Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 07:24

22 Διεθνή Φωτογραφικά Βραβεία "Οι Καρυάτιδες" του Γιώργου Τατάκη κάνουν Πρεμιέρα στην Ελλάδα.

Written by
2849
22 Διεθνή Φωτογραφικά Βραβεία "Οι Καρυάτιδες" του Γιώργου Τατάκη κάνουν Πρεμιέρα στην Ελλάδα.

Ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Γιώργος Τατάκης παρουσιάζει το «Καρυάτις: Έκθεσις άλφα» - την πρώτη εισαγωγική έκθεση του έργου «Καρυάτις» στην Ελλάδα. Μια φωτογραφική σπουδή στις γυναικείες ελληνικές τοπικές ενδυμασίες.

Καλαμάτα, Ελλάδα - Το Λύκειον Ελληνίδων Καλαμάτας και ο Γιώργος Τατάκης προσκαλούν το κοινό σε μια εικαστική εμπειρία, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα είκοσι ένα έργα, στην εισαγωγική έκθεση «Καρυάτις: Έκθεσις άλφα», που σηματοδοτεί το ντεμπούτο του πολυβραβευμένου έργου στη χώρα μας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 2 Αυγούστου έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023, στον χώρο όπου φιλοξενείται η περίφημη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» στην Καλαμάτα.

Με μια διακεκριμένη διεθνή πορεία και δημοσιεύσεις σε διεθνή μέσα συμπεριλαμβανομένων των New York Times, του National Geographic, του LFI και πολλών άλλων, ο Γιώργος Τατάκης έχει καθιερωθεί ως ηγετική μορφή στον κόσμο της φωτογραφίας. Οι επιβλητικές εικόνες του, που χαρακτηρίζονται από μία μοναδική καλλιτεχνική αποτύπωση, έχουν γοητεύσει το κοινό σε όλο τον κόσμο. Μέσα από τον φακό του, ο Τατάκης αποτυπώνει επιδέξια την ουσία των γυναικείων ελληνικών τοπικών φορεσιών, προβάλλοντας τις περίπλοκες λεπτομέρειες, την πολιτιστική σημασία και τη διαχρονική ομορφιά που ενυπάρχουν σε κάθε ένδυμα.

Βυθιστείτε στον μαγευτικό κόσμο των Καρυάτιδων, όπου η παράδοση και η τέχνη συμπλέκονται άψογα. Οι αριστοτεχνικές συνθέσεις του Τατάκη μεταφέρουν τους θεατές σε μια περασμένη εποχή, όπου η χάρη και η κομψότητα της ελληνικής θηλυκότητας ζωντανεύουν μέσα από τη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια και ένα καλλιτεχνικό όραμα που υπερβαίνει το χρόνο.

Ο χώρος που φιλοξενεί την Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», χρησιμεύει ως το τέλειο σκηνικό για αυτήν την εισαγωγική έκθεση. Ένας πραγματικός φάρος αφιερωμένος στην προβολή και τη διαφύλαξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, η Συλλογή συνεχίζει τη δέσμευσή της για τη διατήρηση της κληρονομιάς των ελληνικών τοπικών φορεσιών και την προώθηση της πολιτιστικής κατανόησης.

Μπείτε στον μαγευτικό κόσμο των Καρυάτιδων και βυθιστείτε στη διαχρονική ομορφιά των γυναικείων ελληνικών τοπικών ενδυμασιών. Οι εικόνες του Τατάκη καλούν σε στοχασμό και συμβάλλουν στην εκτίμηση της πολυμορφίας του ελληνικού πολιτισμού, καλλιεργώντας μια βαθιά σύνδεση μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Σύνδεσμοι:

Γ. Τατάκης: https://tatakis.com

Συλλογή «Βικτωρία Γ. Καρέλια»: https://www.vgkareliascollection.com/

Βίντεο: https://youtu.be/xmP8Ax_nvn4

Facebook event: https://bit.ly/caryatis

Read 2849 times

Latest from Super User