Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 08:01

The wonderful Awards Ceremony of the 17th London Greek Film Festival 2023, on June 17!

Written by
416
The wonderful Awards Ceremony of the 17th London Greek Film Festival 2023, on June 17!

Η υπέροχη Τελετή Βραβείων του 17ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2023, στις 17 Ιουνίου!

Website: www.londongreekfilmfestival.com

Το περασμένο Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε η υπέροχη Τελετή Απονομής των Βραβείων του 17ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2023, μετά από επιλεγμένες προβολές κατά τη διάρκεια της ημέρας, στο Hellenic Centre στο Λονδίνο.

Σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, παραγωγοί, φίλοι του σινεμά, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες, βραβευθέντες και φιναλίστ από πολλές χώρες, παρακολούθησαν την εκδήλωση σε μια κινηματογραφική, δημιουργική και καλλιτεχνική ατμόσφαιρα.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2023 τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2023 υποστηρίζεται επίσης από το Hellenic Centre στο Λονδίνο.

Το Φεστιβάλ χαιρέτησε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και του Έλληνα Πρέσβη κ. Γιάννη Τσαούση, η κ. Μαριάννα Βαρβαρρήγου - Επικεφαλής του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας. Επίσης από το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας η κ. Σταυρούλα Μεταξά, η οποία παρουσίασε τα βραβεία, και ο κ. Στέφανος Δημητριάδης, ο οποίος  συμμετείχε στην απονομή των Βραβείων.

Χαιρέτησε επίσης και απένειμε Βραβεία, η Διευθύντρια του Hellenic Centre  στο Λονδίνο κ. Νάγια Γιακουμάκη και ο ανταποκριτής κ. Θανάσης Γκαβός, ενώ απένειμε Βραβεία επίσης και η Διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στο Λονδίνο κ. Ελένη Σκαρβέλη. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο σκηνοθέτης κ. Χρήστος Προσύλης, καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ. 

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου ξεκίνησε το 2008 και έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Δέχεται και παρουσιάζει σύγχρονες ταινίες και σενάρια Ελλήνων σκηνοθετών, παραγωγών, συγγραφέων και καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο - συμπεριλαμβανομένου των Ελλήνων της Διασποράς και των Ελληνοκυπρίων, ανεξαρτήτως θέματος. Επίσης από ξένους  σκηνοθέτες, παραγωγούς, συγγραφείς και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, εφόσον η δουλειά τους σχετίζεται με κάποιον τρόπο με την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου από την πρώτη στιγμή είχε ως στόχο να αποτελέσει το διεθνές σημείο συνάντησης ελληνικών ταινιών από όλο τον κόσμο. Προωθεί διεθνώς τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο και, ευρύτερα, τον ελληνικό πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις, την κινηματογραφική παραγωγή σε Ελλάδα και Κύπρο, τη θετική εικόνα της Ελλάδας και της Κύπρου στο εξωτερικό, τις νέες τεχνολογίες καθώς την  ακαδημαϊκή και καλλιτεχνική έρευνα και καινοτομία στον κινηματογράφο, το θέατρο και τις τέχνες.

Κατηγορίες ταινιών: μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, video art, πειραματική ταινία, μουσικό βίντεο, animation.

Κατηγορίες σεναρίου: Μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, μικρού μήκους.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου προσφέρει στο διαγωνιστικό ταινίας και σεναρίου τα Βραβεία: Odysseus Awards (από το 2008), Cosmocinema Awards (από το 2018) και Acting Code Awards (από το 2022).

Από το 2022, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου στήριξε και έβαλε κάτω από την ομπρέλα του, το νεοσύστατο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου στην Ελλάδα, που μετά την εξαιρετική περσινή πορεία του, λαμβάνει χώρα φέτος το Σεπτέμβρη για δεύτερη χρονιά.

Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου, είναι ο σκηνοθέτης κινηματογράφου και θεάτρου, καλλιτέχνης και συγγραφέας Χρήστος Προσύλης.

Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ

Ιστοσελίδα με όλη τη λίστα των βραβευμένων έργων και των φιναλίστ, και για περισσότερες πληροφορίες: www.londongreekfilmfestival.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read 416 times

Latest from Super User