Στη Σμύρνη κάποτε… Ένα μουσικoθεατρικό έργο με 16 πρωτότυπα τραγούδια, από 6 Μαρτίου στο Θέατρο της Ημέρας!
"Στη Σμύρνη κάποτε… Ένα μουσικoθεατρικό έργο με 16 πρωτότυπα τραγούδια"
Στη Σμύρνη κάποτε… Ένα μουσικοθεατρικό έργο με 16 πρωτότυπα τραγούδια, το οποίο υπογράφουν ο ποιητής-συγγραφέας Θανάσης Σάλτας (θεατρικό κείμενο-στίχοι τραγουδιών), η σκηνοθέτης Ιωάννα Μαστοράκη (σκηνοθεσία) και η συνθέτρια Αρετή Κοκκίνου (μουσική σύνθεση έργου και κύκλου τραγουδιών).
Το έργο αποτελεί έναν πολιτισμικό ύμνο στην πάλαι ποτέ κοσμοπολίτικη Σμύρνη, με λαογραφικές αναφορές στις βασικές συνοικίες όλων των εθνοτήτων (ελλήνων, αρμενίων, τούρκων, εβραίων, ευρωπαίων λεβαντινών) που συνυπήρχαν ως το 1922.
Στο έργο ζωντανεύουν όλοι οι πολιτισμοί και όλη η ιστορία της Σμύρνης.
Από τις ξέγνοιαστες κοσμοπολίτικες βεγγέρες και τις βόλτες στην Προκυμαία, μέχρι τις συγκλονιστικές ημέρες του μικρασιατικού πολέμου και της καταστροφής της Σμύρνης. Ένα βαθιά οικουμενικό και αντιπολεμικό έργο, με συγκινητικές σκηνές και υπέροχα πρωτότυπα τραγούδια.
Θεατρικές και μουσικές περιπλανήσεις στα μπεζεστένια, έρωτες στους φραγκομαχαλάδες, κόρτε στο Σινέ Πατέ, χανούμισσες στους τουρκομαχαλάδες, αρμένισσες μάντισσες, η συνθήκη των Σεβρών, η προσευχή στην Αγία Φωτεινή, το μέτωπο στον Σαγγάριο, η μεγάλη φωτιά, ο διωγμός και η προσφυγιά….
Το μουσικοθεατρικό έργο: Στη Σμύρνη κάποτε, θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή στις 21:15 στο Θέατρο της Ημέρας.
Στη σκηνή συνυπάρχουν ηθοποιοί, μουσικοί και τραγουδιστές συνθέτοντας θεατρικά και μουσικά τοπία από όλες τις γειτονιές της Σμύρνης.
Η συνθέτρια Αρετή Κοκκίνου έχει μακρόχρονη μουσική πορεία, και έχει συνεργαστεί με πλήθος σημαντικών καλλιτεχνών σε θέατρα, σε συναυλιακούς χώρους, σε φεστιβάλ, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Ο συγγραφέας Θανάσης Σάλτας και η σκηνοθέτης Ιωάννα Μαστοράκη έχουν βραβευτεί για τα έργα τους και έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για τις θεατρικές παραστάσεις τους από κριτικό παραστάσεων της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών – Θεατρικά Βραβεία Κάρολος Κουν κι Ευρωπαϊκά Βραβεία Θεάτρου – Χορού, ενώ το 2019 βραβεύτηκαν στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαβαλκανικού Θεάτρου.
Ταυτότητα Παράστασης
Συντελεστές:
Κείμενο-Στίχοι τραγουδιών: Θανάσης Σάλτας
Σκηνοθεσία - φωτισμοί: Ιωάννα Μαστοράκη
Πρωτότυπη Μουσική σύνθεση: Αρετή Κοκκίνου
Επιμέλεια Αφίσας-Φωτογραφίες-Τρέιλερ: Παναγιώτης Χριστοφιλέας
Σκηνικά – Κουστούμια: Θίασος Πορεία
Παραγωγή: Θίασος Πορεία
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά)
Γιάννης Λεβέντης, Ιωαννά Μαστοράκη, Ιωάννα Προσμίτη, Θανάσης Σάλτας, Μαρία Σπανού, Μάχη Σπανού
Τραγουδιστές: (αλφαβητικά) Θέλμα Καραγιάννη, Ισίδωρος Πάτερος
Μουσικοί: Μαρία Νίττη (Ακορντεόν), Γεωργία Μαρίνη (Βιολί),
Αρετή Κοκκίνου (Κιθάρα – Μαντολίνο)
Τοποθεσία: Θέατρο της Ημέρας
Διεύθυνση: Νικ.Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι ( πλησίον Μετρό Πανόρμου )
Ημέρα και Ώρα Παράστασης: Κάθε Παρασκευή στις 21:15, από 6 Μαρτίου
Τηλ κρατήσεων: Θέατρο της Ημέρας /Θίασος Πορεία 2104009757/6946309618
Διάρκεια Παράστασης: 120 λεπτά με διάλειμμα
Τιμές εισιτηρίων: 12 € ( Γενική Είσοδος ), 10 € (Μειωμένο) , Κάτοχοι Κάρτας ΟΑΕΔ , Πολύτεκνων και groups)
Προπώληση VIVA.GR: από 8€- 10 € https://www.viva.gr/tickets/th
eater/theatro-imeras/sti-smirni-kapote-ena-mousiko-ergo-me-16-prwtotypa-tragoudia/
Latest from Super User
- Η Blank Wall Gallery στη Βιέννη
- Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 8μμ στο Αρχαίο Θέατρο της Μαντινείας!
- Οι Εκδόσεις Αποστακτήριο προκηρύσσουν τον 4ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα: "Γυναικοκτονία", σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης»
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – ΜΕΣΑΟΡΙΑΣ – ΜΟΡΦΟΥ
- Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: «MyCenae». Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών
- Η Λαϊκή Ορχήστρα "Απόστολος Καλδάρας" παρουσιάζει: "Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…" στο Θέατρο Βράχων
- Ο Tiny Jackal, ο Θωμάς Κωνσταντίνου και οι ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ / THYGATERES
- «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη – ΚΘΒΕ
- Joseph Saar Apostolakis – “Αχαρτογράφητα Νερά”: Εκεί που η απώλεια γίνεται φως και ελπίδα
- Μάνος Χατζημαλωνάς Stand Up Therapy Tour 2026
- 9ο Chania International Photo Festival
- Ελένη Φιλίνη «Ανατροπή»
- 1ο Stand Up Comedy Festival
- Jazz Week on the roof | 5-11 Ιουλίου 2026
- ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ | ΙΟΥΛΙΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ
- ΜΕΙΔΙΑΜΑ ΠΟΡΦΥΡΑΣ
- Μινυρίσματα
- «ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟ» KΡΙΝΙΩ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ
- Μισή ώρα ήταν αρκετή
- Ομαδική έκθεση φωτογραφίας | Graffiti in the City | Blank Wall Gallery
