"Οι μύθοι" Παναγή Γιώργος, Εκδόσεις Γαβριηλίδη

Οι μύθοι
Διηγήματα
Παναγή Γιώργος
Εκδόσεις Γαβριηλίδη
ISBN: 978-960-576-102-8
σελ. 192
διαστ. 14,5x21,5
τιμή αγοράς με ΦΠΑ: 12,72 €
Περιγραφή
"Α! Πόσο ανόητος ήμουν ώστε να μην καταλάβω πως αυτή ήταν η αληθινή τιμωρία που μου επιφύλαξαν οι θεοί και εξαιτίας της οποίας ξόδεψα είκοσι χρόνια στην αναμονή, αυτή η Ερινύα που δε θα μπορούσε καν να υπάρχει αν δεν εδραζόταν, κατά βάθος, στη βεβαιότητα πως η επιστροφή είναι αδύνατη: η νοσταλγία!"
Απόσπασμα από το βιβλίο
Οι Μύθοι αποτελούν συλλογή δέκα διηγημάτων, στα οποία ο συγγραφέας τους επανεξετάζει αφηγηματικά παλιούς και σύγχρονους δυτικούς μύθους. Στην "Επιστροφή του Οδυσσέα" ο ομώνυμος ήρωας επιστρέφει για να βρει την Ιθάκη κατειλημμένη από το σύγχρονο κόσμο· στη "Βιογραφία ενός θεατή" ένας λάτρης των κινηματογραφικών ταινιών προσπαθεί να προσδώσει στη ζωή του κινηματογραφικές διαστάσεις· στο "Αλ-Μουτασίφ, αρχηγός των ασσασίνων" εξερευνώνται τα όρια της ουτοπίας, ενώ στον "Μοιχό" ένας πρώην οπαδός της σεξουαλικής απελευθέρωσης εγκαταλείπει υπό απροσδόκητες συνθήκες την πεισματική μονογαμία προς τη σύζυγό του. Εναλλάσσοντας την αφήγηση με το δοκίμιο και μιλώντας άλλοτε για παλιούς μύθους με σύγχρονο τρόπο και άλλοτε για σύγχρονους με τρόπο μυθικό, ο συγγραφέας μιλάει οπωσδήποτε για τη δική μας εποχή, μια εποχή όπου "...γίνονται όλα μυθικά...: οι κρίσεις, τα βάσανά μας, οι επιθυμίες μας. Κανείς δεν ξέρει από πού προέρχονται και γιατί. Απλώς υπάρχουν".
Σελίδα βιβλίου: http://www.gavrielidesbooks.gr/showtitle.aspx?vid=1731
Ο Γιώργος Παναγή γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1987 στη Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ζει στο Βερολίνο.
Latest from apostaktirio team
- Έναρξη συμμετοχών για το B.C.C.Fest 25-Balkan Classic Contemporary Festival, Αθήνα 3/5, Θεσσαλονίκη 31/5 & 1/6 2025
- Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη - “Άγγελοι και Δαίμονες”, 27 – 29 Απριλίου 2025
- Πρόσκληση για Έκθεση Εικαστικών Τεχνών "Συνάντηση στην Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Ναύπακτο (21/4/2025)
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ
- Η παράσταση «Μαζί» στο θέατρο Altera Pars
- Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς για συμμετοχή στην ομαδική, διεθνή έκθεση εικαστικών με τίτλο: "Ορατό και Αόρατο" - "Visible and Invisible" 31 Μαΐου – 14 Ιουνίου 2025, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
- Κυκλοφορία Νέου Μουσικού Άλμπουμ της Πηγής Λυκούδη με τίτλο: «Μελοποιημένος Σωκρατικός Λόγος» - Ερμηνεία: Μιχαήλ Στέφος
- «Δικηγορία, η μικρή μας πόλη» της δικηγόρου-συγγραφέα Στεφανίας Σουλή παρουσιάζεται στην Αθήνα (3.4.2025)
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Θεσσαλονίκη (5/4/2025, στη Θεσσαλονίκη)
- Παρουσίαση βιβλίου: «ANTE PORTAS» - Συλλογικός τόμος (ΘΕΡΜΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 26/3/2025)
- Διήμερο παρουσιάσεων του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ο αετός με τα πολύχρωμα φτερά» της Αντωνίας Μπατσαλή σε εικονογράφηση της Λαρισαίας εικαστικού Στέλλας Κακκάβα (Λάρισα 26-27/3)
- Παρουσίαση του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ρήγας ο Βελεστινλής» της συγγραφέα Αγγελικής Θάνου - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22/3/2025 – Βόλος)
- ''ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ'' - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22.3.2025 - Εύοσμος Θεσσαλονίκης)
- Βίκυ Κυριακίδου "Μαγικό μου Φυλαχτό"
- Ο μονόλογος για την Παλαιστίνη «Πάντοτε ζήλευα τα αποδημητικά πουλιά» επιστρέφει στο H.ug
- ABSƎΝΤ: ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ - Το ψυχολογικό δράμα του Γιώργου Αγγελίδη
- Eva Sakellari - Need Him (MCD Remix)
- Φεστιβάλ Ανκόρ - Ένας νέος θεσμός γεννιέται στο «Από Μηχανής» Θέατρο
- Μαρίκα Κλαμπατσέα- «Από του Φεγγαριού το Φως» | 4 & 5 Απριλίου στο Ιδιόμελο