ΑΝΔΡΟΣ - ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: When life gives you LEMONS, make LEMONADE

ΑΝΔΡΟΣ - ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: When life gives you LEMONS, make LEMONADE
Στο χώρο Τέχνης Αδαμαντία στο Νειμποριό της Άνδρου παρουσιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση
When life gives you LEMONS, make LEMONADE
Ο χώρος Τέχνης Αδαμαντία – Adamantia Art Space (Νειμποριό - Άνδρος) παρουσιάζει από Σάββατο, 3 Ιουνίου έως Σάββατο, 24 Ιουνίου την Ομαδική Εικαστική Έκθεση
When life gives you LEMONS, make LEMONADE
Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα είναι μια παροιμιώδης φράση που χρησιμοποιείται για να ενθαρρύνει την αισιοδοξία και μια θετική στάση ικανοποίησης απέναντι σε αντιξοότητες ή κακοτυχίες.
Στο νησί που σύµφωνα µε τον Ανδρέα Εµπειρίκο είναι «η νήσος η έκπαγλος, η βασιλίς του Αιγαίου… η ωραιοτέρα όλων του κόσµου», την Άνδρο, 32 αξιόλογοι και καταξιωμένοι σύγχρονοι εικαστικοί, εμπνέονται και δημιουργούν έργα που η αισιοδοξία και η θετική τους ενέργεια προκαλούν εντύπωση όπως και τα μεγάλα και εντυπωσιακά χοντρόφλουδα λεμόνια της Άνδρου. Άλλωστε πολλά έργα, έχοντας σαν θέμα το λεμόνι, θυμίζουν στους επισκέπτες της έκθεσης τη καθιερωμένη ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ που πραγματοποιείται παράλληλα στο νησί και στρέφει την προσοχή μας στο αγροτικό παρελθόν του νησιού, δημιουργώντας την αισιοδοξία για ένα ευοίωνο μέλλον σχετικά με την παραγωγή και εκμετάλλευσή τους.
Παράλληλα η ομαδική εικαστική έκθεση «When life gives you LEMONS, make LEMONADE» σας καλεί να επισκεφτείτε τον όμορφο και φιλόξενο χώρο τέχνης Αδαμαντία στο Νειμποριό, στην παραλία της Χώρας της Άνδρου, που έχει ήδη αναδείξει μια μαγιά καλλιτεχνών που έμαθαν να εκθέτουν τα έργα τους και να παρουσιάζουν τον εαυτό τους. Η ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ έχει πλάνο και όραμα και είναι πάντα δίπλα στους καλλιτέχνες. Στόχος να αναδειχθεί η καλλιτεχνική πλευρά του αρχοντικού νησιού της Άνδρου, καθώς έχει πολλά να δώσει ακόμη στις ΤΕΧΝΕΣ που στήριξε από πολύ νωρίς και συνεχίζει να στηρίζει σθεναρά.
Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο, 3 Ιουνίου στις 7μ.μ. και διαρκεί έως το Σάββατο, 24 Ιουνίου. Είναι επισκέψιμη καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα, 7 – 11μ.μ., σε όλη τη διάρκειά της, ενώ η είσοδος στην έκθεση είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Για το concept, οργάνωση και επιμέλεια της έκθεσης υπεύθυνος είναι ο Δημήτρης Λαζάρου και η πολιτιστική του ιστοσελίδα www.art-profiles.net
Συμμετέχουν οι εικαστικοί:
Agnes Zirini - Chrysa Tsiari – Jocasta M. - Kostas G. Schnippering - Γιώτα Αγγελοπούλου – Μαρίνα Αναστασοπούλου - Κική Αρκά - Ρένα Βαλλιάνου – Κώστας Γαρύφαλλος - Πόλυ Γεωργακοπούλου – Ροδόκλεια Δημουλιά - Αικατερίνη Διαμαντοπούλου - Παρασκευή Ζάννη – Μαρία Καζαμία - Μόσση Καμπάνη - Στέλλα Κατεργιαννάκη - Μιράντα Κατσίφα - Μαρία Κιτσαντώνη - Σελίνα Κρητικού - Έφη Λαμπρίδου - Πάνος Λιάπης – Ευαγγελία Λιάσκου – Μαρία Ματάλα - Ειρήνη Μπουρούτη - Σοφία Νάκη - Άννα Οικονόμου - Άννα Ομηρίδη - Αντιγόνη Παγώνα - Αριστέα Παναγιωτακοπούλου - Γιόλα Πήττα - Θοδωρής Τριφύλλης - Ελένη Φιφλή
Χορηγός εμφιαλωμένης σπιτικής λεμονάδας τη βραδιά των εγκαινίων:
