Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 09:06

"ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ" και "Η ΚΑΡΕΝ ΣΤΟΟΥΝ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΠΙΑ ΕΔΩ" στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Written by
414
"ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ" και "Η ΚΑΡΕΝ ΣΤΟΟΥΝ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΠΙΑ ΕΔΩ"  στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

4 ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ "ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ" και "Η ΚΑΡΕΝ ΣΤΟΟΥΝ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΠΙΑ ΕΔΩ" από τους ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ.

ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ  στις 13-14 & 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 21.10 μμ. και

Η ΚΑΡΕΝ ΣΤΟΟΥΝ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΠΙΑ ΕΔΩ στις 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 21.10 μ.μ.

 ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΘΟΛΟΥ 5 ΠΛΑΚΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ  - TIMH EIΣITHPIOY  15 EYPΩ

THΛEΦΩNO KPATHΣEΩN 6944535261

Σ' ένα εμβληματικό χώρο 2 σημαντικές παραστάσεις!

«ΤO ΜΠΑΛΚΟΝΙ» του Jean Genet φτάνει στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ  , μετά  τη θερινή του πρεμιέρα στο Ανοικτό Θέατρο Κολωνού.

ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ  στις 13-14 & 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 21.10 μμ. ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ  - TIMH EIΣITHPIOY  15 EYPΩ

Χαρακτηρίστηκε από τις σημαντικότερες παραστάσεις της χρονιάς και αφού παίχθηκε με επιτυχία  παρατάσεις το χειμώνα, επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ. & εντάχθηκε στις εκδηλώσεις του ΟΠΑΝΔΑ  Όλη η Αθήνα μια σκηνή.  Οι Θεατρίνων Θεατές συνεχίζουν με επιτυχία το φετινό τους τολμηρό φιλόδοξο και πολυέξοδο εγχείρημα. «Το μπαλκόνι» του Ζαν Ζενέ στην υπέροχη απόδοση της Λείας Βιτάλη με  τη σκηνοθετική εκδοχή του Γιώργου Λιβανού  και την ερμηνευτική παρουσία των των σπουδαίων πρωταγωνιστριών Καίτης Ιμπροχώρη , Πέπης Οικονομοπούλου  και του πολυμελούς θιάσου,  συνοδεία ζωντανής ορχήστρας που ερμηνεύει μελωδίες του Μίμη Πλέσσα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«Το μπαλκόνι»

του Jean Genet

Σκηνοθέτης: Γιώργος Λιβανός

Απόδοση-αναδημιουργία κειμένου: Λεία Βιτάλη

Μουσική basic theme:  Μίμης Πλέσσας

Μετάφραση: Μαίρη Μιχαλάτου

Δραματουργική επεξεργασία: Χαρά Μπακονικόλα

Χορογραφία: Άγγελος Χατζής

Κινηματογράφηση: Γιάννης Σολδάτος

Σκηνογραφία-κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη

Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Γιάννης Σολδάτος

Φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός

Υπεύθυνη: Ζωή Τριανταφυλλίδη

Τεχνική υποστήριξη: Ιπποκράτης Βαφειάδης

Φωτογραφίες παράστασης: Zώης Τριανταφύλλου – Σφακιανάκης και  Αντώνης Μανδρανής

Teaser: Αντώνης Μανδρανής

Video: Χρήστος Λουκάκης

Υπεύθυνος αρχείου: Βασίλης Θεοδώρου

Εκδόσεις ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ. Επιμέλεια έκδοσης: Έφη Βενιανάκη

Ερμηνεύουν: Καίτη Ιμπροχώρη, Πέπη Οικονομοπούλου, Γιώργος Λιβανός, Γιάννης Τσιώμου, Νίκος Καραγιώργης, Μάνος

Χατζηγεωργίου, Νίκος Χαλατζίδης, Μαρία Δρακοπούλου, Σωτήρης Αντωνίου, Μάνος Τσιβιλής, Γιάννος Τριανταφύλλου , Ιουλία Φάλλια , Κωνσταντίνα Στεφανίδου και ο Μάγος Luigello.

Στο ρόλο της Βασίλισσας η Έφη Θανοπούλου.

Ζωντανά στο πιάνο η Νίκη Γκουντούμη. Πλάι της στο ακορντεόν ο Γιάννος Τριανταφύλου ,electro κιθάρα ο Σωτήρης Αντωνίου, κρουστά Μαρία Δρακοπούλου, κιθάρα Μάνος Τσιβιλής, ντέφι ζήλιες Ιουλία Φάλια.

Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού

Επίσημο Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=cUj3-CzRE9M

https://www.more.com/theater/to-mpalkoni/

Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου, Θόλου 5 , Πλάκα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2108819571΄.

