ΒΡΑΒΕΙO ATHENS PHOTO WORLD 2024

ΒΡΑΒΕΙO ATHENS PHOTO WORLD 2024
Ξεκίνησαν από την 1η Σεπτεμβρίου οι συμμετοχές στον καθιερωμένο από το 2019 διαγωνισμό με δωρεάν συμμετοχή για τους ενδιαφερόμενους φωτογράφους. Φέτος ο διαγωνισμός και το Βραβείο πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΔΕΗ. Απευθύνεται, όπως πάντα, σε επαγγελματίες φωτογράφους που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και / ή την Κύπρο.
Το Athens Photo World θα απονείμει φέτος συνολικά το ποσόν των πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000€) σε τρία ολοκληρωμένα ή εξελισσόμενα projects φωτογραφίας ντοκουμέντου ή φωτορεπορτάζ ως εξής:
Πρώτο Βραβείο Τρεις Χιλιάδες ευρώ (3.000€)
Δεύτερο Βραβείο Χίλια Πεντακόσια ευρώ (1.500€)
Τρίτο Βραβείο Πεντακόσια ευρώ (500€)
Με τα APW Awards το φεστιβάλ συμβάλλει με το δικό ]του τρόπο στην ενθάρρυνση και την αναβάθμιση της δουλειάς των φωτογράφων και στη δυνατότητά τους να συνεχίζουν αφοσιωμένοι στο έργο και στο όραμά τους.
Για το 2024 την επιτροπή στελεχώνουν οι φωτογράφοι Μιχάλης Καραγιάννης, Πέπη Λουλακάκη και Ορέστης Παναγιώτου.
Η υποβολή συμμετοχών ξεκίνησε από την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2024. Οι φιναλίστ του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Deadline υποβολής συμμετοχών: Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2024. Οι προγούμενοι νικητές του Βραβείου Athens Photo World
2019: Γιάννης Αντωνόπουλος / Southeast of Eden
2020: Δημήτρης Μιχαλάκης / 42 Ημέρες
2021: Δημήτρης Τοσίδης / Διάβα, νομαδικός ποιμαντισμός στην ορεινή Βόρεια Ελλάδα
2022: Μιχάλης Πατσούρας / Still Human
2023: Αντώνης Πασβάντης / Last Community (φωτό στην κορυφή της σελίδας)
Info
Το Athens Photo World 2024 πραγματοποιείται με την οικονομική επιχορήγηση της ΔΕΗ και του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Εθνικού Κήπου, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press.
Η οργανωτική ομάδα του Athens Photo World είναι οι:
Θανάσης Σταυράκης / Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Γιάννης Κολεσίδης / Επιμελητής – Συντονιστής Ψηφιακών Προβολών
Χριστίνα Καλλιγιάννη / Γενικός Συντονισμός
Latest from apostaktirio team
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (Καλαμάτα, 31.5.2025)
- «Υπαίθριες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια» του Γεώργιου Κεχλιμπάρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (26.5.2025 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών)
- ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ & ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (25.5.2025)
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη, Εκδόσεις Αποστακτήριο (Λάρισα - 23.5.2025)
- Blank Wall Gallery Παγκόσμιες Εκθέσεις: Η Τρίτη Pop-Up Έκθεση πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη
- "Το Τόξο και η Λέξη" του Αλέκου Βασιλάτου
- Εντυπωσιακό finissage της ομαδικής έκθεσης ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, την Παρασκευή, 16 Μαΐου και παράλληλη έναρξη των 3ήμερων πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων του ομώνυμου Πολιτιστικού Φεστιβάλ
- Σεμινάριο Θεατρικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | Jocasta M. - Yπό το βλέμμα του Χρώματος - Ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου ΚΑΜΙΝΙ
- 4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025
- Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάζεται στις Σέρρες, Κυριακή 18 Μαΐου 2025
- Παρουσίαση συλλογικού έργου "ANTE PORTAS" - Εκδόσεις Αποστακτήριο (17.5.2025 - Αξιούπολη Κιλκίς)
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
- ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ - Μελανογραφίες και Παιχνιδίσματα - Ατομική έκθεση στο ΚΑΜΙΝΙ, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου
- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ - ατομική έκθεση ζωγραφικής στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ
- ''FAMILY SECRETS'' του Enrico Luttmann, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
- Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης με τον Ανδρέα Κατσικούδη - Εννοιολογική Τέχνη (Σάββατο 31/5/2025 στο CINEMARIAN)
- 3ος Δρόμος Θυσίας "Κακολύρι 1944"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 5/5/2025)
- Παρουσίαση της νέας νουβέλας της συγγραφέα Χάρι Παπαδοπούλου «Θύμησις» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 2/5/2025)