Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 08:17

«Όταν η ποίηση γίνεται τραγούδι»

Written by
529
«Όταν η ποίηση γίνεται τραγούδι»

«Όταν η ποίηση γίνεται τραγούδι»

Η παράσταση της Πηγής Λυκούδη μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε περιοδεύοντας  ανά την χώρα το καλοκαίρι του 2023, έφτασε η ώρα  της παρουσίασης της, στο καθιερωμένο και σημαντικό Φεστιβάλ του Δήμου Κηφισιάς «Μενάνδρεια».

Πέμπτη 21  Σεπτεμβρίου  2023 στις 20.30  στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) Από αυτή την τοπική εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει  μια  βραδιά όπου και η μελοποιημένη ποίηση ανοίγει μονοπάτια μέσα από την μουσική ματιά της καταξιωμένης Κηφισιώτισας συνθέτριας όπως και άλλων σημαντικών Ελλήνων συνθετών. (Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Σπανού, Χατζηνάσιου, Κουγιουμτζή, Τσιτσάνη κ.α)

Η Τέχνη έρχεται να αφυπνίσει και να ανοίξει ένα παράθυρο στο Φως!

Θα ακουστούν  μελοποιημένα ποιήματα  των Γ.Δροσίνη, Γ. Ρίτσου, Ν. Βρεττάκου, Κ. Παλαμά, Γ. Σεφέρη, Α. Σικελιανού, και σύγχρονων ποιητών Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Μιχάλη Γκανά, Φίλιππου Γράψα, κ.α.  Ένα οδοιπορικό ταξίδι  με πλοηγό την μελοποιημένη ποίηση και την ομορφιά που μπορεί να προσφέρει στην ζωή μας.

Μια ομορφιά που είναι αναγκαία όσο ποτέ!

Μεταξύ των άλλων θα ακουστεί σε πρώτη εκτέλεση το συγκλονιστικό ποίημα του Γεωργίου Δροσίνη «Τί λοιπόν;» το οποίο ύστερα από επίσημη ανάθεση μελοποίησε η συνθέτις και ερμήνευσε στην ηχογράφησή του εξαιρετικά ο Κηφισιώτης ερμηνευτής Θάνος Πολύδωρας.

Ενορχήστρωση Χρήστος Τρεσίντσης

Το άσμα αυτό,  θα συνοδεύει στο εξής τις εκδηλώσεις του Δημοτικού Κοιμητηρίου Κηφισιάς, που είναι μέλος του Συνδέσμου Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης (Association of Significant Cemeteries in Europe) στην πιστοποιημένη Διαδρομή Κοιμητηρίων της Ευρώπης (European Cemeteries Roure) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η ανάθεση έγινε επί των ημερών διοίκησης : Γεωργίου  Θωμάκου, Δημάρχου Κηφισιάς, Μανώλη Κουρμαδιά Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Προέδρου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», Πέτρου Τσιλιγκίρη, Προέδρου  Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, Ράνιας Ντάλλη, Κοινοτικής Συμβούλου Κηφισιάς, Υπεύθυνης Κοιμητηρίου.Η συνθέτις το παραχώρησε αφιλοκερδώς ως δείγμα αγάπης στον αγαπημένο τόπο διαμονής της, την Κηφισιά.

Τα τραγούδια της βραδιάς ερμηνεύουν εξαιρετικές φωνές της νέας γενιάς ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης και η Γεωργία Αγγέλου.

Συμπράττουν  οι μουσικοί:

Γάσπαρης Μαμάς: κλαρίνο

Δημήτρης Κοντονής :Μπάσο, κιθάρα

Ξένια Δικαίου: Φωνητικά

Στο πιάνο η συνθέτις

Επιμέλεια Προγράμματος: Νάνσυ Κανέλλη

Οργάνωση Παραγωγής: Ηχοδιάστασις

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Read 529 times

Latest from apostaktirio team