Η Κριτική για μας:

#Ο έμπειρος σκηνοθέτης Γιώργος Λιβανός ανέβασε στο Studio Κυψέλης το κλασικό πλέον έργο του Ζαν Ζενέ το “Μπαλκόνι” και με μια ευφάνταστη σκηνοθεσία μας δείχνει πως πρέπει να ανεβαίνει ο Ζενέ σήμερα.

Οι Θεατρίνων Θεατές μας έχουν συνηθίσει σε αξιόλογες παραστάσεις, με σπουδαία έργα του ελληνικού & διεθνούς ρεπερτορίου,  τις περισσότερες φορές ανεβασμένα από την ομάδα πρώτη φορά στη χώρα μας. Γεγονός, που αποδεικνύει την προσπάθεια τους για έρευνα και θέατρο σημαντικό. Συχνότατα δε, πολυπρόσωπα έργα, σε φρέσκιες μεταφράσεις- αποδόσεις- και με εξαίρετους συνεργάτες.

Σταύρος Ξηντάρας kontranews.

#Δεκαέξι ηθοποιοί μας παρουσιάζουν ένα ονειρεμένα καταραμένο παραμύθι, μέσα σε ένα οίκο  ψευδαισθήσεων, όπου καλούνται απλοί άνθρωποι να γίνουν ο ανώτερος δικαστής, ο αρχηγός της εκκλησίας, ο επικεφαλής του στρατού ,ο αστυνομικός διευθυντής, την ίδια ώρα που έξω πολιορκούν την Βαστίλη. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η τολμηρή σκηνοθετική ματιά είναι του Γιώργου Λιβανού, που με μοναδική μαεστρία συντονίζει τον 16μελή θίασο, σε αυτό το εντυπωσιακό παραμύθι ενηλίκων του Ζαν Ζενέ, ενώ η μουσική του σπουδαίου Μίμη Πλέσσα, μοναδική. Η καλύτερη παράσταση της ομάδας! .

Στάθης Παπούλιας  Myreview.gr

#Μην την χάσετε. Δεν πρέπει να χάσει αυτό το υπέρ-θέαμα κανείς/καμία/κανένα.

Κωνσταντίνος Μπούρας Γράφειν wordpress

#Ο Γιώργος Λιβανός που εκτός από σκηνοθέτης  του έργου ,σχεδίασε τον φωτισμό, έγραψε  στίχους και παίζει στην παράσταση τόνισε  το εντυπωσιακό δεδομένο  της πρέπουσας υφής με επίδειξη μάλιστα δεξιοτεχνίας και συστατικά σημεία ανάπλασης . Εκθαμβωτικά και ευεργετικά  είναι  τα σκηνικά και τα κοστούμια της Δέσποινας Βολίδη.

 Στα σημαντικά  και θετικά επιτεύγματα της  παράστασης  είναι η μουσική basic theme  του Μίμη Πλέσσα , η  εξαίρετη χορογραφία  του  Άγγελου Χατζή, η μουσική διδασκαλία της  Νίκης Γκουντούμη που παίζει ζωντανά.

Λεόντιος Πετμεζάς polispost.gr

#Οι συντελεστές της παράστασης σίγουρα αποτελούν τον βασικό λόγο για την μεγάλη αυτή επιτυχία. Η τολμηρή σκηνοθετική ματιά είναι του Γιώργου Λιβανού, που με μοναδική μαεστρία συντονίζει τον 16μελή θίασο .

Προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε την εξαιρετική αυτή παράσταση!

Γιώργος Λιναρίτης Art Magazino 

Η ομάδα Θεατρίνων Θεατές  ολοκληρώνει τις  οι ήρωες κληθούν να πάρουν στην πραγματικότητα, τους ρόλους που μια ζωή ονειρεύονταν; Θα αντέξουν την έκθεση τους, στο Μπαλκόνι; Άραγε μετά θα υπάρξει η επιστροφή; Ποια είναι ικανή να γίνει Βασίλισσα; Μια νύχτα που θα καθορίσει τη ζωή των ηρώων που θα  κληθούν να ζήσουν  αυτό που μια ζωή ονειρευόντουσαν...  Μήπως όμως το όνειρο καταλήξει σε εφιάλτη;

Ο Γιώργος Λιβανός δούλεψε σκληρά με το εξασκημένο δυναμικό του με την τεχνική του γραμμικού συμβολισμού που αυτός πρεσβεύει στην Ελλάδα και παρουσιάζει την δική του συγκλονιστική εκδοχή στην σκηνή του Studio Κυψέλης και τώρα σε festivals.

 Eίναι η ώρα  της μεγαλύτερης και πιο φιλόδοξης παραγωγή των Θεατρίνων Θεατές, που την προετοιμάζουν ένα χρόνο. 

