Vultus est index animi - Το πρόσωπο είναι δείκτης της ψυχής - Ομαδική Εικαστική Έκθεση | Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κηφισιά

Vultus est index animi
Ομαδική Εικαστική Έκθεση
Εγκαίνια: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου και ώρα 7 – 10:30μ.μ. στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
Κασσαβέτη 18, Κηφισιά
Η έκθεση διαρκεί από 15 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2025
Στον εμβληματικό χώρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά, αναβιώνει μέσα από τα έργα σύγχρονων αξιόλογων εικαστικών το λατινικό ρητό «Vultus est index animi» που σημαίνει «Το πρόσωπο είναι ο δείκτης της ψυχής».
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται την Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου και ώρα 7 – 10:30μ.μ., και η έκθεση διαρκεί έως το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου.
Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.
Το πρόσωπό μας είναι ο δείκτης της ψυχής μας, που ακούει, βλέπει και αισθάνεται και τελικά εκφράζεται στο πρόσωπό μας μέσα από τον «κρυφό» ή «φανερό» κόσμο των εκφράσεων του. Ακόμα και στιγμιαίες ή σχεδόν ανεπαίσθητες εκφράσεις μπορούν να «διατυπώσουν» την ψυχή μας.
Αυτή τη διατύπωση καλούνται οι εικαστικοί της έκθεσης να παρουσιάσουν μέσα από τα έργα τους, έχοντας τη δύναμη να διαπιστώσουν και να διατυπώσουν το άγνωστο της ανθρώπινης ψυχής που τελικά εκφράζεται μέσα από το ανθρώπινο πρόσωπο ή μπορεί να κρύβεται και πίσω από αυτό. Ερώτηση ή διαπίστωση; Η απάντηση μερικές φορές δεν είναι εύκολη ή αυτονόητη, όμως σίγουρα μπορεί να εισπραχθεί μέσα από την Τέχνη και την εικαστική ματιά. Ας εμβαθύνουμε λοιπόν στην ανθρώπινη ψυχή και ίσως βρούμε το δικό μας πρόσωπο ή εκπλαγούμε με το πόσες ανεπαίσθητες εκφράσεις της ψυχής στο ανθρώπινο πρόσωπο θα ανακαλύψουμε, κοιτώντας τα πρόσωπα που αντικατοπτρίζουν την ψυχή τους στα έργα των εικαστικών, ακόμα κι όταν δεν εμπεριέχουν εκφράσεις.
Οι 27 σύγχρονοι αξιόλογοι εικαστικοί που συμμετέχουν είναι οι:
Agnes Zirini - Aza Sonia - Chrysa Tsiari (think colors by Chrysa) - Helen Mudie Ioannidou - Jocasta M. - Maria Papa - Stella Papa - Ms Aikaterini - Yiannis Kaminis - Χρήστος Αθανασέλλης - Γιάννα Αυγέρη - Αιμίλιος Γάσπαρης - Νίκος Γερογιαννάκης - Κατερίνα Γιαζιτζόγλου - Ευτέρπη (Έφη Πλωμαρίτου) - Αγλαΐα Θανάσου - Γεράσιμος Θωμάς - Κωνσταντίνος Ιωαννίδης - Ευαγγελία Λιάσκου - Βάσια Μουστάκα - Χριστίνα Νικολαΐδου - Αριάννα Ραφτοπούλου - Λίλα Στεργιοπούλου - Αθηνά Τζέη - Χριστίνα Τσαντεκίδη - Ελευθερία Φωτίου - Κατερίνα Χατζηνικήτα
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Concept – Οργάνωση - Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εγκαίνια: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου και ώρα 7 – 10:30μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2025
Vultus est index animi – σελίδα εκδήλωσης στο Facebook στο παρακάτω link:
https://www.facebook.com/events/1117824563328604/1117903246654069/?active_tab=discussion
ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ
Κασσαβέτη 18,
145 62 ΚΗΦΙΣΙΑ
Τηλ: 210 80 19 975
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. website: www.iett.gr
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Τρίτη έως Σάββατο: 11π.μ. – 7μ.μ.
Κυριακή και Δευτέρα: Κλειστά
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, ημέρα των εγκαινίων η έκθεση λειτουργεί: 7 – 10:30μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Latest from apostaktirio team
- Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη (Εύοσμος, 11/6)
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (Καλαμάτα, 31.5.2025)
- «Υπαίθριες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια» του Γεώργιου Κεχλιμπάρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (26.5.2025 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών)
- ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ & ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (25.5.2025)
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη, Εκδόσεις Αποστακτήριο (Λάρισα - 23.5.2025)
- Blank Wall Gallery Παγκόσμιες Εκθέσεις: Η Τρίτη Pop-Up Έκθεση πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη
- "Το Τόξο και η Λέξη" του Αλέκου Βασιλάτου
- Εντυπωσιακό finissage της ομαδικής έκθεσης ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, την Παρασκευή, 16 Μαΐου και παράλληλη έναρξη των 3ήμερων πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων του ομώνυμου Πολιτιστικού Φεστιβάλ
- Σεμινάριο Θεατρικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | Jocasta M. - Yπό το βλέμμα του Χρώματος - Ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου ΚΑΜΙΝΙ
- 4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025
- Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάζεται στις Σέρρες, Κυριακή 18 Μαΐου 2025
- Παρουσίαση συλλογικού έργου "ANTE PORTAS" - Εκδόσεις Αποστακτήριο (17.5.2025 - Αξιούπολη Κιλκίς)
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
- ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ - Μελανογραφίες και Παιχνιδίσματα - Ατομική έκθεση στο ΚΑΜΙΝΙ, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου
- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ - ατομική έκθεση ζωγραφικής στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ
- ''FAMILY SECRETS'' του Enrico Luttmann, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
- Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης με τον Ανδρέα Κατσικούδη - Εννοιολογική Τέχνη (Σάββατο 31/5/2025 στο CINEMARIAN)
- 3ος Δρόμος Θυσίας "Κακολύρι 1944"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 5/5/2025)