Διατομική έκθεση "Microcosm" της Πηνελόπης Ακριτίδου και του Ion Rudolf στην Art Appel Gallery

Η Art Appel Gallery εγκαινιάζει την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, την διατομική έκθεση ζωγραφικής δύο νέων καλλιτεχνών από την Θεσσαλονίκη, της Πηνελόπης Ακριτίδου και του Ion Rudolf. Στην έκθεση παρουσιάζονται λάδια σε καμβά από την Πηνελόπη Ακριτίδου σε έντονους χρωματισμούς και παστέλ σε χαρτί σε ασπρόμαυρους τόνους από τον Ion Rudolf.
Πιο συγκεκριμένα η Πηνελόπη Ακριτίδου θεωρώντας το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο, δημιουργεί σε κάθε έργο της ένα διαφορετικό περιβάλλον με ανάλογες συνθήκες, σχολιάζοντας την αλληλεπίδραση του με την κοινωνία.
Τα έργα της απεικονίζουν τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων. Το εκάστοτε περιβάλλον που δημιουργείται σε κάθε έργο προέρχεται από εικόνες που παρουσιάζουν ιούς, είτε είναι μάζα συσσωρευμένη που περικλείει κύτταρα, είτε είναι περιεχόμενο από μη ανθρώπινο οργανισμό, που οδηγεί σε θανάτωση κυττάρων.
Χρησιμοποιώντας αλλεπάλληλες χρωματικές στρώσεις και έντονα χρώματα επιδιώκει να τονίσει την συνεχή και έντονη επίδραση του ανθρώπου πάνω στο σύγχρονο περιβάλλον.
Ο Ion Rudolf με τα έργα του προσπαθεί να εξερευνήσει τον ξεχασμένο κόσμο του ανεξήγητου, του ανεξιχνίαστου μεταφυσικού, της μυστικιστικής παράδοσης. Θέλει να θυμίσει στον θεατή τον αθέατο κόσμο των πνευμάτων και της μαγείας της φύσης εισάγοντάς τον σε μια μυσταγωγική διαδικασία μύησης στον ιδιαίτερο σεβασμό προς το σύμπαν.
Χρησιμοποιεί έντομα τα οποία μετουσιώνονται με ιερά σχήματα και μαγικά σύμβολα σε πνεύματα.
Απεικονίζονται υπερμεγέθη, απόκοσμα και απειλητικά, διεκδικώντας τον σεβασμό στην ύπαρξή τους. Η σχεδιαστική σημειολογία και αισθητική είναι άμεση αναφορά σε σελίδες μαγικού βιβλίου που ο θεατής ξεφυλλίζει στον δικό του χρόνο, συμμετέχοντας στην αβίαστη τελετουργία της μεταμόρφωσης.
Latest from apostaktirio team
- Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη (Εύοσμος, 11/6)
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (Καλαμάτα, 31.5.2025)
- «Υπαίθριες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια» του Γεώργιου Κεχλιμπάρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (26.5.2025 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών)
- ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ & ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (25.5.2025)
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη, Εκδόσεις Αποστακτήριο (Λάρισα - 23.5.2025)
- Blank Wall Gallery Παγκόσμιες Εκθέσεις: Η Τρίτη Pop-Up Έκθεση πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη
- "Το Τόξο και η Λέξη" του Αλέκου Βασιλάτου
- Εντυπωσιακό finissage της ομαδικής έκθεσης ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, την Παρασκευή, 16 Μαΐου και παράλληλη έναρξη των 3ήμερων πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων του ομώνυμου Πολιτιστικού Φεστιβάλ
- Σεμινάριο Θεατρικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | Jocasta M. - Yπό το βλέμμα του Χρώματος - Ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου ΚΑΜΙΝΙ
- 4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025
- Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάζεται στις Σέρρες, Κυριακή 18 Μαΐου 2025
- Παρουσίαση συλλογικού έργου "ANTE PORTAS" - Εκδόσεις Αποστακτήριο (17.5.2025 - Αξιούπολη Κιλκίς)
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
- ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ - Μελανογραφίες και Παιχνιδίσματα - Ατομική έκθεση στο ΚΑΜΙΝΙ, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου
- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ - ατομική έκθεση ζωγραφικής στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ
- ''FAMILY SECRETS'' του Enrico Luttmann, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
- Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης με τον Ανδρέα Κατσικούδη - Εννοιολογική Τέχνη (Σάββατο 31/5/2025 στο CINEMARIAN)
- 3ος Δρόμος Θυσίας "Κακολύρι 1944"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 5/5/2025)