Ευ Άνδρος
Χορηγοί επικοινωνίας στην Άνδρο:
andriakipress.gr - asterasradio.com – androsfilm.gr
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
When life gives you LEMONS, make LEMONADE - ΟμαδικήΕικαστικήΈκθεση
ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Σάββατο, 3 Ιουνίου | ώρα 7μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 3 έως 24 Ιουνίου 2023
Concept – Οργάνωση - Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου – email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Χώρος Τέχνης Αδαμαντία – Adamantia Art Space
Νειμποριό - Άνδρος
Τηλ: 22820 22324
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Instagram: adamantia_art_space
Facebook: Αδαμαντια, χωρος τεχνης και μαθησης
Σελίδα της έκθεσης στο Facebook:
https://www.facebook.com/events/1344886676073846/1344886756073838/?active_tab=discussion
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα έως Κυριακή: 19:00 – 23:00
Για πρωινά ραντεβού απευθύνεστε στο τηλ. 22820 22324
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Latest from apostaktirio team
- Έναρξη συμμετοχών για το B.C.C.Fest 25-Balkan Classic Contemporary Festival, Αθήνα 3/5, Θεσσαλονίκη 31/5 & 1/6 2025
- Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη - “Άγγελοι και Δαίμονες”, 27 – 29 Απριλίου 2025
- Πρόσκληση για Έκθεση Εικαστικών Τεχνών "Συνάντηση στην Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Ναύπακτο (21/4/2025)
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ
- Η παράσταση «Μαζί» στο θέατρο Altera Pars
- Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς για συμμετοχή στην ομαδική, διεθνή έκθεση εικαστικών με τίτλο: "Ορατό και Αόρατο" - "Visible and Invisible" 31 Μαΐου – 14 Ιουνίου 2025, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
- Κυκλοφορία Νέου Μουσικού Άλμπουμ της Πηγής Λυκούδη με τίτλο: «Μελοποιημένος Σωκρατικός Λόγος» - Ερμηνεία: Μιχαήλ Στέφος
- «Δικηγορία, η μικρή μας πόλη» της δικηγόρου-συγγραφέα Στεφανίας Σουλή παρουσιάζεται στην Αθήνα (3.4.2025)
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Θεσσαλονίκη (5/4/2025, στη Θεσσαλονίκη)
- Παρουσίαση βιβλίου: «ANTE PORTAS» - Συλλογικός τόμος (ΘΕΡΜΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 26/3/2025)
- Διήμερο παρουσιάσεων του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ο αετός με τα πολύχρωμα φτερά» της Αντωνίας Μπατσαλή σε εικονογράφηση της Λαρισαίας εικαστικού Στέλλας Κακκάβα (Λάρισα 26-27/3)
- Παρουσίαση του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ρήγας ο Βελεστινλής» της συγγραφέα Αγγελικής Θάνου - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22/3/2025 – Βόλος)
- ''ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ'' - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22.3.2025 - Εύοσμος Θεσσαλονίκης)
- Βίκυ Κυριακίδου "Μαγικό μου Φυλαχτό"
- Ο μονόλογος για την Παλαιστίνη «Πάντοτε ζήλευα τα αποδημητικά πουλιά» επιστρέφει στο H.ug
- ABSƎΝΤ: ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ - Το ψυχολογικό δράμα του Γιώργου Αγγελίδη
- Eva Sakellari - Need Him (MCD Remix)
- Φεστιβάλ Ανκόρ - Ένας νέος θεσμός γεννιέται στο «Από Μηχανής» Θέατρο
- Μαρίκα Κλαμπατσέα- «Από του Φεγγαριού το Φως» | 4 & 5 Απριλίου στο Ιδιόμελο