Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 05:27

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πεζογραφίας «Παύλος Αυθίνος»

Written by
1068
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού  Πεζογραφίας «Παύλος Αυθίνος»

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός – Πεζογραφία «Παύλος Αυθίνος» 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 

Το Εργαστήρι Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Εικαστικών Πόρτο Ράφτη προκηρύσσει τον 1ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στηρίζοντας τον θαυμαστό κόσμο της συγγραφής και προτρέποντας τα παιδιά να εκμεταλλευτούν δημιουργικά τον χρόνο τους και να μας ταξιδέψουν στον κόσμο των λέξεων και της φαντασίας.  

Θέμα διαγωνισμού: Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία  

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να γράψουν τα παιδιά το δικό τους διήγημα φαντασίας εμπνευσμένο από ήρωες ελληνικής, αλλά και παγκόσμιας μυθολογίας με λογοτεχνικό ύφος. Να πλέξουν μία ιστορία βασισμένη σε κάποιον ήρωα όπως τον Ηρακλή, τον Θησέα, τον Οδυσσέα, αλλά και νύμφες, γίγαντες, δράκους, πνεύματα κ.α και να μας ταξιδέψουν στις περιπέτειές τους, εκφράζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ηρώων!  

Κατηγορίες Διαγωνισμού 

1) Παραμύθι για παιδιά Δημοτικού.

2) Διήγημα Φαντασίας για παιδιά Γυμνασίου.

3) Διήγημα Φαντασίας για παιδιά Λυκείου.  

Υποβολή συμμετοχής - Όροι διαγωνισμού 

Τα έργα που θα υποβληθούν θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα από παιδιά μέχρι 18 ετών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά από όλη την Ελλάδα που γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Τα παιδιά που φοιτούν στο Εργαστήρι Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Εικαστικών δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Το κάθε έργο θα πρέπει να είναι δημιούργημα ενός και μόνο συγγραφέα.

Τα παραμύθια θα πρέπει έχουν έκταση μέχρι 800 λέξεις. Τα διηγήματα φαντασίας θα πρέπει να έχουν έκταση μέχρι 1500 λέξεις.

Τα έργα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι αδημοσίευτα. Η βράβευση σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό νοείται ως δημοσίευση. 

Ο διαγωνισμός άνοιξε και θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου 

Μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής τα διηγήματα δε θα γίνονται δεκτά.

Τα διηγήματα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τίτλο email: Για τον 1ο διαγωνισμό Πεζογραφίας.

Στο σώμα του email θα αποστέλλονται τα κείμενα δακτυλογραφημένα σε αρχείο word με τίτλο διηγήματος, ψευδώνυμο μίας λέξεως και κατηγορία.

Επίσης θα υπάρχει και ένα δεύτερο αρχείο στο οποίο μέσα θα αναγράφονται τα στοιχεία του παιδιού που συμμετέχει (ονοματεπώνυμο, ψευδώνυμο, τίτλος διηγήματος, κατηγορία που ανήκει, τηλέφωνο επικοινωνίας, email επικοινωνίας) καθώς και ένα κείμενο από τον γονέα που θα αναγράφει ότι επιτρέπει τη συμμετοχή του παιδιού του στον διαγωνισμό.  

Αποτελέσματα 

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως το τέλος Ιουλίου 2020, δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και είναι οριστικά.

Η μη συμμόρφωση με τα παραπάνω, συνεπάγεται αυτόματα αποκλεισμό από τη διαδικασία.

Η υποβολή συμμετοχής συνεπάγεται την αποδοχή των όρων του Διαγωνισμού.

Θα απονεμηθούν 3 Βραβεία, 3 Έπαινοι και 3 τιμητικές διακρίσεις σε κάθε κατηγορία, εφόσον τα γραπτά ανταποκρίνονται στο λογοτεχνικό ύφος του κάθε είδους που θα συνοδεύονται από:

Α’ Βραβείο: Υποτροφία ενός έτους στο Εργαστήρι Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Εικαστικών του Πόρτο Ράφτη στο τμήμα Λογοτεχνίας (Η φοίτηση μπορεί να γίνει δια ζώσης ή εξ αποστάσεως)

Β’ Βραβείο: Βιβλία παιδικής/ εφηβικής λογοτεχνίας.

Γ’ Βραβείο: Βιβλία παιδικής/ εφηβικής λογοτεχνίας.

Έπαινοι και Τιμητικές Διακρίσεις: Βιβλία παιδικής/ εφηβικής λογοτεχνίας.

Σε όλους τους συμμετάσχοντες θα απονεμηθεί έπαινος συμμετοχής.

Τα email των διαγωνιζόμενων που δε θα διακριθούν, θα διαγραφούν οριστικά σύμφωνα με τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων.

Τα διακριθέντα διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε μελλοντική έκδοση ανθολογίου των μαθητών του Εργαστηρίου Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Εικαστικών του Πόρτο Ράφτη.

Ο διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στον Παύλο Αυθίνο, έναν εξαιρετικό άνθρωπο που υπήρξε στήριγμα και οδηγός για πολλούς συνανθρώπους του.

Καλή επιτυχία! 

Περισσότερες πληροφορίες στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Read 1068 times

Latest from apostaktirio team