Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 20:51

ΚΘΒΕ: Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ- ΗΡΩΝΔΑΣ: CONTRA TEMPO» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

Written by
439
ΚΘΒΕ: Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ- ΗΡΩΝΔΑΣ: CONTRA TEMPO» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

Αριστοφάνης – Ηρώνδας

Contra tempo  

Δημιουργική σύνθεση κειμένων: Άκης Δήμου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας  

Σάββατο 6 Αυγούστου, 21.00

Αρχαίο Θέατρο Δίου

Φεστιβάλ Ολύμπου  

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ «Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra tempo», σε δημιουργική σύνθεση κειμένων Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, ξεκίνησε με επιτυχία το ταξίδι της από τη Θεσσαλονίκη και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Επόμενος σταθμός το Αρχαίο Θέατρο Δίου, όπου θα παρουσιαστεί το Σάββατο 6 Αυγούστου, στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.  

Οι θεατές γελούν αβίαστα και παρακολουθούν ένα θέαμα πλούσιο σε χιουμοριστικούς διαλόγους, εξαιρετικές ερμηνείες, υπέροχη μουσική και μια σκηνοθεσία που τους μετέφερε, απόλυτα ισορροπημένα, σε τρεις διαφορετικές εποχές.  

Ο Αριστοφάνης της Αρχαίας Ελλάδας συναντάει επί σκηνής τον Ηρώνδα των Ελληνιστικών Χρόνων αλλά και τους πρωταγωνιστές της σημερινής σύγχρονης εποχής. Όλοι μαζί συνομιλούν για τη σάτιρα αλλά και για όσα απασχολούν τον άνθρωπο διαχρονικά,προκαλώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.  

Ο έρωτας, οι συνέπειες του πολέμου, η αιχμηρή σατιρική γλώσσα και η σημερινή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε συνυπάρχουν αρμονικά σε μια παράσταση που στέλνει ηχηρό μήνυμα ειρήνης και απόλυτου σεβασμού στη διαφορετικότητα. 

Το εγχείρημα της νέας Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του ΚΘΒΕ απέδειξε ότι η κωμωδία έχει νόημα όταν ο κόσμος γελάει και προβληματίζεται διασκεδάζοντας! 

Ο Δημήτρης Πιατάς, ο Τάσος Χαλκιάς, ο Ταξιάρχης Χάνος, ο Σταμάτης Γαρδέλης, ο  Κωνσταντίνος Χατζησάββας, η Πολυξένη Σπυροπούλου, η Βιβή Μιτσίτσκα και ο πολυπληθής θίασος δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ευφορίας, πλαισιωμένη από τις μουσικές νότες του Γιώργου Χριστιανάκη. 

Read 439 times

Latest from Super User