Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 07:34

Εντατικό Σεμινάριο Φωτογραφίας για Προχωρημένους (Αθήνα, Ιούνιος 2022) - Με τον Ανδρέα Κατσικούδη

Written by
320
Εντατικό Σεμινάριο Φωτογραφίας για Προχωρημένους (Αθήνα, Ιούνιος 2022) - Με τον Ανδρέα Κατσικούδη

Εντατικό Σεμινάριο Φωτογραφίας για Προχωρημένους (Αθήνα, Ιούνιος 2022)

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΡΤΦΟΛΙΟ Με τον Ανδρέα Κατσικούδη 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ενός παθιασμένου ερασιτέχνη, με χρόνια ενασχόλησης με τη φωτογραφία, είναι η δημιουργία ενός φακέλου. Καλύτερα, αρκετών φακέλων (πορτφόλιο) που θα περιέχουν με τη σωστή επεξεργασία και σειρά, τις καλύτερες φωτογραφίες του ανά θέμα.

Στο σεμινάριο αυτό θα διαλέξουμε μαζί τις καλύτερες φωτογραφίες μας. Θα συζητήσουμε και θα δούμε τρόπους επεξεργασίας σε σχέση με το θέμα, το ρόλο των τίτλων και των συνοδευτικών κειμένων, τρόπους προβολής της δουλειάς μας (έντυπα και διαδικτυακά περιοδικά, κοινωνικά δίκτυα, διαγωνισμοί, φεστιβάλ φωτογραφίας και τέχνης, δωρεάν ή επί πληρωμή δημιουργία site κ.ά.) και πώς μπορούμε να έχουμε διαρκή εξέλιξη και έμπνευση.

Η προσέγγισή μας θα είναι εξατομικευμένη. Ο εισηγητής δεν επιθυμεί να δείξει στους συμμετέχοντες πώς να φωτογραφίζουν και γιατί, αλλά πώς αυτό που αγαπούν θα γίνει καλύτερο. Τα παραδείγματα που θα δείξει, οι φωτογράφοι που θα προτείνει και τα αισθητικά ρεύματα που εν συντομία θα παρουσιάσει θα είναι σε σχέση με τη δουλειά του κάθε φωτογράφου. Μια δουλειά πού μετά από την ανάλυση και τις προτάσεις αυτές θα γίνει πιο προσωπική, ουσιαστική και δημιουργική.

Ενδεικτικά θέματα που θα εξεταστούν (παράλληλα με την επιλογή και οργάνωση των καλύτερων φωτογραφιών των συμμετεχόντων):

• Τι κάνει τη φωτογραφία τέχνη (π.χ. από σημαντικά αισθητικά ρεύματα του 21ου αιώνα)

• Τεχνική και Τέχνη

• Εξοπλισμός – επεξεργασία

• Αντίγραφα ασφαλείας (back up)

• Τρόποι οργάνωσης της δουλειάς μας

• Οργάνωση έκθεσης – συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις

• Διαγωνισμοί και φωτογραφικά περιοδικά

• Διαδικτυακή παρουσίαση

• Η χρήση μη φωτογραφικών μέσων για την προώθηση της δουλειά μας (μουσική, κείμενο κ.ά.)

• Πηγές έμπνευσης και δημιουργικότητας

Στο τμήμα αυτό δεν διδάσκεται η τεχνική της φωτογραφίας – απευθύνεται σε έμπειρους ερασιτέχνες κι επαγγελματίες φωτογράφους που θέλουν να εξελιχθούν.

Κάθε εβδομάδα θα υπάρχει άσκηση για το σπίτι και υλικό για μελέτη. Οι καλύτερες φωτογραφίες  θα πάρουν μέρος στην ετήσια έκθεση των μαθητών μας. Θα γίνουν επίσης φωτοβόλτες στην Αθήνα (διαφορετικές ώρες από τα μαθήματα και η συμμετοχή είναι προαιρετική). 

Πληροφορίες

Κάθε Τετάρτη του Ιουνίου (σύνολο 5 Τετάρτες)

20:00 – 22:00

Cinemarian

60 ευρώ (πληρώνεται στο πρώτο μάθημα Τετάρτη 1 Ιουνίου)

Μικρό τμήμα  (κλείστε έγκαιρα θέση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. γράφοντας όνομα και κινητό τηλέφωνο)

Σύντομο βιογραφικό του εισηγητή

 

 

 

Read 320 times

Latest from apostaktirio team