Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 09:00

ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΣΕΣ στο Θέατρο Δόρα Στράτου

Written by
391
ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΣΕΣ στο Θέατρο Δόρα Στράτου

Θέατρο Δόρα Στράτου

«ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΣΕΣ»

ΑριστοφΟνική κωμωδία

του Γιώργου Μανιού

Μία σάτιρα για κάθε λογής εξουσία

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

11, 12, 13 Σεπτεμβρίου

Την ΑριστοφΟνική κωμωδία «Παρακμάζουσες» του Γιώργου Μανιού, παρουσιάζει η Abysson Productions, στο θέατρο Δόρα Στράτου στις 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Η σκηνοθεσία είναι Εμμάνουελ Μανιού και η παραγωγή της Abysson Productions.

Στην παράσταση παίζουν : Τάσος Παλαντζίδης, Νέλλη Γκίνη, Κώστας Φραγκολιάς, Ασπασία Κοκόση, Παναγιώτης Καρμάτης, Έλενα Μεντζέλου, Νίκος Τριφύλλης και (6μελής) Χορός με κορυφαία την Θέλμα Καραγιάννη.  

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι Έλληνες έδωσαν αρκετές μάχες συνδέοντας άρρηκτα την ελευθερία τους με την επανάσταση ενάντια σε κάθε είδους καταπίεση.

Το 430 π.χ. είναι η εποχή του Περικλή, του Θουκυδίδη, του Αριστοφάνη , του Σωκράτη, αλλά και η πρώτη χρονιά που ξέσπασε ο μεγάλος Πελοποννησιακός πόλεμος.  

Η παράσταση είναι μία σάτιρα για κάθε λογής εξουσία!  

Η Υπόθεση:

Στην αρχαία Αθήνα, μια συντηρητική οικογένεια βιώνει τις αλλαγές που σηματοδοτεί η απώλεια του πατέρα στον πόλεμο, αλλά και την επανάσταση που επιφέρουν οι νέες ιδέες και οι ανατρεπτικές διδασκαλίες κάποιων σοφών της εποχής.

Η διχόνοια, η δίψα για εξουσία και ο ανταγωνισμός των μεγάλων, σε αντίθεση με την ανάγκη για ανεξαρτησία των γυναικών και την αμφισβήτηση στο κατεστημένο από τους νεότερους, φέρνει σε σύγκρουση το παλιό με το καινούριο.

Οι εμπλεκόμενοι ζητούν συμβουλές από το μαντείο και με τρόμο βλέπουν το μέλλον που περιμένει τους Έλληνες. Μπροστά στον κίνδυνο ενώνονται και αναζητούν λύσεις. Τότε, με την παρέμβαση του Δία, η ίδια οικογένεια επιλέγεται να ταξιδέψει στον χρόνο – στις επόμενες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ελληνικός λαός -για να μεταφέρει το πνεύμα της ενότητας και την σπίθα της επανάστασης που θα φουντώσει την φλόγα της ελευθερίας.

Επίσης, στις ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΣΕΣ, μαζί με τον έμμετρο λόγο και την μουσική αναβιώνουν μελοποιημένοι Ομηρικοί, Ορφικοί ύμνοι και ποιήματα της Σαπφούς. Μια ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά!

«Στο έργο, με έναν εκπληκτικά σατιρικό τρόπο αποτυπώνεται η διαβάθμιση των εξουσιών και η συντροφική σχέση αγάπης και μίσους που έχουν με την Δημοκρατία.» (Παναγιώτα Μπλέτα, Συγγραφέας – Διανοήτρια 22/11/2021).

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Γιώργος Μανιός

Σκηνοθεσία: Εμμάνουελ Μανιός

Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδόπουλος

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Αρετή Κοκκίνου

Παράγωγη: AbyssOn production/ Γεωργία Σαραντοπούλου

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Παλαντζίδης, Νέλλη Γκίνη, Κώστας Φραγκολιάς,

Ασπασία Κοκόση, Παναγιώτης Καρμάτης, Έλενα Μεντζέλου, Νίκος Τριφύλλης

και (6μελής) Χορός με κορυφαία την Θέλμα Καραγιάννη

ΘΕΑΤΡΟ ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ – Λόφος Φιλοπάππου

Ημερομηνίες παράστασης : 11, 12, 13 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης: 20:45

Τιμή εισιτηρίου: €20, Άνεργοι, Φοιτητικό, ΑΜΕΑ: €14

Εισιτήρια viva

Read 391 times

Latest from apostaktirio team