδημητρίου

Μουσική: Νίκος Μπούμπας

Φωτισμοί: Δημήτρης Βασιλειάδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Κοσμίδου

Αφίσα-γραφιστικά: Ηρακλής Γεωργιάδης

Χειρισμός κονσόλας: Γιάννης Πιπεράρης

Φροντιστές: Μαρία Βάσσου-Φανή Μεντζαφύλλη

Συντονισμός ομάδας: Δέσποινα Χαντζηκωνσταντίνου.


Παίζουν οι ηθοποιοί: Αργύρης Ταφραλίδης, Δέσποινα Χαντζηκωνσταντίνου, Αγγέλικα Γανά, Νίκος Μπούμπας, Ελίζα Κωστελίδου, Ελευθερία Λαγκαδιανού, Πέτρος Δοϊτσίνης, Λευτέρης Βασιλειάδης, Κυριάκος Τσαμαλτούπης, Στέλιος Καρακιολάς.

Τιμή εισιτηρίου: 5€.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6939 171711 & 6936 786932.

Read 2349 times

Latest from Super User