Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 17:54

ΚΙΤΡΙΝΟ - YELLOW | Ομαδική εικαστική έκθεση | 10-29 Οκτωβρίου στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο στο Κολωνάκι

Written by
437
ΚΙΤΡΙΝΟ - YELLOW | Ομαδική εικαστική έκθεση | 10-29 Οκτωβρίου στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο στο Κολωνάκι

ΚΙΤΡΙΝΟ - YELLOW

Ομαδική Εικαστική Έκθεση

Εγκαίνια: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου | 5 – 9μ.μ.

 στον ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, Κολωνάκι

(Είσοδος δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς)

Η έκθεση διαρκεί από 10 έως 29 Οκτωβρίου 2022

Η καρδιά της Τέχνης αρχίζει να χτυπά και πάλι στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου.

6 + 1 ομαδικές εκθέσεις που πλαισιώνουν το project ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ – RAINBOW θα δώσουν χρώμα και βαθύτερα νοήματα έως το καλοκαίρι του 2023.

Η πρώτη έκθεση του project έχει θέμα το ΚΙΤΡΙΝΟ χρώμα και παρουσιάζεται στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέμου από τη Δευτέρα, 10 έως το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου.

Το ΚΙΤΡΙΝΟ χρώμα είναι συνδεδεμένο με πολλούς συμβολισμούς.

Κατεξοχήν με τον ήλιο, το φως, τον πλούτο, τη δόξα, την αισιοδοξία και την ευτυχία.

Στην Κίνα θεωρείται το χρώμα της σοφίας.

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, στην Ευρώπη είχε αρνητική αντιμετώπιση, καθώς για άγνωστο λόγο είχε συνδεθεί με τον Ιούδα Ισκαριώτη. Έτσι με αυτό χαρακτηρίζονταν και στιγματίζονταν οι Εβραίοι (κάτι που επανέφεραν οι Ναζί τον 20ό αιώνα), αλλά και οι αιρετικοί.

Σήμερα, λόγω της φωτεινότητάς του χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις χαμηλής ορατότητας ή και ως προειδοποίηση, όπως το κίτρινο στα φανάρια της τροχαίας που προειδοποιεί ότι σε λίγα δευτερόλεπτα ακολουθεί κόκκινο φως στο φανάρι. Επίσης, είναι το δημοφιλέστερο χρώμα, διεθνώς, στα ταξί, λόγω της έντονης φωτεινότητάς του, που το κάνει να ξεχωρίζει στο μάτι ευκολότερα από διαφορετικά χρώματα.

Στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στον Καναδά και σε άλλες χώρες διεθνώς, το κίτρινο σχετίζεται στην κοινή γνώμη με τη διασκέδαση, την ευγένεια, το χιούμορ, την ευτυχία και τον αυθορμητισμό.

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η έκθεση παρουσιάζεται σε συνδιοργάνωση με τη Διεθνή Πολιτιστική Πλατφόρμα ART HUB ATHENS / Art for social changewww.arthubathens.org, 22 σύγχρονοι αξιόλογοι εικαστικοί εμπνέονται και δημιουργούν με αφετηρία το κίτρινο χρώμα.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Georgio BabiliJocasta M. – Yiannis Kaminis - Γιάννης Αμπατζόγλου –Έλενα Αρσενίδου - Πόλυ Γεωργακοπούλου - Θεόδωρος Ελευθεριάδης – Στέλλα Κατεργιαννάκη - Πόπη Κρανίδη - Φωτεινή Κρητικάκη - Νίκη Κυριάκη - Ευαγγελία Λιάσκου – Χριστίνα Μακροπούλου – Βάσια Μουστάκα – Αντιγόνη Παγώνα – Κώστας Παπαϊωάννου – Βάιος Παρασκευάς – Κατερίνα Σακελλαρίδη – Μανταλένα Τάνη – Όλγα Αικατερίνη Τσουρή – Μαρία Χατζηθεοδώρου – Δημήτρης Ψωμοδότης 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Concept – Οργάνωση - Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνδιοργάνωση: ART HUB ATHENS / Art for social change – www.arthubathens.org    

Εγκαίνια: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 | 5 – 9μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 10 έως 29 Οκτωβρίου 2022

ΚΙΤΡΙΝΟ – YELLOW – Εκδήλωση στο facebook στο παρακάτω link:

https://www.facebook.com/events/1784439238578666/?active_tab=discussion

ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Πλ. Κολωνακίου 2,

4ος όροφος

Κολωνάκι, Αθήνα

(Είσοδος δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς)

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τετάρτης): 5 - 9 μ.μ.

Σάββατο: 12 - 4 μ.μ.

Τετάρτη και Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Οκτωβρίου: ΚΛΕΙΣΤΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Read 437 times

Latest from apostaktirio team