Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 12:13

«ΑΗ ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 4» – 2020: Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός στη Λάρισα

Written by
868
«ΑΗ ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 4» – 2020: Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός στη Λάρισα

 

«ΑΗ ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 4» – 2020: Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός στη Λάρισα

Ο Ιερός Ναός Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας και η Ενοριακή Συντροφιά Νέων του Ιερού Ναού, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «ΑΗ ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 4» προκηρύσσει μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό για μαθητές.  

To θέμα:

«Ατενίζοντας τον Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας …» (θέμα στα Ελληνικά) και «Μια ξεχωριστή Ανάσταση…» (θέμα στα Αγγικά ή Γερμανικά). 

1ο. Ανάλυση διαγωνισμού.

1. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό καλούνται να ασχοληθούν και να εκθέσουν σε γραπτό λόγο οτιδήποτε γεννά η σκέψη τους σε ένα από τα δύο θέματα: 

α) «Ατενίζοντας τον Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας …» Δηλαδή, πρέπει να αποτυπωθούν σε γραπτό λόγο, όμορφες σκέψεις που δημιουργούνται ατενίζοντας τον περικαλλή Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος αγίου Γεωργίου Λάρισας (κείμενο αυτό θα είναι γραμμένο ΜΟΝΟ στα Ελληνικά) 

β) «Μια ξεχωριστή Ανάσταση…» Δηλαδή, πρέπει να αποτυπωθούν σε γραπτό λόγο, όμορφες σκέψεις που πηγάζουν μέσα από ένα προσωπικό βίωμα του εορτασμού της Ανάστασης (το κείμενο αυτό θα είναι γραμμένο ή στα Αγγλικά ή στα Γερμανικά). 

2ο. Κριτήρια διαγωνισμού. 

Θα κριθεί η σωστή χρήση, αντίστοιχα, της ελληνικής ή της αγγλικής ή της γερμανικής γλώσσας, σε γραπτό λόγο, καθώς και η απαραίτητη πλοκή και ύφος που πρέπει να έχει ένα λογοτεχνικό κείμενο. Το κείμενό των διαγωνιζομένων δεν πρέπει να ξεπερνά τις 4 σελίδες Α4. 3ο. 

3ο. Τρόπος συμμετοχής. 

1. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν και στις δύο θεματικές ή σε μία από τις δύο, με γραπτό λόγο. 

2. Τα κείμενα πρέπει να είναι αυθεντικά και πρωτότυπα. 

3. Ο Λογοτεχνικός Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές-τριες και των δύο βαθμίδων της Εκπαίδευσης (Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου). 

4ο. Κατάθεση κειμένων διαγωνισμού. 

1. Υποβάλλονται σε δύο (2) δακτυλογραφημένα αντίγραφα (γραμματοσειρά: Times New Roman, μέγεθος: 12) 

2. Εσωκλείονται σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά αναγράφεται ΜΟΝΟΝ ο παραλήπτης (οχι ο αποστολέας): Πρός: ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΟΥ 26, Τ.Κ.:41336 ΛΑΡΙΣΑ. «κείμενα Λογοτεχνικού Μαθητικού Διαγωνισμού» 

3. Μέσα στο φάκελο αυτό θα υπάρχει απαραίτητα ένας μικρότερος σφραγισμένος φάκελος εντός του οποίου θα είναι γραμένα ευανάγνωστα ΟΛΑ τα στοιχεία του διαγωνιζομένου (ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο οικίας ή κινητού και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αν υπάρχει). 

4. Τα έργα πρέπει να αποσταλλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση του Ιερού Ναού: ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΟΥ 26, 41336 ΛΑΡΙΣΑ 

5ο. ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ Στους νικητές θα απονεμηθούν τα εξής βραβεία: 

1. Μία (1) ετήσια υποτροφία από το φροντιστήριο «ΕΞΕΛΙΞΗ» του Βασίλειου Καραϊσκου, Κύπρου 72, Λάρισα (με την προϋπόθεση ότι δεν είναι ήδη μαθητής του φροντιστηρίου), 

2. Μία (1) ετήσια υποτροφία από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών Δημήτρη Αλεξίου, α) Φαρσάλων 104, Λάρισα, β) Φαρσάλων 164, Λάρισα και γ) Νίκαια, Δήμου Κιλελέρ (με την προϋπόθεση ότι δεν είναι ήδη μαθητής του φροντιστηρίου), 

3. Τρεις (3) ετήσιες υποτροφίες στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ελένη ΣιαματάΜπούτλα, Βόλου 78, Λάρισα (Κεντρικό) και Βόλου 120, Λάρισα (υποκατάστημα) για Αγγλικά ή Γερμανικά. Οι υποτροφίες αφορούν όλα τα επίπεδα σπουδών της γλώσσας (με την προϋπόθεση ότι δεν είναι ήδη μαθητής του φροντιστηρίου). 

4. Τρεις (3) ετήσιες υποτροφίες στο φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Ελένη Σιαματά-Μπούτλα, Βόλου 78, Λάρισα (Κεντρικό) και Βόλου 120, Λάρισα, για μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου (Α΄-Β΄-Γ΄ τάξη Γυμνασίου) σε όλα τα μαθήματα που προσφέρονται στο φροντιστήριο (Μαθηματικά και Φιλολογικά μαθήματα), σύνολο 6 ώρες/εβδομάδα (με την προϋπόθεση ότι δεν είναι ήδη μαθητής του φροντιστηρίου). 

5. Μία (1) δωροεπιταγή 100 ευρώ για αγορά σχολικών ειδών, σχολικού έτους 2020, από το βιβλιοπωλείο «ΑΝΕΜΟΣ», Κύπρου 47, Λάρισα. 6. Τα κείμενα των νικητών θα δημοσιευθούν στον τοπικό μας τύπο. 

6ο. Καταληκτική ημερομηνία αποστολής 

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των κειμένων ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2020 (με βάση την ημερομηνία της Ταχυδρομικής σφραγίδας παραλαβής). 

7ο. Αξιολόγηση 

Τα έργα θα αξιολογηθούν από Ειδική Επιτροπή. 

8ο. Ερωτήσεις για περισσότερες πληροφορίες 

Γραπτώς με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Read 868 times

Latest from apostaktirio team