Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 10:02

Έκθεση Τέχνης Ελλήνων digital art designers: “Soundscape Stories” - A Visual Art Exhibition

Written by
360
Έκθεση Τέχνης Ελλήνων digital art designers: “Soundscape Stories” - A Visual Art Exhibition

Έκθεση Τέχνης Ελλήνων digital art designers: “Soundscape Stories” - A Visual Art Exhibition

"Soundscape Stories" - A Visual Art Exhibition

Βαγγέλης Πέτικας // Revolver Design

Γιάννης Νάκος // Remedy Art Design

Γιάννης Τούσσας // Graphic no Jutsu

Μάνθος Στεργίου // Manster Design

Nomads Athens (Ερμού 135, Αθήνα)

Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Απριλίου, 2023

Ωράριο λειτουργίας: 17:00-23:30 | ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Πέντε χρόνια μετά την έκθεση τέχνης με τίτλο "Metal Illustration Art - An Exhibition", οι τέσσερεις σπουδαίοι εγχώριοι καλλιτέχνες, Βαγγέλης Πέτικας, Γιάννης Νάκος, Γιάννης Τούσσας και Μάνθος Στεργίου, συμπράττουν ξανά, σε άλλη μία άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση επιλεγμένων έργων τους. Πρόκειται για μία έκθεση Ελλήνων digital art designers / illustrators, που δραστηριοποιούνται κυρίως -αλλά όχι μόνο- στον χώρο της metal και rock μουσικής και έχουν κατά καιρούς συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας και εγχώριας μουσικής σκηνής.

Στην ιδιαίτερη αυτή έκθεση θα πραγματοποιηθούν επίσης video προβολές, ενώ θα παρουσιαστούν και ανέκδοτα έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, κάποια εκ των οποίων έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την συγκεκριμένη περίσταση. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανές εμφανίσεις από τους Loop Vertigo (29/4) και Moon Moth (30/4) και ποικίλα DJ sets.

Βαγγέλης Πέτικας // Revolver Design

Ο Βαγγέλης Πέτικας είναι illustrator / graphic designer με πολυετή εμπειρία στην εικονογράφηση εξωφύλλων και έχει συνεργαστεί με περισσότερα από 50 μουσικά σχήματα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο ευρύτερο φάσμα του heavy metal / rock ήχου. Το ιδιαίτερο του στυλιστικό ύφος αντλεί έμπνευση από την τέχνη της χαρακτικής, ενώ οι επιρροές του περιλαμβάνουν καλλιτέχνες της αναγεννησιακής περιόδου, καθώς και το ρεύμα art nouveau. Έχει μεταξύ άλλων, δημιουργήσει σχέδια για τους Myles Kennedy, Alter Bridge, Sevendust, Megadeth, SiXforNinE, On Thorns I Lay, Nightstalker και Nightrage.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.behance.net/revolverdart

https://www.facebook.com/revolverdesign

https://www.instagram.com/revolverdart

Γιάννης Νάκος // Remedy Art Design

Ο Γιάννης Νάκος ξεκίνησε την ενασχόληση με την εικονογράφηση εξωφύλλων από μικρή ηλικία, το 2006, ενώ ήδη εργαζόταν 4 χρόνια σαν γραφίστας. Παρα το ότι έχει δουλέψει με περισσότερα από 150 μουσικά σχήματα κι έχει συμμετάσχει σε 4 εκθέσεις, η διάθεση για αναζήτηση νέων εμπειριών και περαιτέρω διεύρυνση των οριζόντων του παραμένει άσβεστη. Στις σημαντικές συνεργασίες του περιλαμβάνονται ονόματα όπως οι Kamelot, Evergrey, Morbid Angel, Suffocation, Ocean of Slumber και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι του σκληρού ήχου.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/RemedyArtDesign

https://www.instagram.com/remedyartdesign

Γιάννης Τούσσας // Graphic no Jutsu

Ο Γιάννης Τούσσας ασχολείται επαγγελματικά με το graphic design και την εικονογράφηση, ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και ειδικεύεται στον τομέα της μουσικής βιομηχανίας. Εξώφυλλα δίσκων, σχέδια για merchandise και posters αποτελούν την κύρια ενασχόλησή του, ενώ πρόσφατα, στην μεγάλη λίστα συνεργατών του, έχουν προστεθεί σημαντικά brands της ελληνικής μικροζυθοποιίας, τα οποία του εμπιστεύονται τον σχεδιασμό των συσκευασιών τους. Όταν ο χρόνος του το επιτρέπει, πειραματίζεται καλλιτεχνικά, αναζητώντας νεες ιδέες και τεχνικές. Μερικές απο τις πιο σημαντικότερες του συνεργασίες που κοσμούν το portfolio του, είναι οι Septicflesh, Nightstalker, Nightrage, Distant, Psycroptic, Mors Principium Est και To The Grave.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/GraphicnoJutsu

https://www.behance.net/Graphic_no_Jutsu

https://www.instagram.com/Graphic_no_Jutsu

Μάνθος Στεργίου // Manster Design

Η μουσική και το σχέδιο ήταν το πάθος του Μάνθου Στεργίου, από μικρό παιδί. Μεγαλώνοντας, αποφάσισε να ακολουθήσει και τα δύο. Εδώ και 15 χρόνια, κάτω από το όνομα Manster Design δημιουργεί artworks, logos, posters και animation videoς για σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως οι Jinjer, Kadavar, Rotting Christ, Septicflesh, Nervosa, Powerwolf, Machine Head, Textures, Kylesa, George Kollias, On Thorns I Lay, Universe 217 κ.α. Λάτρης των mixed media, προσπαθεί να κρατάει το έργο του μακριά από τυποποιημένες φόρμες, ενώ ως φανατικός ακροατής και οπαδός των συγκροτημάτων που συνεργάζεται και του metal ήχου γενικότερα, δεν σταματάει να ανακαλύπτει νέες μουσικές, τις οποίες χρησιμοποιεί ως έμπνευση στην δουλειά του.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.mansterdesign.com

https://www.facebook.com/mansterdesign

https://www.instagram.com/mansterdesign

 
Read 360 times

Latest from apostaktirio team