Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 09:53

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ από τον Ανδρέα Κατσικούδη στο Cinemarian 2021 - 2022

Written by
376
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ από τον Ανδρέα Κατσικούδη στο Cinemarian 2021 - 2022

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
από τον Ανδρέα Κατσικούδη στο Cinemarian 2021 - 2022

Τα μαθήματα αφορούν κυρίως φωτογράφους που γνωρίζουν τη βασική τεχνική της φωτογραφίας και θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να βελτιώσουν την αισθητική τους και να βρουν πηγές έμπνευσης.

Μέσα από θέματα αισθητικής, αναφορές στην ιστορία της φωτογραφίας, τους βασικούς σταθμούς στη σύγχρονη τέχνη και θεωρητικά ζητήματα που αφορούν τη φωτογραφία και γενικότερα την τέχνη, ο νέος, αλλά κι ο έμπειρος φωτογράφος, θα βρουν τις αναφορές που χρειάζονται για να περάσουν στο επόμενο επίπεδο. Σε κάθε μάθημα γίνεται κριτική των φωτογραφιών των συμμετεχόντων (υπάρχει η άσκηση της βδομάδας και φωτογραφίες με ελεύθερο θέμα – ο καθένας φωτογραφίζει αυτό που αγαπάει).

Τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν κι αρχάριοι  - παρόλο που αυτά δεν στοχεύουν σε τεχνικές γνώσεις. Μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία λίγο έχει να κάνει με την τεχνική και περισσότερο με το βλέμμα του φωτογράφου.  Επίσης μπορούν να τα παρακολουθήσουν κι άτομα που αγαπούν την τέχνη (χωρίς να είναι φωτογράφοι ή να έχουν φωτογραφική μηχανή).

Ενδεικτικά θέματα που θα εξεταστούν:

Dada, Σουρεαλισμός, Εξπρεσιονισμός, Μινιμαλισμός, Νέα Αντικειμενικότητα, Μοντερνισμός και Μεταμοντέρνο, Φωτογραφία Δρόμου, Εννοιολογική Τέχνη, Φωτογραφία κι Αλήθεια, Ηθική του Φωτογράφου, Δημιουργία Portfolio, Ανάπτυξη Δημιουργικής Σκέψης, Η Φωτογραφία σε σχέση με τις άλλες τέχνες, Τι κάνει μια Φωτογραφία Τέχνη, Προβολή και Εκθέσεις, Η Φωτογραφία Σήμερα, Βγάζοντας Χρήματα από τη Φωτογραφία κ.ά.

Θα δοθεί υλικό για μελέτη και η δυνατότητα έκθεσης των φωτογραφιών, όπως και συμμετοχής στη φωτογραφική μας ομάδα που έχει δημιουργηθεί από παλιότερους μαθητές κι έχει ιδιαίτερα έντονη παρουσία στην Αθήνα (εκθέσεις, προβολές, εκδρομές, οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων).

Φωτογραφική βιβλιοθήκη (δανειστική υπό προϋποθέσεις)

Φώτα studio που χρησιμοποιούμε σε δημιουργικές ασκήσεις 

Φωτογραφικές εξορμήσεις. Επισκέψεις σε χώρους τέχνης. Εκδρομές.

Βεβαίωση παρακολούθησης

Πληροφορίες

 Kάθε Τετάρτη 8:00 – 10:00 μ.μ. Έναρξη τον Οκτώβριο:  Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

 Στο  Cinemarian (5 λεπτά με τα πόδια από το μετρό ΦΙΞ)  -  www.cinemarian.gr

Τι κάνουμε για τον κορονοϊό: Όριο 12 ατόμων σε κάθε τμήμα, οι θέσεις είναι σε απόσταση πάνω από ενάμιση μέτρο η μία από την άλλη, ο χώρος αερίζεται με φυσικό τρόπο από δυο πλευρές, ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει μπορούμε να χρησιμοποιούμε και την ταράτσα του Cinemarian - και οι δυο χώροι έχουν βιντεο-προτζέκτορα! 

Κόστος: 40 ευρώ το μήνα (φοιτητές, άνεργοι και παλιότεροι μαθητές  που παρακολούθησαν το τμήμα αρχάριων 30 ευρώ)

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δεχόμαστε μαθητές όλο το χρόνο (εφόσον υπάρχουν θέσεις) και τους προετοιμάζουμε να ενταχθούν ομαλά στο τμήμα.

Παρουσίαση μαθημάτων κι εγγραφές (κράτηση θέσης με email):

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μ.μ.  (διάρκεια παρουσίασης 45 λεπτά, στη συνέχεια όσοι επιθυμούν μπορούν να γραφτούν στο τμήμα πληρώνοντας τον πρώτο μήνα)

O A.K. διδάσκει φωτογραφία για 17η χρονιά και κινηματογράφο για 10η.  Mαθητές του έχουν διακριθεί στην καλλιτεχνική κι επαγγελματική φωτογραφία. Είναι ιδρυτής της φωτογραφικής ομάδας ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26. Έχει επιμεληθεί και οργανώσει πλήθος εκθέσεων φωτογραφίας και φεστιβάλ τέχνης. Σύντομο βιογραφικό του εδώ!

www.andreaskatsikoudis.com

Για τα άλλα σεμινάρια που οργανώνουμε (μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους, μαθήματα κινηματογράφου, ιστορία τέχνης, καλλιτεχνικό γυμνό κ.ά.), άρθρα για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο και παρουσιάσεις σχετικών βιβλίων:

www.akatsikoudis.blogspot.com

 

Read 376 times

Latest from apostaktirio team