ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ 2023 ΤΗΣ Δ.Κ.Ε ΘΑΣΟΥ
ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ 2023 ΤΗΣ Δ.Κ.Ε ΘΑΣΟΥ
Από τις 26 Ιουνίου ως 1 Ιουλίου 2023 διαρκεί στο Πολιτιστικό Κέντρο ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ του Λιμένα της Θάσου στην τρίτη αίθουσα ,η ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Εικαστικού Θεσμού της Βόρειας Ελλάδας Τέχνης Φλόγα με τίτλο «ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ ΕΙΣ ΠΟΛΥΓΝΩΤΟΝ» που παρουσιάζεται στα πλαίσια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ 2023 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης της Θάσου με αντιπροσωπευτικά έργα 50 αναγνωρισμένων καλλιτεχνών από την Περιφέρεια της Α.Μ.Θ και από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Το Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου της ΔΗ.ΚΕΘ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά εξακολουθεί να είναι πολυμορφικό και να αποτελεί την αφορμή και τον τόπο συνάντησης των τεχνών ,των εικαστικών ,του βιβλίου ,του θεάτρου, της μουσικής. Θέλοντας να επικοινωνήσει το πολιτιστικό μεγαλείο του νησιού δίνει βήμα στους ντόπιους δημιουργούς για να συστηθούν μέσα από την τέχνη τους στο κοινό .
Παράλληλα φιλοξενώντας καλλιτέχνες από άλλες περιοχές αναζητά πολιτιστικές διαδρομές που οδηγούν στην εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση και την αναψυχή καθώς πιστεύει πως η τέχνη αποτελεί συστατικό στοιχείο του πολιτισμού και συμβάλει στην σφαιρική καλλιέργεια του ανθρώπου. Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ΔΗΚΕΘ είναι η Στέλλα Φουρναράκη και Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Θ. είναι ο Γεώργιος Κουτσουμανής. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του εικαστικού θεσμού Τέχνης Φλόγα , ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα προλογίσει την παρούσα έκθεση έχει επισημάνει μεταξύ άλλων : ‘’Η ανίκητη αίσθηση του απεριόριστου στην έκθεση «Τέχνης Φλόγα εις Πολύγνωτον » που αποτελεί αφιέρωμα στον σημαντικό καλλιτέχνη της αρχαιότητας εμπεριέχει ευφάνταστες θεματολογίες που συγκροτήθηκαν από τις συλλήψεις των δημιουργών ως πονήματα άριστης, εκλεπτυσμένης προοπτικής και απαιτούμενης ευαισθησίας με συγκεκριμένο και ανεξάρτητο μέγεθος εκποίησης .Η έμπνευση τους άπτεται μιας καταγραφής με κινητήρια δόμηση μεγαλείου που ίπταται από γήινες ,ζωογόνες ζητήσεις, ενδεικτικές αποχρώσεις, πλήρεις οντότητες και νεωτεριστικές εκδοχές που καθηλώνουν καθώς εστιάζουν σε ενδεικτικά σημεία . Οι θαυμαστοί καρποί που αποκομίζουμε ως θεατές παρακολουθώντας τις έμφυτες πρωτογενείς ωσμώσεις αναδεικνύουν τα ευκρινή αποτελέσματα του συνδυασμού των πηγαίων και αξεπέραστων εικονισμών και των διαθέσεων της λεπτομερειακής ιστορικότητας. Αναμφίβολα αντικρίζουμε εκθέματα με απέραντους χρωματικούς ορίζοντες και σχεδιαστικές ενδοσκοπήσεις που εμπεριέχουν συναφείς προσανατολισμούς και εμβληματικούς προσδιορισμούς οικείων διαδρομών. Με απόλυτα εμπεριστατωμένη σαφήνεια διαθέσεων βλέπουμε να αρμολογούνται επιμηκύνσεις και συστοιχίες εμπέδωσης . Στην έκθεση που αποτελεί συνέχεια των παλαιότερων επιτυχημένων δράσεων του Εικαστικού Θεσμού στο Καλογερικό αλλά και στο νησί της Θάσου ,όπως υπήρξε το αφιέρωμα στον Αλέκο Φασιανό που έχει προοπτική να παρουσιαστεί και τώρα οι σειρές των επιτευγμάτων χαρακτηρίζονται από την ποικιλομορφία της γραφής και ταυτόχρονα μέσα από μια κοινή συνισταμένη εξερευνούν ένα ανυσματικό πεδίο έκφρασης’’ .
