Ατομική έκθεση Ζωγραφικής της εικαστικού Μαργαρίτας Τελιανίδου «Με τα μάτια της ψυχής μου»

Ατομική έκθεση Ζωγραφικής της εικαστικού Μαργαρίτας Τελιανίδου «Με τα μάτια της ψυχής μου»
Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 16/5/2022 ώρα 17:00
Διάρκεια έκθεσης: 16 έως 21 Μαΐου 2022
Από τις 16 έως τις 21 Μαΐου 2022 διαρκεί η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Με τα μάτια της ψυχής μου» της εικαστικού Μαργαρίτας Τελιανίδου στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, πλατεία Κολωνακίου 2 (4ος όροφος), στην καρδιά της Αθήνας, το Κολωνάκι.
Ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσης κ. Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει στο κείμενό του:
«Με απόλυτη συνέπεια στις επιλογές των μεταμοντέρνων εκφράσεων της δημιουργού Μαργαρίτας Τελιανίδου κυριαρχούν μαγευτικές εικόνες από την φύση και την πραγματικότητα.
Προχωρημένα τοπία του ορίζοντα συνυπάρχουν στην εικαστική δόμησή της παράλληλα με τον χρόνο και τον χώρο της περιδιάβασης σε πρωτότυπους συνδυασμούς απόδοσης και απεικόνισης.
Τα επιτεύγματά της επικοινωνούν εύληπτα με μια αδιόρατη ένωση που αφορά την οπτική νεωτεριστική διάσταση.
Πλάθουν περιγραφές και αναγνώσεις της μνήμης με σχετικές εμβαθύνσεις σε συγκινησιακά φορτισμένα σύμβολα που είναι τοποθετημένα με πλαστικότητα και αναγνωρίσιμη, αντικειμενική ανασύνθεση από ισχυρές αντανακλάσεις της φορμαρισμένης υφής.
Με τρόπο πηγαίο και έντονα άμεσο παράλληλα, η καλλιτέχνιδα ανατάσσει μια σειρά εικονογραφημένων συνταγών που γίνονται σύμμαχοι σε μια αλληλουχία προσθετικών συλλαβών, διαβαθμίσεων και αποκαλυπτικών διαδικασιών που τοποθετηθούν στις συνθέσεις της με κινητικότητα και παλμικότητα.
Έχοντας σύμμαχο το ζωντανό χρώμα εξυπηρετεί αφηγηματικές διαδικασίες με την καθαρή χρήση των ειρμών καθώς διαμορφώνει ωκεανούς από φόρμες και επίπεδα σχημάτων.
Στα εκθέματα της, η ηρεμία της γνώσης και η ευαισθησία διαδέχεται την υπόνοια της φθοράς, η υλική υπόσταση το ψυχικό μεγαλείο, τα πάθη την αδιαλλαξία της ανάγκης.
Κάθε σύμβαση επιμένει στην βαρύτητα και στην ισορροπία στον χώρο του καμβά. Η αναζήτηση της ακρίβειας με τους συγκεκριμένους όρους σηματοδοτήσει πρωταρχικά τις μεταθέσεις των ορίων. Οι οξύτατες πινελιές με σταθερότητα και σιγουριά μετατρέπουν το υπαινικτικό ορόσημο σε γήινο και οικείο πρόσημο. Εξωτερικεύουν το ευχάριστο και το προφανές στοιχείο που ενυπάρχει ατέλειωτα στα έργα και συνδέεται με μια ζώνη ασφαλείας.
Η ταυτότητά της μέσα από κραδασμούς τροφοδοτείται εικονολογικά με εννοιολογικά και συμβολικά οράματα που εμπεριέχουν την φυσική ευγένεια και συνδιαλέγονται με το κοινό.
Ο προβληματισμός τους θέτει αβίαστα θεάσεις σε δέκτες ελευθερίας που ετερόκλητα αναδύονται από τα καίρια ερεθίσματα».
Λίγα λόγια για την εικαστικό Μαργαρίτα Τελιανίδου:
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο εξωτερικό. Με την ζωγραφική ασχολήθηκε από την παιδική της ηλικία και είναι αυτοδίδακτη. Η δασκάλα της προέτρεψε τους γονείς της να την κατευθύνουν σε ανάλογες σπουδές, όμως την κέρδισε η Ιατρική που ήταν η επιθυμία της. Ήρθε στην Ελλάδα το 1990 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Σήμερα εργάζεται ως ιατρός ακτινοδιαγνώστης σε δύο μεγάλους ομίλους διαγνωστικών κέντρων. Μέχρι σήμερα συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο και στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εγκαίνια της έκθεσης : Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 και ώρα 5μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 16 έως 21 Μαΐου 2022
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος (είσοδος δίπλα στην Τράπεζα Πειραιώς)
Ώρες λειτουργίας :
Δευτέρα – Παρασκευή 17.00-21.00,
Σάββατο 12.00-21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
XOΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:
ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΠΛΑΝΕΤΑ ΜΑRKETING
Latest from apostaktirio team
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (Καλαμάτα, 31.5.2025)
- «Υπαίθριες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια» του Γεώργιου Κεχλιμπάρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (26.5.2025 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών)
- ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ & ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (25.5.2025)
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη, Εκδόσεις Αποστακτήριο (Λάρισα - 23.5.2025)
- Blank Wall Gallery Παγκόσμιες Εκθέσεις: Η Τρίτη Pop-Up Έκθεση πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη
- "Το Τόξο και η Λέξη" του Αλέκου Βασιλάτου
- Εντυπωσιακό finissage της ομαδικής έκθεσης ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, την Παρασκευή, 16 Μαΐου και παράλληλη έναρξη των 3ήμερων πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων του ομώνυμου Πολιτιστικού Φεστιβάλ
- Σεμινάριο Θεατρικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | Jocasta M. - Yπό το βλέμμα του Χρώματος - Ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου ΚΑΜΙΝΙ
- 4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025
- Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάζεται στις Σέρρες, Κυριακή 18 Μαΐου 2025
- Παρουσίαση συλλογικού έργου "ANTE PORTAS" - Εκδόσεις Αποστακτήριο (17.5.2025 - Αξιούπολη Κιλκίς)
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
- ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ - Μελανογραφίες και Παιχνιδίσματα - Ατομική έκθεση στο ΚΑΜΙΝΙ, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου
- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ - ατομική έκθεση ζωγραφικής στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ
- ''FAMILY SECRETS'' του Enrico Luttmann, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
- Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης με τον Ανδρέα Κατσικούδη - Εννοιολογική Τέχνη (Σάββατο 31/5/2025 στο CINEMARIAN)
- 3ος Δρόμος Θυσίας "Κακολύρι 1944"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 5/5/2025)
- Παρουσίαση της νέας νουβέλας της συγγραφέα Χάρι Παπαδοπούλου «Θύμησις» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 2/5/2025)