Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 09:14

Τα αποτελέσματα Δ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος της ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «Βασίλης Μιχαηλίδης»

Written by
115
Τα αποτελέσματα Δ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος της ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «Βασίλης Μιχαηλίδης»

 

Τα αποτελέσματα Δ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος της ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «Βασίλης Μιχαηλίδης»

Η Εταιρεία Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης» ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Δ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού  Ποίησης και Διηγήματος.

1. Τα αποτελέσματα για τον Ποιητικό Διαγωνισμό.

Στον ποιητικό διαγωνισμό ο κάθε διαγωνιζόμενος είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει μ’ ένα του ποίημα με θέμα: (α) τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή και (β) σε ελεύθερο θέμα.

Με τη λήξη του διαγωνισμού και, με την παράταση ικανού χρόνου από την ημερομηνία λήξης του Διαγωνισμού, η τριμελής Κριτική Επιτροπή που ορίσθη για τον Ποιητικό Διαγωνισμό απαρτιζόταν από τους λογοτέχνες ποιητές Τάσο Αριστοτέλους, Χρήστο Μαυρή και Γιώργο Πετούση, αποκόμισαν το συμπέρασμα ότι  η πλειοψηφία  όσων συμμετείχαν, παρόλο που αγαπούν την ποίηση, δεν διαβάζουν ποίηση και γι’ αυτό δεν γράφουν καλή ποίηση. Από τις φετινές συμμετοχές απονέμονται τα πιο κάτω βραβεία και έπαινοι:

Πρώτο Βραβείο απονέμεται:

στο ποίημα απονέμεται στο ποίημα «Έρωτας» του Άθου Χατζηματθαίου, οδός  Ευμενίου Παναγιώτου 14 Α, 3077, Λεμεσός, Κύπρος, με το ψευδώνυμο «Ηλίανθος». 

Δεύτερο Βραβείο απονέμεται:

Στο ποίημα «Στον Πενταδάκτυλο θα φκω», γραμμένο στην Κυπριακή διάλεκτο,

του Πανίκου Παναγή, οδός Σιέλλεϋ 7, 3060, Λεμεσός, Κύπρος, με το ψευδώνυμο «Περαστικός». 

Τρίτο Βραβείο απονέμεται:

Στο ποίημα «Γύρισε» της Παναγιώτας Λάμπρη, οδός Χασίων 3, 26335, Πάτρα, Ελλάδα με το ψευδώνυμο «Κλεονίκη».

Απονεμήθηκαν τρεις έπαινοι:

1ος Έπαινος απονέμεται στο ποίημα «Καρπασία, πάτρια γη», της Χρυσούλας Λαμπριανού Παπαϊωάννου, οδός Ηπείρου 15, Αραδίππου, 71000, Λάρνακα, Κύπρος, με το ψευδώνυμο «Πατρίς».

2ος Έπαινος απονέμεται στο ποίημα «Και η ψυχή προσμένει», του Κώστα Παπαϊωάννου, οδός Βασίλη Μιχαηλίδη 1, Πάνω Δευτερά, Λευκωσία, 2460, με το ψευδώνυμο «Σκάρλετ»

3ος Έπαινος απονέμετασι  στο ποίημα «Γυναίκα της υπομονής» της Διαμάντως Ευριπίδου Κατσουνωτού, οδόε Λευκάδος 7, Άγιος Αθανάσιος, 4107, Λεμεσός, Κύπρος

Η Εταιρεία Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης» ευχαριστεί και αυτή τη χρονιά όλες και όλους που έλαβαν μέρος στον Ποιητικό  Διαγωνισμό, βραβευθέντες και μη βραβευθέντες. Με μια όμως σημαντική και σταθερή σύσταση που δώσαμε σε όσες και όσους συμμετείχαν και στους τρεις Πανελλήνιους μας Διαγωνισμούς μας: Συνεχίστε να αγαπάτε την Ποίηση, ωστόσο μην σταματάτε να  διαβάζετε καλή και ξεχωριστή ποίηση.

Αυτό θα σας βοηθήσει για να γράψετε τη δική σας ξεχωριστή  ποίηση.

