12 MONTHS - ARTonline - Τέχνη στο Διαδίκτυο στην πολιτιστική ιστοσελίδα art-profiles.net
12 MONTHS - ARTonline - Τέχνη στο Διαδίκτυο στην πολιτιστική ιστοσελίδα art-profiles.net
Οι πολιτιστικές δράσεις της ιστοσελίδας www.art-profiles.net συνεχίζονται μέσα στο 2021. Ο Δημήτρης Λαζάρου, δημιουργός της ιστοσελίδας, έχοντας ήδη από την πρώτη καραντίνα αφουγκραστεί τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για την Τέχνη και τον Πολιτισμό και πιστέυοντας στην καλή, παγκόσμια δύναμη του διαδικτύου, δημιούργησε διαδικτυακές εκθέσεις με τη ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή σύγχρονων εικαστικών.
Ήδη εικαστικές εκθέσεις μέσω διαδικτύου που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα art-profiles.net με θεματολογία επηρεασμένη από την πανδημία, πάντα όμως με αισιόδοξες προεκτάσεις συγκεντρώνουν έργα εκατοντάδων σύγχρονων εικαστικών που εμπνεύστηκαν από την πανδημία, μεταφράζοντάς την σε πανδημία της Τέχνης.
“The pandemic of ARTvirus”, “Exit virus Enter Greece” είναι τίτλοι εκθέσεων που μιλούν για τον ιό της Τέχνης που μπορεί να είναι μια μορφή πανδημίας με θετικό πρόσημο αλλά και να διαφημίσουν τη χώρα μας που συγκριτικά με άλλες χώρες, έχει ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στον ιό και είναι πολύ πιο ασφαλής να την επισκεφτείς και να αντιληφθείς τη μοναδική ομορφιά της.
Έχοντας μπροστά μας μια χρονιά που θέλουμε όλοι να είναι πιο θετική, η πολιτιστική ιστοσελίδα art-profiles.net παρουσιάζει ένα νέο διαδικτυακό project τέχνης με την ονομασία «12 MONTHS – ARTonline – Τέχνη στο Διαδίκτυο» , όπου καλούνται σύγχρονοι εικαστικοί να συμμετέχουν σε 12 εικαστικές εκθέσεις, μία για κάθε μήνα του 2021.
Ήδη η πρώτη έκθεση ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 2021 για το μήνα Ιανουάριο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και σύγχρονοι εικαστικοί εμπνεύστηκαν από τη θεματολογία της δηλαδή, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, την Πυθαγόρεια αριθμολογία και την έναρξη ενός νέου έτους, του 2021 που φέρει το βαρύ αποτύπωμα του έτους 2020 που διαδέχτηκε.
Οι δύο πρώτες εκθέσεις του project αφορούν τον αριθμό 21 και γι’αυτό η έκθεση του Φεβρουαρίου θα έχει το θέμα «21 reprogramming ART» και θα βασίζεται στο ότι χρειάζονται 21 ημέρες για να επανα-προγραμματίσουμε τον εγκέφαλό μας, ώστε να δαμάσουμε τις αδυναμίες μας και να «χτίσουμε» τον καινούργιο μας εαυτό. Κάπως έτσι σύγχρονοι εικαστικοί μέσα από τα έργα τους θα επανα-προγραμματίσουν την τέχνη που είναι ένα από τα αντίδοτα, για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας και του ιού.
Κάθε μήνας, μία ξεχωριστή διαδικτυακή έκθεση με μοναδικά έργα σύγχρονων εικαστικών, επισκέψιμη παγκόσμια λόγω της δύναμης του διαδικτύου, σας περιμένει στην ιστοσελίδα www.art-profiles.net και στο project 12 MONTHS – ARTonline – Τέχνη στο Διαδίκτυο.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και ανακαλύψτε τη σύγχρονη Ελληνική εικαστική σκηνή και το κανάλι Dimitris Lazarou στο YouTube και παρακολουθήστε video εικαστικών εκθέσεων που φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται διαδικτυακά ή σε χώρους τέχνης.
Latest from Super User
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | Λίλας Στεργιοπούλου ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής | Εγκαίνια: Σάββατο, 7 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 – 21:30 | Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κηφισιά | Διάρκεια έκθεσης: 3-15 Νοεμβρίου 2026
- Οι BaBa ZuLa, ένα από τα πιο ξεχωριστά σχήματα της σύγχρονης τουρκικής ψυχεδελικής σκηνής, ζωντανά στην Αθήνα Ι Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2026, ARCH CLUB
- Ο Αλέκος Δημητρίου επιστρέφει δισκογραφικά με το : Έχεις Δίκιο
- O EAGLE-EYE CHERRY για πρώτη φορά στην Ελλάδα Ι Μαζί θα τραγουδήσουμε το ‘Save Tonight’ και άλλες μεγάλες pop rock επιτυχίες Ι Γιος του θρυλικού τζαζίστα Don Cherry και αδελφός της Neneh Cherry I Κυριακή 29 Νοεμβρίου – WE – Θεσσαλονίκη και Δευτέρα 30
- ΠΑΥΛΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΟΡΟΦΟΣ at ΚΑΦΩΔΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
- ΜΟΥΣΙΚΗ - RE:ENDLESS: Breath After Coma, Snake Eyes (UK), Contra Limit live – Το νέο κεφάλαιο του ENDLESS DAZE, αφιερωμένο στον σύγχρονο alternative, grunge και heavy rock ήχο Ι Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026, AUX CLUB
- The Future (Το Μέλλον) ένα MusiCoMedia show του Γιώργου Πατεράκη & της χορωδίας String Theory 6,7,13,14 Νοεμβρίου στις 21:00 Πολυχώρος τέχνης Baumstrasse
- «Παραμονή Πρωτοχρονιάς»: Η βραβευμένη μαύρη κωμωδία του Κώστα Καραφύλλη έρχεται από 11 Νοεμβρίου στο Θέατρο 104 (Blackbox)
- Θέατρο Σκιών στο Μουσείο Νεότερου Πολιτισμού: Ο Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής αναβιώνει μια ξεχασμένη κωμωδία του Καραγκιόζη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
- The Joint Awards Ceremony in Athens for the milestone 20th London Greek Film Festival 2026 and the 5th International Epidaurus Film Festival 2026 concluded with great success.
- ΣΤΑ 250 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ...
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | ΗΧΩ | Ηχ-ώ - Ομαδική Εικαστική Έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, Κολωνάκι | Εγκαίνια: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2026 και ώρα 5-9μ.μ. | Διάρκεια έκθεσης: 20 - 31 οκτωβρίου 2026
- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
- Fm Records - «Σε γκρίζους δρόμους» – Ένα σύγχρονο ντουέτο από τη Ζωή Λιαντράκη και τον Γιάννη Ζουγανέλη.
- Anja Huwe (Xmal Deutschland): Live στην Αθήνα την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στο Gazarte Ground Stage
- ΡΟΥΑ ΜΑΤ | 3η χρονιά Το παιχνίδι συνεχίζεται αλλιώς! 21 Νοεμβρίου στο Θέατρο Nous
- ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ «Θα σ’ αγαπώ και του χρόνου» - 3ος χρόνος, στο Θέατρο ARROYO
- 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας 2026
- Το DNA του Dennis Kelly στο θέατρο ΝΕΟΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ για εφήβους | σκην. Μαρία Σαββίδου
- «ΘΥΡΑ ΜΗΔΕΝ»: Το μεγάλο «ραπ» θεατρικό γεγονός της σεζόν με τον Βέβηλο έρχεται – Από 23 Νοεμβρίου στο Θέατρο Βέμπο
