Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 08:44

Έγκριση υλοποίησης του 7ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Παιδί και Κινηματογράφος» του φορέα «OPUS, Οργανισμός Ανάδειξης Πολιτισμού» για το σχολικό έτος 2024-25

Written by
31
Έγκριση υλοποίησης του 7ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Παιδί και Κινηματογράφος» του φορέα «OPUS, Οργανισμός Ανάδειξης Πολιτισμού» για το σχολικό έτος 2024-25

ΘΕΜΑ : «Έγκριση υλοποίησης του 7ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Παιδί και Κινηματογράφος» του φορέα « OPUS, Οργανισμός Ανάδειξης Πολιτισμού» για το σχολικό έτος 2024-25»

ΣΧΕΤ.: To υπ' αριθμ.: 86076/ 26-7-2024 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Απαντώντας στο με αρ. πρωτ. ΙΕΠ 41117/25-07-2023 αίτημα του φορέα «OPUS, Οργανισμός Ανάδειξης Πολιτισμού και λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 40/25-7-2024 του Δ.Σ.), σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε την υλοποίηση του 7ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Παιδί και Κινηματογράφος» για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους με τίτλο

«Από τις ρίζες φυτρώνουν φτερά» ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων Δημοτικού σχολείου, όλων των σχολικών μονάδων Γενικής Εκπαίδευσης της χώρας, για το σχολικό έτος 2024-2025.

O εν λόγω μαθητικός Διαγωνισμός θα διεξαχθεί εντός του ωρολογίου προγράμματος και εγκρίνεται με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον εν λόγω διαγωνισμό να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η τυχόν μετακίνηση μαθητών/τριών, να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές.

2. Να μην παρακωλύεται με οποιονδήποτε τρόπο η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

3. Η παρουσία του/της εκπαιδευτικού της τάξης ή εκπαιδευτικών του σχολείου κρίνεται απαραίτητη κατά την υλοποίηση του προγράμματος.

4. Να παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες την ταινία με τίτλο «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού» είτε στο σπίτι με τη συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων τους είτε στο σχολείο offline με ευθύνη του/της εκπαιδευτικού της τάξης ή εκπαιδευτικών του σχολείου.

5. Να αφαιρεθεί η εικόνα που θα αξιοποιούνταν στο εργαστήριο με τίτλο «Καταπολεμώντας τη Ρητορική του Μίσους στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα», η οποία δεν υπεβλήθη στο υλικό.

6. Να μην προβληθεί ή αξιοποιηθεί υλικό, το οποίο δεν έχει υποβληθεί στο Ι.Ε.Π. ή δε διαθέτει την έγκριση του Ι.Ε.Π.

7. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

8. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/-τριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

9. Να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση, φωτογράφιση και μαγνητοφώνηση μαθητών/- τριών, χωρίς την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

10. Να μην αποδοθούν στους/στις μαθητές/τριες ως βραβείο δώρα πολιτιστικού περιεχομένου (βιβλία, γραφική ύλη και ημερολόγια) του εκδοτικού οίκου «Μέλισσα» καθώς αποτελεί διαφήμιση.

11.Να μην προκύπτει από τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.

12. Η υλοποίηση του διαγωνισμού να μην υπερβαίνει τις τέσσερις (4) διδακτικές ώρες.

13. O χώρος υλοποίησης του εν λόγω διαγωνισμού να πληροίτις προβλεπόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις και να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται απόλυτα η ασφάλεια των μαθητών/- τριών.

14. Να τεθεί υπόψη των Συμβούλων Εκπαίδευσης, καθώς και των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, ώστε να αξιοποιηθεί αναλόγως σε συναφείς δράσεις που υλοποιούνται στην περιοχή ευθύνης τους.

15. Να υπάρχει συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., όπου υπάρχει, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσαρμογές κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

16. Τη δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο Ι.Ε.Π. με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού τον πλήρη φάκελο αξιολόγησής του για το σχολικό έτος 2024-25 ( Έκθεση Αποτίμησης και Τεκμήρια).

17. Τη δέσμευση των συντελεστών ότι στην περίπτωση έγκρισης του ανωτέρω διαγωνισμού από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., δεν θα πραγματοποιηθεί μελλοντική εμπορική του διάθεση/αξιοποίηση με την αναφορά της συγκεκριμένης έγκρισης.

Η έγκριση του ανωτέρω διαγωνισμού θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α Μαθητικοί

Διαγωνισμοί: http://edu-gate.minedu.gov.gr/index.php/2022-10-11-07-02-12 .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον φορέα που διοργανώνει τον ανωτέρω διαγωνισμό στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και στο τηλέφωνο: 6944748328 (Υπεύθυνη η κ. Άννα-Μαρία Βλάσση).

Συν: Η προκήρυξη του Διαγωνισμού

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://drive.google.com/file/d/1DIfHLKlR5gWtdIvKE22j_f5vfFJcTmDu/view

Read 31 times

Latest from apostaktirio team