Η έκθεση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο εικαστικός Θεσμός Τέχνης Φλόγα που διευθύνεται και διοικείτε από τον ιδρυτή του, ιδιοκτήτη του Μedia Group ΝΕΑΠΟΛΙΣ Σταύρο Δεληγιάννη θα πραγματοποιήσει στην συνέχεια εκθέσεις στην Ξάνθη με αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι ,στην Δράμα με αφιέρωμα στον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, στην Σαμοθράκη και το φθινόπωρο στην Κέρκυρα. Το βασικό επιτελείο του συγκροτείτε από τον Σταύρο Δεληγιάννη ,την Έφη Δεληγιάννη, του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ ,την νομικό Ζαφειρώ Χατζοπούλου, τον ιστορικό Τέχνης Λεόντιο Πετμεζά και τον εικαστικό Νίκο Ζάρα .Μεταξύ άλλων στις φετινές εκθέσεις του θα δούμε αριστουργηματικά εκθέματα που φιλοτέχνησαν οι καλλιτέχνες : Αλέκος Φασιανός, Σύνη Αναστασιάδη, Μαριλένα Φωκά, Δημοσθένης Σωτηρούδης, Γιάννης Μόραλης, Τάκις, Νίκος Ζάρας, Άγγελος Κουγιουμτζής, Γιάννης Μητράκας, Δημήτρης Ναλμπάντης, Άρης Ασσαριωτάκης, Κώστας Καρακίτσος, Φλοέλ, Θέμης Σιμιτσάκος, Δελίνα Βασιλειάδη, Γιώργος Μπότσιος, Κορίνα Kομπολίτη, Γιάννης Ζαχαρόπουλος, Θέμης Κελέκης, Κώστας Μπεκιάρης. Τα έργα τέχνης που παρουσιάζονται στις εκάστοτε εκθέσεις του Τέχνης Φλόγα κρίνονται και επιλέγονται από πενταμελή επιτροπή που συγκροτείτε από εκπροσώπους του θεσμού και των φορέων συνεργασίας με τον θεσμό.
*ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΡΑΛΗ
Latest from apostaktirio team
- Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2026 - Ελληνοαυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος
- ''Nothing to Hide'': Μια παράσταση για όσους τολμούν να φανούν
- 22ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος για το έτος 2026 από την Ένωση Λογοτεχνών Β. Ελλάδας
- "Αρμονία – Ανάμεσα στο χρώμα και την ύλη", ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών
- Εθελοντική Αιμοδοσία από την ομάδα «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ»
- «Λυσιστράτη» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
- Ένα νέο single | ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΣΙΟΣ Feat Χριστίνα Τσεμαλίδου | ''ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ'' & ''ΖΟΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ''
- Παραδοσιακό γλέντι στο Θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου από τη χορωδία παραδοσιακής μουσικής «Η Ροδιά»
- Ομαδική Εικαστική Έκθεση «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι»
- 8ο PHOTONET GALLERY - ΑΘΗΝΑ, "ΜΕΛΑΝΥΘΡΟΣ"
- Ledisi (US) “For Dinah” live στην Αθήνα
- Θανάσης Σαμαράς «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» | Stand Up Comedy
- Αρσέν Λουπέν: Το μυστήριο της Κούφιας Βελόνας
- NAOMI MUTOH "La Pesanteur et la Grâce" SOLO BUTOH PERFORMANCE
- SWAN — Το Ακροβατικό υπερθέαμα της Κίνας που κατέκτησε το Μπολσόι έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- H Χρυσάνθη Ιακώβου σχολιάζει τη συλλογή διηγημάτων του Τάσου Χανλίογλου «Να σε παρηγορήσω ήρθα», Εκδόσεις Αποστακτήριο
- ΔΟΓΜΑ ΜΠΕΓΚΙΝ: Ένα ταξίδι στο εφιαλτικό 2125 από την Ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ
- «ΕΓΚΑΤΟΝ 2» του Αργύρη Χριστομάγνου
- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
- Ομαδική Εικαστική Έκθεση "Σώμα καλοκαιριού"
