Πρεμιέρα του ''ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΙ'' στο θέατρο Αλκμήνη

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ''ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΙ!''
... μια ιστορία, γραμμένη στους τοίχους της Αθήνας...
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου
Όλοι μας έχουμε, πολλές φορές, παρατηρήσει τα γράμματα...το μεγάλο θαυμαστικό... γραμμένο με ένα απλό σπρέι, φτιαγμένο ως τεράστιο γκράφιτι ή ως μεγάλα τετραγωνισμένα γράμματα.
Το ρήμα ΄ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΙ!΄, λανσάρει, ευδιάκριτο, σε πολλές γωνιές και τοίχους της Αττικής, εγείροντας την απορία... ποιος και γιατί το έγραψε;
Πότε γέμισε η Αθήνα με τη λέξη ‘’ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΙ!’’;
Σίγουρα στο μυαλό όλων μας έχουν δοθεί χιλιάδες απαντήσεις...
Ο θεατρικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού, μας παρουσιάζει τον Φωκίωνα.
Φωκίωνας Λαχταρίδης. Ο άνθρωπος που κάθε βράδυ, εκεί, λίγο πριν τα ξημερώματα, παίρνει στα χέρια του ένα σπρέι. σαν αυτά των αναρχικών, βγαίνει στους δρόμους και γράφει παντού ''βασανιζομαι'', με κεφάλαια γράμματα και ένα μεγάλο θαυμαστικό στο τέλος.
Ο άνθρωπος, που μέσα σε έξι μόνο μέρες είδε την ζωή του να γίνεται άνω-κάτω, να γκρεμίζεται... και αυτόν... την έβδομη μέρα, σαν την έβδομη μέρα της δημιουργίας, να ξαναγεννιέται απ' τις στάχτες του, αφήνοντας πίσω το παρελθόν και τις ψευδαισθήσεις, μέσα στις οποίες μέχρι τώρα ζούσε, ανοίγοντας την πόρτα... ελεύθερος πια... παίρνοντας μια βαθιά ανάσα για να γεμίσει τα πνευμόνια του με τον αέρα της ελευθερίας. Της νέας αρχής...
Και που από τότε...κάθε βράδυ...βγαίνει στους δρόμους, λίγο πριν τα χαράματα και γράφει παντού στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μέγαρο Μαξίμου, στους τοίχους του Βασιλικού κήπου, στο μετρό στο Σύνταγμα μια και μόνο λέξη... που για εκείνον, είναι, πλέον.... όλη του η πραγματικότητα.... ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΙ!
Ο θεατρικός μονόλογος (ο μόνος ανδρικός του Αντώνη Τσιπιανίτη), γραμμένος με έναν τρόπο που μας κάνει να χαμογελάμε και, συχνά, να γελάμε με την ζωή μας και ‘’ αυτόν που παίζει με αυτήν και έχει σατανικό χιούμορ ‘’ , παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη ( σκηνή Secret Room ) , από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, και κάθε Παρασκευή στις 21:15 και Σάββατο στις 19:00 και υπόσχεται να σας γνωρίσει τον άνθρωπο, που συντρόφευσε τη σκέψη σας , κάθε φορά που οδηγώντας, περπατώντας, τρέχοντας ή απλά... περνώντας μπροστά από ένα ΄ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΙ!΄, φέρατε στο μυαλό σας.
Σημείωμα του Συγγραφέα
‘Ποιος γράφει το διάσημο γκράφιτι 'Βασανίζομαι!' στους τοίχους της Αθήνας;
Τι του έχει συμβεί άραγε και το εμπνεύστηκε;΄’
Αυτό σκεπτόμουν στις αρχές της οικονομικής κρίσης, όταν μας είχαν πλήξει όλα εκείνα τα τρομερά που μας είχαν οδηγήσει στην απόγνωση: χάσαμε δουλειές, οι τράπεζες τηλεφωνούσαν καθημερινά ζητώντας αυτά που χρωστούσαμε και δεν μπορούσαμε με τίποτα να αποπληρώσουμε, συντάξεις περικόπτονταν δραστικά, είχαμε μείνει χωρίς ασφάλιση και περίθαλψη-ένας εφιάλτης.
Μέσα στην απελπισία, όλοι σκεπτόμασταν διάφορα για να επιβιώσουμε.
