Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 12:13

Συνήθεις άνθρωποι, ανείπωτες ιστορίες - συλλογικό έργο

Rate this item
(0 votes)
Συνήθεις άνθρωποι, ανείπωτες ιστορίες - συλλογικό έργο

Με μεγάλη χαρά σάς ανακοινώνουμε ότι κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο ο συλλογικός τόμος «Συνήθεις άνθρωποι, ανείπωτες ιστορίες». Έργο μιας ομάδας δημιουργικών και ταλαντούχων ανθρώπων που συμμετέχουν στα εργαστήρια Δημιουργικής γραφής «Λέξεις και σκέψεις», τα οποία μετρούν ήδη 15 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην πόλη των Σερρών. Και φυσικά με συντονίστρια και εμψυχώτρια την έμπειρη συγγραφέα και εκπαιδευτικό, Αντωνία Θεοχαρίδου.

***

"Συνήθεις άνθρωποι, ανείπωτες ιστορίες"
Είδος: Διηγήματα
Συλλογικό Έργο
Συγγραφείς: Ανθουλάκη Φένια, Αργυρίου Σμαρούλα, Γρηγοριάδου Δέσποινα, Γρουτίδου Κασσάνδρα, Ζερβάκη Μαρία, Ζήκα Διονυσία, Θεοχαρίδου Αντωνία, Καλλιαρέκου Δέσποινα,
Κερασνούδη Μαρία, Λεμονή Παναγιώτα,Μάλαμα Κική, Μεντίζη Μαρία, Μπάλογλου Φωτιάδου Αντωνία, Μπερμπέρη Γεσθημανή, Σταυρίδου Βασιλική και Χανλίογλου Τάσος
Εκδόσεις Αποστακτήριο
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ακριτίδης και Ελένη Παπακώστα
Σελίδες: 166
ISBN: 978-618-5625-56-6
Μαλακό εξώφυλλο
Μέγεθος: 14 Χ 21
Έτος Έκδοσης: 2024
Τιμή: 12 ευρώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο...

Ο συλλογικός τόμος «Συνήθεις άνθρωποι, ανείπωτες ιστορίες» περιλαμβάνει πρωτότυπες μικρές ιστορίες, διηγήματα και μονόλογους, όπου ο  κεντρικός ήρωας, «ο  συνήθης άνθρωπος»,  έχει να παλέψει από τη μια, με τον ίδιο του τον εαυτό και από την άλλη, με ένα σαθρό οικογενειακό ή κοινωνικό περιβάλλον το οποίο, συχνά, τον συνθλίβει.

Τα τριάντα ένα κείμενα της συλλογής, γραμμένα από δέκα έξι νέους ταλαντούχους συγγραφείς, μαθητές των εργαστήριων Δημιουργικής γραφής «Λέξεις και σκέψεις», συνδιαλέγονται μεταξύ τους, με χιουμοριστικό ή  με στοχαστικό ύφος, αναδεικνύοντας θέματα της σύγχρονης εποχής από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Ανείπωτες ιστορίες ξεπηδούν από την ψυχή των ηρώων, οι οποίοι άλλοτε αναζητούν λύτρωση μέσα από το μοίρασμα τραυματικών εμπειριών με τους άλλους ανθρώπους και άλλοτε επιδιώκουν να δώσουν με τα δικά τους πινέλα, λίγο περισσότερο χρώμα στην “ασπρόμαυρη” ζωή τους.

Ο άντρας και η γυναίκα, εγκλωβισμένοι σε λάθος επιλογές, πότε τολμούν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους και πότε συμβιβάζονται με τη μοίρα τους.

«Η δουλειά του συγγραφέα δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένας είδος οπτικού μέσου, το οποίο κάνει εφικτό στον αναγνώστη να διακρίνει αυτό που, χωρίς το συγκεκριμένο βιβλίο, πιθανόν δεν θα είχε δει ποτέ μόνος του».

Μαρσέλ Προυστ

***

Οι δεκαέξι ταλαντούχοι συγγραφείς, μαθητές των εργαστήριων Δημιουργικής γραφής «Λέξεις και σκέψεις», που συμμετέχουν σε αυτό το ιδιαίτερα ποιοτικό έργο, είναι οι εξής: (κατ’ αλφαβητική σειρά) Ανθουλάκη Φένια, Αργυρίου Σμαρούλα, Γρηγοριάδου Δέσποινα, Γρουτίδου Κασσάνδρα, Ζερβάκη Μαρία, Ζήκα Διονυσία, Θεοχαρίδου Αντωνία, Καλλιαρέκου Δέσποινα, Κερασνούδη Μαρία, Λεμονή Παναγιώτα, Μάλαμα Κική, Μεντίζη Μαρία, Μπάλογλου Φωτιάδου Αντωνία, Μπερμπέρη Γεσθημανή, Σταυρίδου Βασιλική και Χανλίογλου Τάσος.

*Ο πίνακας ζωγραφικής που κοσμεί το εξώφυλλο είναι έργο του πολύ σημαντικού Σερραίου ζωγράφου, Παύλου Μυστακίδη.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ: https://www.apostaktirio-books.gr/product/συνήθεις-άνθρωποι-ανείπωτες-ιστορίε/

Read 1258 times Last modified on Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 12:32