Ο πολυβραβευμένος φωτογράφος Γιώργος Τατάκης αποκαλύπτει το πρωτοποριακό έργο «Chorōs: Still Life Choreography»

Ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Γιώργος Τατάκης, γνωστός για την πολυβραβευμένη δουλειά του που παρουσιάζεται σε αναγνωρισμένα ιδρύματα όπως το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα και το Μουσείο Fragonard στις Κάννες, βαδίζει σε αχαρτογράφητη καλλιτεχνική περιοχή.
Ο Τατάκης πρόκειται να εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά με το τελευταίο του εγχείρημα, «Chorōs: Still Life Choreography» (Χορός: Χορογραφία Νεκράς Φύσης), ένα πρωτοποριακό έργο που μελετά το ρυθμό και τη μουσική που εμπεριέχεται σε στατικά εικαστικά ερεθίσματα.
Ο Γιώργος Τατάκης, ένα όνομα συνώνυμο της αριστείας στον κόσμο της φωτογραφίας, πρόκειται να επαναπροσδιορίσει τα καλλιτεχνικά όρια με αυτό το νέο του έργο, «Chorōs». Πρόκειται για ένα οπτικό και μουσικό ταξίδι που υπόσχεται να αιχμαλωτίσει τις αισθήσεις και να αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στον κόσμο της τέχνης.
Το πρόσφατο πόνημα προσκαλεί τους θεατές να ξεκινήσουν μια πολυαισθητηριακή εξερεύνηση, όπου το πάντρεμα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας με τη μουσική υπερβαίνει τις συμβάσεις. Ο Τατάκης, με αυτή τη διασταύρωση δύο ισχυρών μορφών τέχνης, σκοπεύει να δημιουργήσει μια αφήγηση που ξεπερνά το εικαστικό, προσφέροντας μια μοναδική και συναρπαστική εμπειρία για το κοινό.
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Ο «Χορός» παίρνει την αρχική του πνοή στο μαγευτικό νησί της Σαντορίνης. Ο Τατάκης αποτυπώνει τη διαχρονική κομψότητα και τα ηφαιστειακά τοπία, εμποτίζοντας κάθε φωτογραφία με μια οπτική συμφωνία που καθρεφτίζει τον παλμό του νησιού. Αυτό είναι ένα κάλεσμα για δράση, προτρέποντας το κοινό να παρακολουθήσει τον χορό της ακινησίας σε έναν κόσμο όπου κάθε εικαστική σύνθεση αφηγείται μια ιστορία.
ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Βυθιστείτε στο ήθος της απλότητας και της αρμονίας που καθορίζει την ελληνική κουλτούρα, καθώς ο Τατάκης αποτίει φόρο τιμής στην άκοσμη κομψότητα που χαρακτηρίζει τη ζωή στην Ελλάδα. Το «Chorōs» επιδιώκει να απαθανατίσει στιγμές που σφύζουν από τη ζωντάνια ενός αόρατου χορού, μια πρόσκληση να βιώσετε την τέχνη σε ένα βαθύ και οικείο επίπεδο.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ
Καθώς ο Τατάκης ξεκινά αυτό το πρωτοποριακό ταξίδι, απευθύνει πρόσκληση σε επίδοξους συνεργάτες ή χορηγούς του «Chorōs: Still Life Choreography». Μάθετε πώς μπορείτε να συνεισφέρετε στη μεταφορά αυτής της μοναδικής αισθητηριακής εμπειρίας σε ένα παγκόσμιο κοινό, γιορτάζοντας έτσι τη διαχρονική σύνδεση μεταξύ μουσικής και οπτικής έκφρασης.
Ο Γιώργος Τατάκης σας προσκαλεί να αναλογιστείτε την ομορφιά της απλότητας και του ρυθμού στον πολύπλοκο κόσμο μας. Το "Chorōs" είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό έργο. είναι ένα βαθύ και οικείο κάλεσμα για εμπειρία της τέχνης. Σκεφτείτε να συμμετάσχετε με τον Τατάκη σε αυτό το εξαιρετικό ταξίδι, καθώς κάνει την αισθητηριακή εξερεύνηση του «Χορού» προσιτή σε ένα παγκόσμιο κοινό.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΑΤΑΚΗ
Ο Γιώργος Τατάκης είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος με 22 διεθνή φωτογραφικά βραβεία και καριέρα που σημαδεύεται από εκθέσεις σε σημαντικά ιδρύματα, διεθνή μέσα ενημέρωσης και ένα σύνολο έργων που αρχειοθετούνται στο Μουσείο Μπενάκη. Το έργο του εκπροσωπείται παγκοσμίως από το INSTITUTE Artist στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το «Chorōs: Still Life Choreography» σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στη λαμπρή καριέρα του, υποσχόμενος μια καθηλωτική καλλιτεχνική εμπειρία που ξεπερνά τα όρια.
Δείτε περισσότερα στο website στο σχετικό άρθρο στο blog εδώ και στο IG/FB: @tatakisg
Latest from apostaktirio team
- Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη (Εύοσμος, 11/6)
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (Καλαμάτα, 31.5.2025)
- «Υπαίθριες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια» του Γεώργιου Κεχλιμπάρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (26.5.2025 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών)
- ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ & ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (25.5.2025)
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη, Εκδόσεις Αποστακτήριο (Λάρισα - 23.5.2025)
- Blank Wall Gallery Παγκόσμιες Εκθέσεις: Η Τρίτη Pop-Up Έκθεση πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη
- "Το Τόξο και η Λέξη" του Αλέκου Βασιλάτου
- Εντυπωσιακό finissage της ομαδικής έκθεσης ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, την Παρασκευή, 16 Μαΐου και παράλληλη έναρξη των 3ήμερων πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων του ομώνυμου Πολιτιστικού Φεστιβάλ
- Σεμινάριο Θεατρικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | Jocasta M. - Yπό το βλέμμα του Χρώματος - Ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου ΚΑΜΙΝΙ
- 4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025
- Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάζεται στις Σέρρες, Κυριακή 18 Μαΐου 2025
- Παρουσίαση συλλογικού έργου "ANTE PORTAS" - Εκδόσεις Αποστακτήριο (17.5.2025 - Αξιούπολη Κιλκίς)
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
- ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ - Μελανογραφίες και Παιχνιδίσματα - Ατομική έκθεση στο ΚΑΜΙΝΙ, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου
- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ - ατομική έκθεση ζωγραφικής στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ
- ''FAMILY SECRETS'' του Enrico Luttmann, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
- Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης με τον Ανδρέα Κατσικούδη - Εννοιολογική Τέχνη (Σάββατο 31/5/2025 στο CINEMARIAN)
- 3ος Δρόμος Θυσίας "Κακολύρι 1944"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 5/5/2025)