Ένα σπουδαίο αιρετικό, απαιτητικό και ποιητικό έργο του οποίο τα δικαιώματα εξασφάλισαν οι Θεατρίνων Θεατές με  ένα θίασο all time classic πρωταγωνιστών & άξιους συντελεστές.

«Η Κάρεν Στόουν δε μένει πια εδώ» της Μαίρης Μιχαλάτου . Το πολυβραβευμένο κοινωνικό δράμα,  προσωπική επιτυχία Καίτης Ιμπροχώρη.

• Μία ιδιάιτερη ονειρική παράσταση φιλοδοξεί να κλέψει τις εντυπώσεις στην καλοκαιρινή θεατρική σκηνή   & στα Festivals.

Το εξαιρετικό ερωτικό δράμα της βραβευμένης Μαίρης Μιχαλάτου( Βραβείο συγγραφής 1977) παρουσιάζεται ξανά. Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τρία χρόνια σε θέατρα και festivals κέρδισε τις εντυπώσεις με εξαιρετικές κριτικές και αυτό το καλοκαίρι επανέρχεται με δυναμική νέα παρουσίαση σε σκηνοθεσία Μάνου Χατζηγεωργίου με την Καίτη Ιμπροχώρη πρωταγωνίστρια πάντα στο βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ απέσπασε βραβείο καλύτερης Παράστασης, συγγραφής  και γυναικείας ερμηνείας στο δεύτερο Διαβαλκανικο Festival.

Μία ηθοποιός σ΄ενα μαγικό τόπο, σ΄ένα κήπο που περιφέρονται Μάγοι, όμορφοι άνθρωποι  και μια soprano που τραγουδά Άριες προσπαθέί να ξαναβρεί τον εαυτό της. Χάνεται στις αναμνήσεις της  ξαναζεί τις σημαντικές στιγμές της ζωής της και επιχειρεί να χτίσει μία γέφυρα για να βρεί τον παλιό της  εαυτό της.

 Μια φιλόδοξη παραγωγή το ερωτικό δράμα της Μαίρης Μιχαλάτου «Η Κάρεν Στόουν δε μένει πια εδώ» .

Μια αναπόληση σ' έναν ανοιξιάτικο κήπο στην αιώνια πόλη . Μια γοητευτική ηθοποιός, χορτασμένη, αστή και μόνη, προσπαθεί να θυμηθεί τη ζωή της, τον έρωτα, όσους την αγάπησαν και όσους πρόδωσε. Ποια πραγματικά ήταν ; Δε μπορεί να θυμηθεί. Την πιέζει ο χρόνος. Δε μπορεί ή μήπως δε θέλει να θυμηθεί;

Η τρυφερή, ερωτική ιστορία της Κάρεν Στόουν μιας σταρ στην παρακμή της, στην ηθελημένη απομόνωση  επιστρέφει στον τόπο, το χρόνο και το χώρο που ένιωσε " να παγώνει"  η ζωή της για να επανεξετάσει και να αναμετρηθεί... Ν΄αναλογιστεί και να προσδιορίσει... Να συμπεράνει. Λεπτό προς λεπτό, οι μνήμες

επιστρέφουν και ο απολογισμός θα έρθει αυτόματα. Η Κάρεν Στόουν αυτή τη φορά νίκησε.

Κατάφερε να θυμηθεί ποιά πραγματικά ήταν.

Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Μάνος Χατζηγεωργίου

Δραματ. Επεξεργασία : Γιώργος Λιβανός

Σκηνικά- κοστούμια : Luigelli

Μουσική: Φώτης Σιβριγιάν

Την παράσταση συνοδεύει μουσικά η Νίκη Γκουντούμη

Πρωταγωνιστούν: η Καίτη Ιμπροχώρη στο ρόλο της Κας Στόουν και οι

Μαρία Δρακοπούλου, Μάνος Χατζηγεωργίου, Νίκος Χαλατζίδης, Σωτήρης Αντωνίου ,Μάνος Τσιβιλής, Κωνσταντίνα Στεφανίδου, Γιάννος Τριανταφύλλου,Magos Luigelo φιλική συμμετοχή  Αγάπη Μανουρά  και η Νότα Παρούση.

Τραγουδά η  σοπράνο Σοφία Μπεράτη & ο Γιώργος Λιβανός.

https://www.more.com/theater/i-karen-stooun-de-menei-pia-edo/

• στις 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 21.10 μ.μ.              

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ  - TIMH EIΣITHPIOY  15 EYPΩ

Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου, Θόλου 5 , Πλάκα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2108819571΄.

Επικοινωνία παραστάσεων: Ζωή Τριανταφυλλίδη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Read 414 times

Latest from apostaktirio team