Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 15:24

Προκήρυξη 3ου Πανελληνίου διαγωνισμού μονόπρακτου θεατρικού έργου με θέμα την Γυναίκα της Μικρασίας

Written by
1375
Προκήρυξη 3ου Πανελληνίου διαγωνισμού μονόπρακτου θεατρικού έργου με θέμα την Γυναίκα της Μικρασίας

Προκήρυξη 3ου Πανελληνίου διαγωνισμού μονόπρακτου θεατρικού έργου με θέμα την Γυναίκα της Μικρασίας 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ 

Η Δημοτική Ομάδα Κορυδαλλού Ιωνικό Θέατρο και η Ιωνική Λέσχη Ανάγνωσης, με ευκαιρία την ίδρυση της Θεατρικής Ομάδας «ΣΙΠΥΛΟ» της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας, ομάδας με αποκλειστικό σκοπό τη διάδοση έργων με θέμα τη Μικρασία και τον Πόντο.

Προκηρύσσουν διαγωνισμό θεατρικού μονόπρακτου έργου ή μονολόγου με τίτλο: «Ο ΜΠΟΓΟΣ» . 

ΌΡΟΙ: Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. 

Γίνονται δεκτά μονόλογοι ή μονόπρακτα θεατρικά έργα που αναφέρονται σε ιστορίες της Μικρασίας και του Πόντου. 

Το έργο θα είναι πρωτότυπο, αδημοσίευτο, δεν θα έχει παρουσιαστεί σε παράσταση, δεν θα έχει μεταδοθεί από ραδιόφωνο, ή από άλλο ηλεκτρονικό μέσον. Θα έχει χρονική διάρκεια μέχρι 15΄ λεπτά της ώρας ή το ανώτερο 10 σελίδες Α4 για το μονόπρακτο και 4 σελίδες για τον μονόλογο. 

Σχετικά με το μονόπρακτο, θα πρέπει να τηρεί τις προδιαγραφές του θεατρικού είδους του μονόπρακτου που εκτυλίσσεται σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο. Εάν η κριτική επιτροπή διαπιστώσει ότι δεν τηρούνται οι συγκεκριμένες προδιαγραφές, το έργο θα τίθεται εκτός του διαγωνισμού. 

Δεν επιτρέπεται στα μέλη του Δ. Σ. της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας και στα μέλη της Δημοτικής Ομάδας Κορυδαλλού Ιωνικό Θέατρο, όπως και σε συγγενείς τους μέχρι πρώτου βαθμού συγγενείας να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. 

Τα κείμενα θα αποσταλούν σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Θα φέρουν οπωσδήποτε ψευδώνυμο της / του συγγραφέα. Εάν αποσταλούν με ονοματεπώνυμο ή άλλο αναγνωριστικό στοιχείο θα απορρίπτονται. 

Μετά το πέρας των εργασιών της κριτικής επιτροπής θα ζητηθούν από τους συμμετέχοντες, μέσω του e-mail, με το οποίο είχαν αποστείλει το κείμενό τους: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο. 

Τα έργα θα γίνονται δεκτά μέχρι τις 31 Μαΐου 2020. 

Η απονομή των βραβείων θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2020. 

Θα απονεμηθούν: Τρία Βραβεία και τρεις Έπαινοι για τις αντίστοιχες κατηγορίες, Μονόλογος - Μονόπρακτο

Read 1375 times

Latest from apostaktirio team