Τον Φωκίωνα τον εμπνεύστηκα όταν έμαθα πως υπήρχαν συνάνθρωποί μας που προσπαθούσαν να κολλήσουν aids, προκειμένου να δικαιούνται να παίρνουν το διόλου ευκαταφρόνητο επίδομα για τους φορείς του ιού.
Τον φαντάστηκα να είναι ο άνθρωπος που βγαίνει τις νύχτες και γράφει παντού 'Βασανίζομαι!'.
Κι έτσι γεννήθηκε αυτό το έργο, που όπως όλα τα έργα μου, έχει και πολύ χιούμορ, διότι έτσι είναι η ζωή-μια γελάμε μια κλαίμε.
Είναι ο μοναδικός μου-μέχρι τώρα- αντρικός μονόλογος.
Τον αγαπώ πολύ τον Φωκίωνα. Είναι εμείς -όσοι γνωρίσαμε τι σημαίνει ανασφάλεια, απελπισία, απόγνωση. Αλλά και το παλέψαμε και το 'γυρίσαμε' και ξανακερδίσαμε το χαμόγελο και τη χαρά της ζωής.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
Αλκμήνης 8 – 12, 11854
Τηλέφωνο 2103428650
(σκηνή Secret Room)
Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού
ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΙ ! ( κωμικός μονόλογος )
Σκηνοθεσία – φωτισμοί : Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Σκηνικό : Γιώργης Κοντοπόδης
Μουσική επένδυση : Βασίλης Θεοδώρου
Φωτογραφίες : Danae
Στο ρόλο του Φωκίωνα Λαχταρίδη ο Γιώργης Κοντοπόδης
Ημέρες και ώρες παραστάσεων : Παρασκευή στις 21 : 15, Σάββατο στις 19 : 00
Τιμές εισιτηρίων : 15 ευρώ, 12 ευρώ ( φοιτητικό, ανέργων, Α.Μ.Ε.Α. )
Διάρκεια παράστασης : 75 λεπτά ( χωρίς διάλειμμα )
Παραστάσεις : από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 έως το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2025.
Προπώληση : στο ταμείο του θεάτρου και
https://www.ticketservices.gr/event/theatro-alkmini-vasanizomai/
ΠΡΟΣΦΟΡΑ EARLY BIRD : για αγορές εισιτηρίων μέσω ticketservices.gr , ισχύει προσφορά γενικής εισόδου 12 ευρώ, έως την προηγούμενη μέρα της πρεμιέρας
Η παράσταση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ
Latest from apostaktirio team
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (Καλαμάτα, 31.5.2025)
- «Υπαίθριες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια» του Γεώργιου Κεχλιμπάρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (26.5.2025 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών)
- ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ & ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (25.5.2025)
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη, Εκδόσεις Αποστακτήριο (Λάρισα - 23.5.2025)
- Blank Wall Gallery Παγκόσμιες Εκθέσεις: Η Τρίτη Pop-Up Έκθεση πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη
- "Το Τόξο και η Λέξη" του Αλέκου Βασιλάτου
- Εντυπωσιακό finissage της ομαδικής έκθεσης ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, την Παρασκευή, 16 Μαΐου και παράλληλη έναρξη των 3ήμερων πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων του ομώνυμου Πολιτιστικού Φεστιβάλ
- Σεμινάριο Θεατρικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | Jocasta M. - Yπό το βλέμμα του Χρώματος - Ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου ΚΑΜΙΝΙ
- 4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025
- Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάζεται στις Σέρρες, Κυριακή 18 Μαΐου 2025
- Παρουσίαση συλλογικού έργου "ANTE PORTAS" - Εκδόσεις Αποστακτήριο (17.5.2025 - Αξιούπολη Κιλκίς)
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
- ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ - Μελανογραφίες και Παιχνιδίσματα - Ατομική έκθεση στο ΚΑΜΙΝΙ, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου
- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ - ατομική έκθεση ζωγραφικής στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ
- ''FAMILY SECRETS'' του Enrico Luttmann, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
- Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης με τον Ανδρέα Κατσικούδη - Εννοιολογική Τέχνη (Σάββατο 31/5/2025 στο CINEMARIAN)
- 3ος Δρόμος Θυσίας "Κακολύρι 1944"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 5/5/2025)
- Παρουσίαση της νέας νουβέλας της συγγραφέα Χάρι Παπαδοπούλου «Θύμησις» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 2/5/2025)