2. Τα αποτελέσματα για τον Διαγωνισμό Διηγήματος

Όπως στον ποιητικό  διαγωνισμό  έτσι και στον διαγωνισμό διηγήματος, ο κάθε διαγωνιζόμενος, είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει μ’ ένα μόνο διήγημα του με θέμα: (α) τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή και (β) με ελεύθερο θέμα.

Με τη λήξη του διαγωνισμού και με την παράταση ικανού χρόνου από την ημερομηνία λήξης του Διαγωνισμού, η τριμελής Κριτική Επιτροπή που ορίσθηκε για τον Διαγωνισμό Διηγήματος απαρτιζόταν από τους: Νεοφύτα Ευαγγέλου, πεζογράφο, Δρ. Νικόλα Πασχαλίδη, πεζογράφο και τον Γιώργο Πετούση, ποιητή και πεζογράφο.

Αφού έγινε η αξιολόγηση από την Κριτική Επιτροπή, με βάση την τελική βαθμολογία, το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής:

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται στο διήγημα:

«Το όνειρο ζωντανεύει» του Πανίκου Παναγή, οδός Σιέλλεϋ 7, 3060, Λεμεσός, Κύπρος, με το ψευδώνυμο «Περαστικός». 

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ  απονέμεται, εξ ημισίας, στα διήγηματα :

(α) «Δέκα σημάδια» του Άθου Χατζηματθαίου, οδός  Ευμενίου Παναγιώτου 14 Α, 3077, Λεμεσός, Κύπρος, με το ψευδώνυμο «Οδυσσέας Ιθακήσιος» και 

(β) «Το μενταγιόν» της Παναγιώτας Σμυρλή, οδός Συκιώνος 4, Πάτρα, Τ.Κ. 26332, Ελλάδα που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Ηλιοτρόπιο».

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ απονέμεται στο διήγημα:

«Ο Στάθης» του Κώστα Παπαϊωάννου, οδός Βασίλη Μιχαηλίδη 1, Πάνω Δευτερά, 2460, Λευκωσία, που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Κούλουκλος».

 Απονεμήθηκαν δύο έπαινοι στα ακόλουθα διηγήματα:

1ος  Έπαινος στο διήγημα «Αμμόχωστος»  του Φιλίππου Φιλίππου, οδός 1ης Απριλίου 30, Κάτω Λακατάμεια, 2310, Λευκωσία, Κύπρος που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Ζορπάς»

2ος Έπαινος στο διήγημα «Ο Θεός εν κάμνει κακορίζικα» της Χρυσούλας Λαμπριανού – Παπαϊωάννου, οδός Ηπείρου 15, Αραδίππου 7100, Λάρνακα, Κύπρος που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Ωφειλή».

Όπως και στην περίπτωση του ποιητικού διαγωνισμού η Εταιρεία Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης» ευχαριστεί και συγχαίρει όλες και όλους που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό, βραβευθέντες και μη βραβευθέντες και όσο αφορά το διαγωνισμό διηγήματος υπήρξαν, ασφαλώς και άλλα αξιόλογα διηγήματα που μπορούσαν να διακριθούν και έχουν αδικηθεί. Για τον λόγο αυτό, σε πλήρη αντίθεση με τον ποιητικό διαγωνισμό, η Κριτική Επιτροπή Διηγήματος , όπως στον Γ’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό,  έκρινε και αποφάσισε και απένειμε  και αυτή τη χρονιά, τέσσερα  (4) βραβεία και δύο (2) επαίνους.

Σε όσες και όσους συμμετείχα, ποιητές και πεζογράφους, τους παροτρύνουμε και μ’ αυτή την ευκαιρία:

Συνεχίστε να αγαπάτε τη Λογοτεχνία. Μην σταματάτε να διαβάζετε αξιόλογα και ξεχωριστά ποιητικά και πεζογραφικά δημιουργήματα και είτε έχετε βραβευθεί  είτε όχι μην σταματήσετε ποτέ να δημιουργείτε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Γιώργος Πετούσης, Πρόεδρος                               Νεοφύτα Ευαγγέλου, γενική Γραμματέας

 

 

 

 

 

Read 115 times

Latest from apostaktirio team