Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 09:51

Παράταση & αλλαγή ημέρας | «Λωξάντρα» με την Άννα Βαγενά στο θέατρο «Μεταξουργείο»

Written by
257
Παράταση & αλλαγή ημέρας | «Λωξάντρα» με την Άννα Βαγενά στο θέατρο «Μεταξουργείο»

Η «Λωξάντρα», ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας, διαβάστηκε με πάθος από πολλές γενιές Ελλήνων, ενώ έγινε σήριαλ για την ελληνική τηλεόραση με πρωταγωνίστρια την Μπέτυ Βαλάση. Το 2016 η Άννα Βαγενά διασκεύασε το μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου και από τότε το παρουσιάζει προσφέροντας ρίγη συγκίνησης σε χιλιάδες θεατές.

Η Λωξάντρα, πρόσωπο υπαρκτό, έζησε στην Κωνσταντινούπολη από το 1824 που γεννήθηκε, έως το 1914 που πέθανε. Μέσα από τη ζωή της, βλέπουμε στην παράσταση, το ήθος και τον πολιτισμό των Ρωμιών της Πόλης, τότε που κυριαρχούσαν σε αυτήν.

Ένα γοητευτικό ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Πόλη της καρδιάς μας, την Κωνσταντινούπολη εκεί όπου έσμιγε η Δύση με την Ανατολή και οι λαοί συμβίωναν ειρηνικά. Ένας ύμνος στη χαρά της ζωής και τη δύναμη της γυναίκας.

Μια παράσταση γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, νοσταλγία και τρυφερότητα. Με πλούσια σκηνικά και υπέροχες μουσικές και τα τραγούδια επιλεγμένα από τον Λάμπρο Λιάβα.

Μια από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην πορεία της παράστασης, η 6η Οκτωβρίου του 2016 όταν και παρουσιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη στον πλαίσιο των εορτασμών για τα 25 χρόνια από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Ο Παναγιότατος τίμησε με την παρουσία Του την παράσταση και στο τέλος της βραδιάς εκφώνησε λόγο, όπου, μεταξύ άλλων, είπε: «Κυρία Βαγενά, επί δύο ώρες κρεμόμασταν από τα χείλη σας».

ΈΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Τα τρία πιο σημαντικά στοιχεία μιας θεατρικής παράστασης, κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία, υπογράφει η Άννα Βαγενά. Βαθμολογώντας δε και τα τρία, δεν ξέρεις πού να βάλεις 10, πού 10' και πού 10''. Μονόλογος, λέει, η Λωξάντρα. Πείτε μου τώρα εσείς γιατί εγώ έβλεπα δύο εκπληκτικές γυναίκες πάνω στη σκηνή. Τη Λωξάντρα και την Άννα Βαγενά». -Τάκης Γιαννούτσος, Pepper

«Μια από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει ως τώρα για τη φετινή σεζόν είναι αυτή της "Λωξάντρας" της Μαρίας Ιορδανίδου, με την σπουδαία Κυρία του θεάτρου Άννα Βαγενά στον πρωταγωνιστικό ρόλο». -Γιώργος Λιναρίτης, Art Magazino

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«Λωξάντρα» Μονόλογος βασισμένος στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου

Ερμηνεία, Διασκευή και Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά

Παράταση για 4 μόνο παραστάσεις και αλλαγή ημέρας

Σάββατο 20/1 στις 21:00 και Κυριακή 21/1 στις 19:00 &

Σάββατο 27/1 στις 21:00 και Κυριακή 28/1 στις 19:00

Στο θέατρο «Μεταξουργείο», Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5234382

Εισιτήρια: Από 18€ (γενική είσοδος), 15€ (μειωμένο)

Προπώληση και στο ταμείο του θεάτρου

Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας

Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Διάρκεια: 90' (με διάλειμμα)

 

 

Read 257 times

Latest from apostaktirio team