Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 17:15

''ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ'' του π. Γεωργίου Χριστοδούλου - Γράφει η Μαριλένα Φωκά

Written by
505
''ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ'' του π. Γεωργίου Χριστοδούλου - Γράφει η Μαριλένα Φωκά

''ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ''

Ένας πολύτιμος θησαυρός ορθοδοξίας και παράδοσης του π. Γεωργίου Χριστοδούλου 

Της αγιογράφου κριτικού βιβλίου- τέχνης , Μαριλένας Φωκά (ΜΑ) 

Το βιβλίο ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ του π. Γεωργίου Χριστοδούλου  εν όψει της μεγάλης αυτής γιορτής της Xριστιανοσύνης  κυκλοφόρησε σε δεύτερη έκδοση από τον εκδοτικό οίκο Έαρ. Το πόνημα αυτό αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό για τα παιδιά. Πνευματικό θησαυρό όχι μόνο για την Ορθοδοξία αλλά και την παράδοση.  Όπως είπε σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας της  Ελλάδος  ο συγγραφέας του πατέρας Γεώργιος Χριστοδούλου το βιβλίο αποτελεί βοήθημα των γονιών των δασκάλων, των ιερέων, των κατηχητών  για να προσεγγίσουν το νόημα του Θείου Πάθους και κυρίως της Ανάστασης του Κυρίου.

Στην  ουσία ο πατέρας Γεώργιος συνέγραψε το βιβλίο θέλοντας να δώσει κάτι διαφορετικό από τα κοσμικά βιβλία στους μικρούς μας φίλους που όχι μόνο  θα τους μυήσει στην ουσία της πίστης αλλά και θα τους δώσει παρηγοριά για την υπερνίκηση του θανάτου και του πρόσκαιρου αποχωρισμού από τα προσφιλή τους πρόσωπα. ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ανοίγει μια οδό μέσω της κατανόησης και της συμμετοχής στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας που οδηγεί στην σωτηρία των ψυχών των μικρών παιδιών και όχι μόνο.

Η εικονογράφηση του βιβλίου ανήκει στην Πέγκυ Φούρκα και η φιλολογική επιμέλεια στην πρεσβυτέρα Αγαθή Μαγγάνου - Χριστοδούλου.

Ο Πατέρας Γεώργιος Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ο.Ε.) συνέχισε στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών (Α.Ε.Α.Α.). Έχει μετεκπαιδευτεί και εξειδικευτεί στο Εργαστήριο Νευροψυχολογίας του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Ειδική Αγωγή και την Ψυχολογία. Ταυτόχρονα έκανε και την πρακτική του άσκηση στην Παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Παίδων «Αγαλαῒα Κυριακού». Είναι διπλωματούχος καθηγητής βυζαντινής Μουσικής και έχει διδάξει σε διάφορες σχολές και Ωδεία της Αθήνας. Σήμερα υπηρετεί ως υπεύθυνος Νεότητας στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό όπου έχει ιδρύσει σχολή Βυζαντινής Μουσικής στο οποίο διδάσκει ο ίδιος καθώς και Κοινωνικό Φροντιστήριο για φοιτητές. Επίσης, έχει δημιουργήσει Εκπαιδευτικά Διαδραστικά Προγράμματα για επισκέψεις Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και Θεολογικών Σχολών. Συνεργάζεται με το ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας καθώς και το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην επιμόρφωση κατηχητών και ιερέων Νεότητας, έχοντας παράλληλα διατελέσει και υπεύθυνος κατασκηνωτικών περιόδων. Έχει γράψει επίκαιρα άρθρα τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ηλεκτρονικό τύπο και το πρώτο του βιβλίο κατήχησης για παιδιά που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΣΑÏΤΗ είναι το «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ». Είναι νυμφευμένος με την φιλόλογο Αγαθή Μάγγανου και πατέρας ενός τέκνου. Άλλα βιβλία του είναι:  ΦΥΛΑΞΟΝ ΤΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΗΠΙΟΝ, ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΧΕΣ , ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΚΑΑΣΚΗΝΩΣΗ ,ΣΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙ..

(Πηγή : Ραδιόφωνο Πειραϊκής Εκκλησίας της Ελλάδος)

Read 505 times

Latest from apostaktirio team